Thuiswerken doet u zo

Thuiswerken doet u zo

Door de huidige situatie werken en leven we massaal thuis. Het vinden van een goede thuiswerkplek kan een uitdaging zijn. Ontdek onze tips om verantwoord thuis te werken.

Een functionele thuiswerkplek

Is het mogelijk om een thuiskantoor te creëren dat los staat van de ruimte waar u leeft? Dan is dit zeker een goed idee. Een plek waar u naar werk kunt gaan en na een werkdag de deur kunt sluiten, kan zakelijk en privé makkelijker gescheiden houden. Ziet u niet direct een mogelijkheid? Denk dan eens na over scheidingswanden, gangen of het verplaatsen van kasten.

Denk aan uw lichaam

Niemand zit er op te wachten om na een lange dag werken last van de rug of schouders te hebben. Een goed bureau en een stoel zijn dan ook belangrijk. Ook de positie van het beeldscherm is iets om goed bij stil te staan. Een beeldscherm moet ongeveer 50 tot 70 centimeter voor u staan. Daarbij dient de bovenkant in een rechte lijn te staan met uw ogen. Gebruik hiervoor een speciale verhoging of plaats wat boeken onder uw scherm. 

Stel een planning op

Maak een duidelijke planning voor uw werkdag. Hoelang gaat u werken en welke taken staan er op uw lijstje. Duidelijke richtlijnen maken de balans tussen privé en zakelijk eenvoudiger. Ook is het belangrijk om schermvrije-tijden in te plannen. Sla de lunchpauze niet over, maar verwen uzelf met een lekkere en gezonde lunch. Blijf daarnaast bewegen en doe wat frisse lucht op met een wandeling.

Samenwerken op afstand

Blijf samenwerken met collega’s, ook al zitten jullie niet bij elkaar. Met handige digitale tools is dit tegenwoordig heel goed mogelijk. Deel documenten met elkaar, geef inzicht in elkaars planningen, stuur elkaar berichtjes voor korte vragen of om zaken af te stemmen en blijf calls plannen.

TIP: Wist u dat u bij ons een onbeperkt bellen abonnement afsluit voor € 13,50 per maand? U belt zo onbeperkt naar vast en mobiel binnen de EU. Daarnaast belt u onderling gratis met andere Solcon klanten. U kunt het abonnement eenvoudig maandelijks aan- en uitzetten. Ga hiervoor naar Serviceweb of neem contact op met onze Klantenservice via 088 003 22 22.

Digitaal koffietijd met collega’s

Natuurlijk missen we in tijden van thuiswerken allemaal wel eens wat sociaal contact. Blijf daarom niet alleen samenwerken met elkaar, maar plan ook met uw collega’s eens een digitaal koffiemomentje. Zo blijven jullie in contact en wie weet wat u nog te weten komt over uw collega’s.

Werk thuis veilig online

Helaas weten cybercriminelen nu een groot deel van Nederland thuiswerkt ons ook te vinden. Wees alert op phishing e-mails en vreemde telefoontjes. Geloof niet in medische wonderen, trap niet in nep goede doelen of nepadvertenties voor mondkapjes, handzeep etc. en twijfel zeker aan de echtheid wanneer iets voor u niet goed voelt.


Reacties

Bert Milligen

14 april 2020

Ik zou graag Solcon radio op mijn laptop beluisteren, kan dat?


Annie&Aalt

3 april 2020

Dankjewel voor deze mail. Veel sterkte en blijf vooral gezond!


Willy Bogers Dijs 80+

1 april 2020

Dank Marcel en alle medewerkers van Solcon. Fijn dat we op jullie kunnen vertrouwen@


Anneke en Aad Moerman

1 april 2020

Ik vind het goed dat Solcon z'n klanten niet is vergeten. De klanten vergeten Solcon als alles blijft werken zoals ze dat gewend zijn. Vreemd toch he. Maar van mij, mensen van Solcon samen moet het lukken toch! Jammer dat ik t.b.v. een mail instelling de verouderde O.S. van Apple toegestuurd kreeg. Daar had ik niet veel aan. maar het werkt intussen gelukkig. wellicht een tip, kijk eens naar de informatie die op de site staat voor het installeren van e-mail. maar dan begrijpelijk voor leken. mensen succes!


Henk v R

1 april 2020

De phishing mails stromen binnen. 3 a 4 stuks per dag. Ik stuur ze door naar spamklacht@solcon.nl, maar het is vechten tegen de bierkai!!! Heb een up to date virus/spam enz. scanner van G DATA. wat kan ik nog meer doen. Ze komen af van Gillliiettte Albert Heiiijn enz. Wat kan ik nog meer doen?


A Dijkhuizen

1 april 2020

zeer nuttige informatie


Arie Munter

1 april 2020

Duidelijk