Handige vakantietips!

Tip van Koos: Handige vakantietips!

Wellicht blijft u lekker in Nederland of heeft u samen met veel andere Nederlanders ervoor gekozen naar het buitenland op vakantie te gaan. Natuurlijk komt er bij een vakantie in het buitenland wat meer kijken dan een vakantie in eigen land. Koos heeft een mooi lijstje met handige vakantietips & Apps samengesteld waar iedereen iets aan heeft in de zomer.

Data-besparende tips voor in het buitenland

Ook op vakantie wilt u natuurlijk het liefst zo veel mogelijk op de hoogte blijven van het nieuws, Facebook berichten en kunnen Whatsappen met vrienden en familie. Toch heeft u niet altijd onbeperkt data wanneer u op reis bent. Hieronder vind u een aantal tips om het maximale uit uw data te halen.

Gebruik zo veel mogelijk wifi
Gelukkig hebben de meeste hotels, campings, appartementen en restaurants wifi. Probeer hier zo veel mogelijk gebruiken van te maken wanneer u op vakantie in het buitenland bent. Dit kost u geen data.

*Let op! Maak zo min mogelijk gebruik van openbare wifi-netwerken zonder wachtwoord. Uw gegevens zijn namelijk niet altijd veilig wanneer u hier gebruik van maakt. Het is dus verstandig na te denken wat u gaat doen op zo’n netwerk. Is dit op Google Maps kijken waar u bent, geen probleem. Wilt u echter bankzaken gaan doen op zo’n netwerk dan is dat niet verstandig.

Zet automatisch updaten uit
Soms worden apps op je smartphone automatisch geüpdatet. Dit is niet handig als u wilt besparen op dataverbruik. Wanneer u op vakantie bent kunt u deze optie dus het beste uitzetten. Een andere mogelijkheid is om in te stellen dat apps alleen geüpdatet worden wanneer u verbonden bent met wifi. 

Wachtwoord Solcon mail
Wilt u tijdens uw vakantie gebruik blijven maken van Solcon mail of de Solcon TV App? Zorg er dan voor dat u dit thuis al heeft geïnstalleerd en alles goed is ingesteld. Dit voorkomt dat u tijdens de vakantie uw accountgegevens niet bij u heeft en wellicht nog contact met Solcon nodig heeft. 

Ook handig…

Telefoonhouder voor in de auto (of op de fiets).
Met een telefoonhouder klikt u gemakkelijk uw toestel vast. Zo kunt u zonder gevaar navigeren en handsfree bellen terwijl u op weg bent naar uw bestemming.

Tip! Voorkom een boete van €95. Het vasthouden van een telefoon of anders elektronisch apparaat op de fiets is vanaf nu strafbaar. Gebruik dus ook op de fiets zo’n handige houder. Overigens komt dit ook de veiligheid van u en anderen ten goede.

Autolader
Ook een autolader kan natuurlijk niet ontbreken wanneer u lange tijd op pad gaat. Zo kunt u altijd onderweg uw elektronische apparaat opladen.

Tip! In veel landen steekt u niet zomaar de stekker van uw oplader in het stopcontact, meestal heeft u een reisstekker nodig. Bent u deze nou vergeten en verblijft u in een hotel? Kijkt u dan aan even aan de achterzijde van de televisie. In veel gevallen zit daar een USB poort waarmee u eenvoudig uw telefoon oplaadt.

Apps

TripAdvisor
Wellicht niet voor iedereen nieuw, maar toch handig deze app onder de aandacht te brengen. TripAdvisor gebruikt u voor het zoeken van een leuke bar, lekker restaurant, gezellige activiteit of verborgen pareltje als u ergens niet bekend bent. U voert in waar u zin in heeft en TripAdvisor geeft direct een paar suggesties aan de hand van uw locatie. Inclusief reviews van andere toeristen.

Google Translate
Wanneer u in het buitenland op vakantie gaat kunt u tegen een taalbarrière aanlopen. Denkt u een heerlijke pasta met kip te bestellen, krijgt u iets totaal anders. Met de Google Translate-app kunt u dit voorkomen. Richt bijvoorbeeld de camera op de tekst en Google Translate vertaalt dan de menukaart voor u. Ook kunt u tweetalige gesprekken vertalen door middel van de microfoon in uw smartphone. Zo weet u precies wat iemand tegen u zegt.

Zwemwater 
Deze zwemwater-app geeft u informatie over de kwaliteit en de veiligheid van officiële buitenzwemplekken tijdens het badseizoen (1 mei tot 1 oktober). In deze app zijn alle gegevens van waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat verzameld op één plek. Zo beschikt u altijd over de meest actuele informatie. Via de zwemwaterkaart of de makkelijke zoekfunctie kunt u meteen de kwaliteit en veiligheid checken van zwemwater bij u in de buurt. Bovendien kunt u meteen zien welke voorzieningen er op deze locatie aanwezig zijn.

30 seconds 
Het populaire bordspel 30 Seconds is bij de meeste liefhebbers van spelletjes wel bekend. Handig om te weten is dat hier ook een smartphone-variant van is. Ideaal voor op vakantie dus om samen onder het genot van je favoriete drankje te spelen en te kijken wie de slimste is!

QSun 
Dat de zon schijnt is natuurlijk heerlijk en daar wilt u dan ook volop van genieten nu dat het kan. Het is wel belangrijk dat u dit verantwoordt doet. Met de app QSun kunt u dat. Aan de hand van een ‘huidscan’ bepaalt de app hoe lang u in de zon kan vertoeven, hoeveel vitaminen u binnenkrijgt en wat u moet doen om verbranding voor te zijn. Handig toch?

YouTube Kids 
Voor de ouders met (jonge) kinderen hebben we ook een handige app. YouTube Kids! Deze app is gericht op kinderen van 3 tot 13 jaar. Op deze nieuwe versie van de welbekende video app staan alleen “gezinsvriendelijke” filmpjes. Perfect voor ouders die hun kinderen zonder zorgen willen afleiden met de tablet of smartphone. 

Verminder uw schermtijd

Met de app Screen Time krijgt u inzichtelijk hoeveel u de telefoon gebruikt. In sommige gevallen kan dit schrikken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid tijd die u kwijt bent aan Social media apps of het lezen van hetzelfde nieuws in verschillende varianten. Vandaar de tip om dat apparaat nou eens wat vaker weg te leggen en echt te gaan genieten van de vakantie!