Veiliger surfen? Lees hier welke VPN u nodig heeft

Hackers buiten de deur houden en anoniem browsen? Lees hier welke VPN u nodig heeft.

Als u veiliger en anoniem wilt internetten is een VPN (Virtual Private Network) misschien iets voor u. Een VPN zorgt ervoor dat u, rondom uw digitale omgeving, een metalen 10-meter dikke poort optrekt waar geen spam of nieuwsgierige derden overheen kunnen klimmen. Een VPN verbergt namelijk uw IP-adres en voorkomt tracking en hacking. Dat is een prettige gedachte, helemaal als u veel buitenshuis in bijvoorbeeld openbare ruimtes werkt. Dat zijn bij uitstek de gelegenheden waar u de dupe van hackers kunt worden, omdat het netwerk waar u op werkt openbaar en onbeveiligd is.

VPN maakt omweg maar schermt af

Hoe kan het dat een VPN anoniem is? Dat zit als volgt: u maakt verbinding met een door u gekozen server van een VPN en via deze server kunt u het internet op. U kunt een VPN server zien als die ene zeer vergeetachtige oom, die niets opslaat. En daarom kunt u anoniem browsen.

Overal ter wereld

Deze VPN’s gaan net als al het internetverkeer via servers en staan overal ter wereld. U kunt zelf instellen via welk land u de verbinding wilt laten lopen. Uw keuze is afhankelijk van uw wensen, waarom wilt u een VPN en wat vindt u het belangrijkste? Let wel op: een kortere afstand tot de server zal uw internetverbinding ten goede komen. Daarnaast gelden er in bijvoorbeeld Rusland andere privacy regels dan in Nederland. Hou dus ook daar rekening mee.

Malware en virussen

U loopt met een VPN dan wel nauwelijks risico om gehackt en gespamd te worden. Maar u loopt niet minder risico op malware en virussen. Daarom blijft de aanschaf van een malware scanner (Solcon Veilig Online) belangrijk en uiteraard is zelf opletten met wat u opent en welke gegevens u deelt een goed advies.

Nadeel VPN

Een VPN kan de snelheid van het surfen belemmeren. Uw internet wordt meestal trager omdat u niet de volle bandbreedte van uw verbinding benut. Uw verbinding wordt namelijk ‘omgeleid’ en dit is meestal niet naar een server binnen 30 kilometer.

5-tal VPN’s

Er zijn honderden VPN’s te vinden. Dat kan nogal onoverzichtelijk zijn. We hebben er een aantal uitgeprobeerd en deze 5 kwamen uit de bus als meest gebruiksvriendelijk. In de basis doen ze hetzelfde maar de ene VPN blinkt meer uit in privacy, betrouwbaarheid of is het goedkoopst. Proton staat op 1 omdat deze VPN gratis is en voor de meeste mensen voldoende veiligheid biedt. Wij adviseren u om Proton te testen. Mocht deze niet bevallen of heeft u meer of andere wensen? Probeer dan 1 van de andere 5 uit.

Bij Solcon zijn we al ruim 20 jaar bezig met het aanbieden van veilige internet pakketten. Het beschermen van de gegevens van onze klanten heeft de hoogste prioriteit.

Vragen over veilig online?

Bel gerust met: 088 003 22 22. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij één van onze servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een Servicepunt bij u in de buurt zit!

post-facebook-anoniem-browsen