Veilig online? Check hier welke malware scanner de beste is

Veilig online? Check hier welke malware scanner de beste is

Uw online privacy en werkzaamheden zijn belangrijk. Daarom is iedere vorm van malware erg vervelend. Gelukkig kunt u er zelf iets tegen doen. U kunt al beginnen door nooit zomaar op een afbeelding of video te klikken, hoe aantrekkelijk deze er ook uitziet. Download alleen de software van officiële websites. En gooi vreemde mailtjes direct in de digitale prullenbak. Want één klik kan voldoende zijn om uw computer te besmetten.

Ingebouwde virusscanner

Gelukkig hebben veel computers een ingebouwde virusscanner. Denk aan Windows 8 en 10. Deze scanner heet: ‘Windows Defender’ of ‘Microsoft Defender’. Uw apparaat is dan gedeeltelijk beschermd en dat is mooi. Deze scanner wordt alleen zelden bijgewerkt en biedt helaas geen bescherming tegen phishing. Het is daarom beter om dit aan te vullen door een volledige virussen en malware scanner te installeren. Deze houdt alle ongewenste zaken buiten de deur. Het kan gratis of tegen betaling. Wat het beste bij u past hangt af van uw wensen en internetgebruik.

Gratis malware en virusscanner

Een goede variant die u gratis kunt gebruiken op 2 apparaten om op virussen te scannen is Solcon Veilig online. Wanneer u extra apparaten toe wilt voegen aan dit abonnement betaald u €4,99 voor 10 apparaten. Daarnaast raden wij u aan om uw apparaten te scannen op malware. Dit kan bijvoorbeeld 30 dagen gratis met Mallwarebytes. Meer informatie over het scannen van malware en spyware leest u hier.

Digitale kluis tegen cybercriminelen

Als u meer opties wilt met uw virusscanner, bijvoorbeeld een digitale kluis voor uw wachtwoorden, dan kunt u zelf een uitgebreidere virusscanner aanschaffen, zoalsF-secure total.

Voor- en nadelen gratis virusscanners en malware scanners

Gratis beveiliging is natuurlijk beter dan niets. Maar 100% veilig of gebruikersvriendelijk zijn deze versies dus niet altijd. Het kan vervelend zijn wanneer ze u over proberen te halen om een uitgebreide versie te kopen. Aan de andere kant geeft een gratis variant u wel even de ruimte een malware scanner te testen. Wilt u absolute veiligheid, snelheid en gebruiksvriendelijkheid? Dan kunt u het beste een betaalde malware scanner aanschaffen.

Solcon Veilig Online pakket

Omdat wij uw online veiligheid belangrijk vinden kunt u aan de slag met Solcon Veilig Online. Met dit pakket krijgt elke klant van Solcon 2 gratis licenties waarmee apparaten beveiligd kunnen worden tegen malware. Bestaande klanten krijgen deze zomer een mail over hoe ze aan de slag kunnen met Solcon Veilig Online. Lees alvast meer over Solcon Veilig Online.

Veilig en betrouwbaar internet

Bij Solcon streven we naar het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Kijk op onze website.

facebook-malware-scanners