Veilig online? Check hier welke malware scanner de beste is

Veilig online? Check hier welke malware scanner de beste is

Uw online privacy en werkzaamheden zijn belangrijk. Daarom is iedere vorm van malware erg vervelend. Gelukkig kunt u er zelf iets tegen doen. U kunt al beginnen door nooit zomaar op een afbeelding of video te klikken, hoe aantrekkelijk deze er ook uitziet. Download alleen de software van officiële websites. En gooi vreemde mailtjes direct in de digitale prullenbak. Want één klik kan voldoende zijn om uw computer te besmetten.

Ingebouwde virusscanner

Gelukkig hebben veel computers een ingebouwde virusscanner. Denk aan Windows 8 en 10. Deze scanner heet: ‘Windows Defender’ of ‘Microsoft Defender’. Uw apparaat is dan gedeeltelijk beschermd en dat is mooi. Deze scanner wordt alleen zelden bijgewerkt en biedt helaas geen bescherming tegen phishing. Het is daarom beter om dit aan te vullen door een malware scanner te installeren. Deze houdt alle ongewenste zaken buiten de deur. Het kan gratis of tegen betaling. Wat het beste bij u past hangt af van uw wensen en internetgebruik.

Gratis malware scanner

Een goede gratis variant is Avira Free Security voor Windows. Deze is zeer gebruikersvriendelijk. Het voordeel is dat deze malware scanner in de cloud werkt. Dat betekent dat uw computer niet vol komt te staan met zware bestanden. Deze tool optimaliseert, ruimt cookies op en voorkomt het lekken van privacy. De scanner is alleen beperkt tot 500 MB per maand. Dit is nauwelijks genoeg om een paar video’s te zien.

Digitale kluis tegen cybercriminelen

Als u meer opties wilt, kunt u de gratis versie upgraden naar een betaalde variant. Misschien wilt u een wachtwoordmanager? Dit is een soort digitale kluis tegen cybercriminelen. Of wenst u ouderlijk toezicht? Zo ja, dan kunt u maandelijks kiezen voor betaalbare versies. Denk daarbij aan Norton 360. Deze prijs-kwaliteitverhouding is prima.

Veiligheid en snelheid

Wilt u vrijheid, veiligheid en snelheid? Dan is Bitdefender een aanrader. Deze malware scanner werkt net als Avira in de cloud en beschermt tegen malware en phishing. Bitdefender Total Security is de betaalde versie en één van de beste en meest betaalbare cybersecurity-suites op de markt. Test anders eerst de gratis versie. Upgraden kan altijd.

Voor- en nadelen gratis malware scanners

Gratis beveiliging is natuurlijk beter dan niets. Maar 100% veilig of gebruikersvriendelijk zijn deze versies dus niet altijd. Het kan vervelend zijn wanneer ze u over proberen te halen om een uitgebreide versie te kopen. Aan de andere kant geeft een gratis variant u wel even de ruimte een malware scanner te testen. Wilt u absolute veiligheid, snelheid en gebruiksvriendelijkheid? Dan kunt u het beste een betaalde malware scanner aanschaffen.

Solcon Veilig Online pakket

Omdat wij uw online veiligheid belangrijk vinden kunt u vanaf deze zomer aan de slag met Solcon Veilig Online. Met dit pakket krijgt elke klant van Solcon 2 gratis licenties waarmee apparaten beveiligd kunnen worden tegen malware. Bestaande klanten krijgen deze zomer een mail over hoe ze aan de slag kunnen met Solcon Veilig Online. Lees alvast meer over Solcon Veilig Online.

Veilig en betrouwbaar internet

Bij Solcon streven we naar het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Kijk op onze website.

facebook-malware-scanners