Veilig online zijn op vakantie: handige tips

Veilig online zijn op vakantie

Het vakantieseizoen is weer geopend. En gelukkig kunnen we er voorzichtig weer wat op uit. Ook op vakantie nemen we tegenwoordig graag onze apparaten mee om op vakantie gebruik te kunnen maken van internet. Snel even uw e-mail checken, het nieuws bijhouden, vrienden en familie leuke vakantiekiekjes doorsturen. Lees onze tips voor veilig internetgebruik op vakantie.

Maak niet met elk willekeurig netwerk verbinding

Vraag het hotel, vakantiehuis of de camping naar hun beveiligde wifi netwerk. U kunt een veilige verbinding herkennen aan het slotje in de adresbalk voor de url.

Gebruik zoveel mogelijk apps

Apps zoals Instagram, Facebook of internetbankieren maken gebruik van een beveiligd netwerk. Dit houdt in dat de gegevens die u verstuurt automatisch versleuteld zijn. Voor cybercriminelen is het zo niet mogelijk om deze gegevens in te zien. Gebruik daarom zoveel mogelijk apps in plaats van naar een website te gaan.

Controleer uw browser

Maakt u toch gebruik van een website? Controleer dan of de website veilig is. Dit doet u door te controleren of er een slotje verschijnt in de adresbalk van de browser. Is het slotje rood gekleurd of ontbreekt het slotje helemaal? Verlaat dan direct de website voor uw online veiligheid.

Update uw apparaten

Zorg er altijd voor dat de laatste (beveiligings)updates zijn geïnstalleerd op uw apparaat. Uw apparaat geeft in de meeste gevallen zelf aan wanneer er nieuwe updates beschikbaar zijn.

Beveilig gratis uw apparaten

Beveilig uw apparaten om malware en virussen buiten de deur te houden. Als klant van Solcon is er Solcon Veilig Online. Met dit pakket is uw telefoon, tablet, laptop of computer goed beveiligd. U ontvangt Solcon Veilig Online gratis voor twee apparaten. Heeft u uw apparaten nog niet gratis beveiligd? Wacht dan niet langer. Ga naar www.solcon.nl/solcon-veilig-online.

We wensen u een hele fijne én veilige vakantie toe!

veilig-online-zijn-op-vakantie