Wie legt er glasvezel bij mij aan en wanneer?

Wie legt er glasvezel bij mij aan en wanneer?

De één na de ander heeft het al of laat het aansluiten: glasvezel internet. Iets dat in 2004 nog heel speciaal en bijzonder was, neemt nu echt onze Nederlandse huishoudens en bedrijven over. Dat is maar goed ook, want glasvezel internet is klaar voor de toekomst. Denk aan wifi 6, maar ook aan de hoeveelheid draadloze apparaten die u, uw gemeente en de overheid aanschaft. U hoeft maar op de bus te stappen of naar de bibliotheek te gaan en een wifi-netwerk is beschikbaar. Dit kost u niets, het is alleen niet zo veilig in vergelijking met een thuis- of kantoornetwerk. Daarom gaan we in deze blog dieper in op de aanleg van glasvezel internet thuis. Wie legt glasvezel bij mij aan en wanneer? Lees snel verder.

Glasvezel internet aangelegd door netwerkbeheerder

Glasvezel internet aan laten leggen is gratis. Ja, echt. De gemeenten zijn gebaat bij deze aanpassing onder de grond. Daarom is uw gemeente de partij om dit aan te vragen. Bij wie ze dat doen verschilt, maar het wordt altijd aangevraagd bij een erkende glasvezelnetwerk beheerder. En dat zijn er best veel, denk aan KPN-Netwerk en Glaspoort. Maar er zijn meer netwerkbeheerders. Solcon werkt onder andere samen met:

  • CAI Harderwijk
  • Delta Fiber
  • Fiberflevo
  • Kabelnoord
  • KT Waalre
  • Glasdraad

Afhankelijk van de netwerkbeheerder betekent dit soms ook dat u moet overstappen naar een andere provider. Want wellicht heeft uw provider net geen contract met de netwerkaanbieder die straks op de stoep staat en kunt u dus geen glasvezel internet ontvangen.

Alleen maar voordelen

Ruim voordat de beheerder in uw straat aan de slag gaat, ontvangt u een brief. In deze brief staat een planning en kunt u contactgegevens vinden. Dat is prettig, maar het is niet nodig om actief contact op te nemen.  U doet er wel goed aan om alvast rond te kijken welke providers gebruik maken van het glasvezelnetwerk waar u straks van gaat genieten. 

Bent u al aan de beurt?

Bent u benieuwd hoe het er in uw gemeente aan toe gaat wat betreft glasvezel uitrol, wie legt glasvezel op uw adres?
Kijk op deze kaart en zie hoe ontzettend snel dit gaat. Waarschijnlijk ook bij u in de omgeving. Woont u niet in een drukke stad? Geen probleem! Ook in de buitengebieden en dorpen wordt volop aan de weg getimmerd met glasvezel internet.

Maakt het uit wie de glasvezel legt?

Met veel verschillende aanbieders denkt u wellicht dat er een kwaliteitsverschil zit in het type kabels. U hoeft zich daar echter geen zorgen over te maken De kwaliteit van de kabels moeten allemaal aan dezelfde strenge voorwaarden voldoen. Daarnaast zijn de mensen die de kabels neerleggen hiervoor opgeleid. U kunt wel rekening houden met de snelheid die u wenst bij uw glasvezelabonnement. Dat is namelijk geheel aan u. Doe deze keuzehulp en kom erachter welke snelheid er bij uw situatie en bij uw wensen past. Naast de te kiezen snelheid is glasvezel internet stabiel en veilig. Indien Solcon levert op het netwerk van de betreffende netwerkbeheerder zit u goed. U krijgt namelijk bij het overstappen allemaal extra’s. Ontdek via onderstaande glasvezel check of de voordelen van glasvezel mogelijk zijn op uw adres!

Doe de glasvezel check

Vragen over ons glasvezel internet?

Komt u er niet helemaal uit? Geen probleem. Ons team staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Neem contact op via telefoonnummer: 088 003 2222.

Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij één van onze servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een servicepunt bij u in de buurt zit!