Waar kan ik internet afsluiten? Volg deze vijf stappen!

Waar kan ik internet afsluiten? Volg deze vijf stappen!

Als u onlangs bent verhuisd staat het afsluiten van internet vast op uw takenlijstje. Nu is het afsluiten van een internetabonnement snel geregeld en het kan ook nog eens online of telefonisch. Alleen is het aantal aanbieders groot. Bovendien kunt u zelf een pakket samenstellen en dat kan onoverzichtelijk zijn. Helemaal als u veel aan uw hoofd heeft. Kom er in deze 4 stappen achter welk internet u kunt ontvangen en welke aanbieder er bij uw situatie past. Vervolgens vertellen we u waar u internet kunt afsluiten en hoe u dat doet.

Stap 1: postcodecheck

Begin met het uitvoeren van de postcodecheck en ontdek of u DSL of glasvezel internet af kunt nemen op uw adres. 

Stap 2: hoeveel personen gebruiken het internet?

Kijk naar de hoeveelheid personen die gebruik gaan maken van dit internet. Welk internetabonnement u kiest is persoonlijk en afhankelijk van uw situatie. Ter vergelijking: woont of werkt u alleen? Dan heeft u aan 50 Mbit/s voldoende. Heeft u een peuter die af en toe een filmpje op de tablet kijkt, terwijl u een online vergadering bijwoont? Dan heeft u geen topsnelheden nodig en is 100 Mbit/s voldoende, maar woont er in datzelfde huis ook nog een gamende tiener, een online vergaderende partner en wilt u op datzelfde moment een film streamen? Dan kunt u beter kiezen voor 200 Mbit/s en als u het helemaal goed wilt regelen met 500 Mbit/s. We hebben het nu over DSL en niet over de ongekende snelheden van glasvezel internet. Daarmee kan uw internet een snelheid tot 1000 Mbit/s bereiken. 

Stap 3: wat heeft u nodig?

Bij een online actief huishouden is snelheid belangrijk. Dat komt omdat uw router (het kastje dat de wifi uitzendt) meerdere apparaten tegelijkertijd moet bedienen. Indien u kiest voor een snelheid van bijvoorbeeld 50 Mbit/s, dan kan dit, met meerdere gebruikers, tot vertragingen leiden. De apparaten moeten dan op elkaar wachten. Heeft uw wifi een snelheid van 500 Mbit/s dan hoeft dat niet en kunt u gerust met zijn 6en internetten zonder problemen. Bestaat uw huishouden voornamelijk uit gamende, streamende personen en worden er met enige regelmaat grote bestanden gedownload? Kies dan voor een snelheid van 1000 Mbit/s.

Stap 4: glasvezel of DSL?

Herkent u uw huishouden in dit verhaal en heeft u behoefte aan hoge snelheden? Met glasvezel internet bereikt u een snelheid tot 1000 Mbit/s. Indien u niet zeker weet of u toegang heeft tot dit netwerk, doe dan deze postcodecheck. Als u nog geen toegang heeft tot glasvezel internet is dat geen probleem. Waarschijnlijk is uw straat binnenkort aan de beurt voor een glasvezelaansluiting. Neem contact op met uw gemeente en/of kijk hier om te zien hoe ver de uitrol van glasvezel internet is. Aangezien u toch een internetaansluiting nodig heeft, kijkt u hier voor een DSL internet abonnement. Daarmee kunt u tussen de 50 Mbit/s en 200 Mbit/s aan data ontvangen en verzenden.

Stap 5: afsluiten maar!

U weet nu welk abonnement er bij uw situatie past. Solcon heeft verschillende pakketten of alleen internet beschikbaar voor u. Daarnaast hebben we meestal een leuke actie waarbij u profiteert van voordelen op diverse producten en/of diensten.

Bekijk de mogelijkheden op uw adres

Zoals u begrijpt zijn er verschillende plekken waar u internet kan afsluiten. Heeft u nog vragen of hulp nodig? Geen probleem. Ons team staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel met: 088-003 2222. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij één van onze servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een servicepunt bij u in de buurt zit!