Oh nee een storing! Maar welke storingen zijn er allemaal?

Welke storingen zijn er?

Niet gestoord worden is wel prettig maar gestoord worden door een storing niet. Iedere vorm van een storing is vervelend. Dat vindt iedereen. Maar welke storingen zijn er allemaal? Dat leest u in deze blog.

Hapert uw internet, blijft Netflix ‘hangen’, duurt de up-of download opeens wel erg lang? Dan kan het zijn dat u te maken heeft met een internetstoring. Doe dan meteen deze actuele storingencheck!

Is het wel een storing?

Er kan ook een kleine wifi-storing ontstaan door iets dat er binnen uw thuisnetwerk afspeelt. Denk bijvoorbeeld aan uw drukke peuter of een (nieuw) huisdier dat aan wat snoeren getrokken heeft. Of zit uw tiener boven met een paar vrienden te gamen, waarbij ze allemaal gebruikmaken van uw wifi? Zelfs een grondige poetshulp kan dit veroorzaakt hebben door de router te verplaatsen van op de kast naar in de kast. Dit zijn allemaal oorzaken die de snelheid van uw wifi kunnen vertragen of zelfs laten wegvallen. Maar ook uw buren kunnen onbedoeld invloed uitoefenen op de snelheid van uw wifi. Dat gebeurt als ze tegelijkertijd allemaal op hetzelfde wifi-kanaal aan het internetten zijn. Lees hier de 5 handige tips hoe u dit wifi-kanaal wijzigt.

Geen controle over een storing

Het nadeel van een échte storing is dat u er geen controle over heeft. U zult moeten afwachten totdat het opgelost is. Nu kunnen storingen veroorzaakt worden door werkzaamheden aan de straat. Bijvoorbeeld doordat een graafmachine een kabel geraakt heeft. Een storing kan ook plaatsvinden door onderhoudswerkzaamheden. Als dit het geval is kijk dan hier om dat te controleren.

3 soorten storingen

Er zijn eigenlijk maar 3 soorten storingen: een televisie storing, een internetstoring of een wifi storing op een ander draadloos apparaat. Deze storingen hangen samen met de wifi, DSL of glasvezelkabels. Solcon levert alleen telefonie-abonnementen met een kabel. Dat komt omdat uw smartphone gebruik maakt van het 4G-netwerk. En hier gaat zelden iets ‘mis’. In de meeste gevallen is de oorzaak van een storing onderhoud of een netwerkfout. Indien u een alleen slechte verbinding ervaart kunt u het meestal zelf verhelpen.

Glasvezelstoring

Heeft u glasvezelkabels onder uw stoep liggen en zijn er geen onderhoudswerkzaamheden aan de gang en is er ook geen kabel door werkzaamheden op de straat geraakt? Lees dan hier wat een glasvezelstoring is.

Televisie storing

Blijft uw favoriete presentator in een unieke houding stilstaan? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met een storing. Gelukkig kan dit vaak opgelost worden door uw TV-ontvanger even aan en uit te zetten, de snoertjes aan te drukken of even te controleren of er een algemene storing is. Een draadloze digitale verbinding is afhankelijk van een goede en snelle internetverbinding. Indien u klant bij Solcon bent zult u dit probleem niet hebben want onze TV-ontvangers sluit u via een kabel aan. Gelukkig kunt u zelf wel een en ander proberen om het probleem te verhelpen. Lees hier wat een TV-storing is.

Vragen over onze wifi?

Bel gerust met: 088 003 22 22. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij een van onze Servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een Servicepunt bij u in de buurt zit!