Hoe kom ik erachter waar mijn glasvezelaansluiting zit en hoe ziet het eruit?

Hoe kom ik erachter waar mijn glasvezelaansluiting zit en hoe ziet het eruit?

Komt u er via de postcodecheck achter dat u de trotse bezitter van glasvezel internet bent? Als toegang tot snel internet steeds belangrijker wordt, is het handig om te weten waar je glasvezelaansluiting zich bevindt. In deze gids vertellen we u hoe uw glasvezelaansluiting kunt vinden en hoe het eruitziet.

Wat is een glasvezelaansluiting?

Een glasvezelaansluiting is het punt waar de glasvezelkabel die door de straten loopt, uw huis binnenkomt en verbinding maakt met uw modem. Hierdoor kunt u profiteren van snel en betrouwbaar internet van Solcon.

Waar vind ik mijn glasvezelaansluiting?

U kunt uw glasvezelaansluiting op verschillende plaatsen vinden, afhankelijk van de type woning en de locatie van uw geplaatste modem. Hieronder staan enkele veelvoorkomende locaties.

Buitenaansluiting

Als u in een vrijstaande woning woont, vind u de glasvezelaansluiting vaak aan de buitenkant van uw huis. Dit kan bijvoorbeeld in de meterkast zijn, maar soms bevindt de aansluiting zich ook op een andere plekken, zoals in de garage of de schuur.

Wandcontactdoos

Woont u in een appartement of flat? Dan bevindt de glasvezelaansluiting zich vaak in een wandcontactdoos in uw woning. Deze wandcontactdoos kan op verschillende plaatsen zijn, zoals in de woonkamer, slaapkamer, gang of voorraadkast.

Kruipruimte

In sommige gevallen kan de glasvezelaansluiting zich ook in de kruipruimte bevinden. Dit is vooral het geval bij oudere woningen waarbij geen wandcontactdozen zijn geïnstalleerd in de woning.

Hoe ziet een glasvezelaansluiting eruit?

Een glasvezelaansluiting bestaat uit een klein kastje met een aantal kabels eraan vast. Het kastje is meestal wit of grijs van kleur en kan verschillende afmetingen hebben, afhankelijk van de type aansluiting.

In de meeste gevallen heeft de glasvezelaansluiting een NTP-connector. Dit is een witte aansluiting met een schroefdraad. Hierop wordt de glasvezelkabel aangesloten die vanuit de straat uw huis binnenkomt.

Hoe kan ik mijn glasvezelaansluiting herkennen?

Er zijn verschillende manieren om je glasvezelaansluiting te herkennen:

Kijk naar het kastje

Zoals hierboven beschreven, bestaat de glasvezelaansluiting uit een klein kastje. Als u dit kastje ziet, weet u dat u glasvezel hebt in uw woning.

Zoek naar de NTP-connector

De NTP-connector is een witte aansluiting met een schroefdraad. Deze zult u meestal vinden op het kastje van de glasvezelaansluiting.

Gratis gebruikmaken van een glasvezelaansluiting?

Krijgt u bericht dat de koperen kabel vervangen wordt door glasvezel en bent u klant bij Solcon? Goed nieuws: u kunt gratis gebruikmaken van betrouwbaar en snel internet. Zonder dat er iets verandert aan uw abonnement en aan de kosten. Geen nadelen alleen maar voordelen. Want uw internet wordt een stuk sneller. Als blijkt dat u wel een glasvezel aansluiting kunt realiseren maar dit is nog niet gebeurt, dan kunt u dit alsnog laten doen door uw provider of door een abonnement met Solcon af te sluiten. U kunt uw glasvezel ook aan laten sluiten door een monteur van uw netwerkbeheerder. Neem contact op met uw gemeente als u niet weet wie uw netwerkbeheerder is.

Vragen over ons glasvezel internet en uw aansluiting?

Bel gerust met: 088 003 22 22. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij een van onze Servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een Servicepunt bij u in de buurt zit!