Hoe kom ik erachter waar mijn glasvezelaansluiting zit en hoe ziet het eruit?

Hoe kom ik erachter waar mijn glasvezelaansluiting zit en hoe ziet het eruit?

Komt u er via de postcodecheck achter dat u de trotse bezitter van glasvezel internet bent? Dat is goed nieuws, maar waar zit die glasvezelaansluiting dan en hoe ziet het eruit? En daarbij, als u dit kastje gevonden heeft hoe wordt u vervolgens aangesloten of kunt u dat zelf? Lees snel verder om antwoorden te krijgen op deze prangende vragen!

Glasvezelaansluiting in de meterkast

Voordat u de kast en bank van de muur schuift. In de meeste gevallen zit de glasvezelaansluiting in de buurt van uw voordeur. Denk aan de meterkast of op de benedenverdieping aan de kant van de straat. Dat komt omdat de kabels vanaf de straatzijde aangelegd worden. U hoeft niet eens thuis te zijn als er gegraven wordt om de glasvezelaansluiting in uw straat te realiseren. De netwerkbeheerder is verantwoordelijk voor dit klusje, dat bovendien absoluut geen grote operatie is. De stoep gaat open en door middel van een holle buis wordt het draad onder uw voortuin/carport/stoep naar uw voordeur gebracht.

De monteur sluit de apparatuur aan

Een monteur zal hierna het kastje komen plaatsen. U dient hiervoor een afspraak te maken met de netwerkbeheerder. Waar u dit kan doen staat in de brief. Indien u geen glasvezelaansluiting gevonden heeft maar opeens herinnert dat er een tijdje geleden wat gerommel aan de straatzijde was met een katrol vol kabels, dan heeft u deze brief waarschijnlijk gemist. Neem bij twijfel contact op met uw gemeente. Zij zijn bijna altijd de opdrachtgever.

Waar zit de glasvezelaansluiting in uw appartement?

Indien u in een appartement woont en u graag wilt genieten van de voordelen van glasvezel internet zal de aansluiting ook rondom de voordeur liggen. Als dit nog niet het geval is en er uit de postcodecheck blijkt dat u wel glasvezelkabels heeft liggen, neem dan contact op met uw VVE. Want in veel gevallen laten bewoners een glasvezelnetwerk binnen het complex aanleggen en doortrekken naar de verschillende appartementen. Indien dit niet het geval is neem dan contact op met uw gemeente.

Hoe herken ik een glasvezelkabel aansluiting?

Heeft u een klein kastje gevonden in de meterkast of op een andere plek nabij uw voordeur?
Is het vierkant of langwerpig?
Is het wit?
Is het ongeveer 10 centimeter groot?
Ja?

Dan heeft u de glasvezelaansluiting gevonden. Laat het grote aansluiten beginnen. Indien u een FritzBox7530 heeft, volg dan de stappen waardoor u nog sneller kunt gaan internetten.

Gratis gebruikmaken van een glasvezelaansluiting?

Krijgt u bericht dat de koperen kabel vervangen wordt door glasvezel en bent u klant bij Solcon? Goed nieuws: u kunt gratis gebruikmaken van betrouwbaar en snel internet. Zonder dat er iets verandert aan uw abonnement en aan de kosten. Geen nadelen alleen maar voordelen. Want uw internet wordt een stuk sneller. Als blijkt dat u wel een glasvezel aansluiting kunt realiseren maar dit is nog niet gebeurt, dan kunt u dit alsnog laten doen door uw provider of door een abonnement met Solcon af te sluiten. U kunt uw glasvezel ook aan laten sluiten door een monteur van uw netwerkbeheerder. Neem contact op met uw gemeente als u niet weet wie uw netwerkbeheerder is.

Vragen over ons glasvezel internet en uw aansluiting?

Bel gerust met: 088 003 22 22. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij een van onze Servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een Servicepunt bij u in de buurt zit!