Hoe deel je wifi via Iphone of Android in 6 stappen?

Vrienden of werkbezoek over de vloer? Zo deelt u in 6 stappen uw wifi-wachtwoord via iPhone of Android

Soms heeft u mensen op bezoek die nog even snel een mailtje moeten beantwoorden of graag foto’s of filmpjes willen laten zien. Als ze  hun databundel dan niet hoeven aan te spreken, is dat mooi meegenomen. Dus wat doen de meeste mensen voor hun bezoek? Ze pakken het kaartje met de inloggegevens en vervolgens kan de visite gebruik maken van uw wifi-netwerk. Iedereen blij. Maar als u het niet prettig vindt dat uw bezoek de tekens van het wachtwoord kent. Of als u het wachtwoord niet kunt vinden, dan is delen via uw iPhone, iPad, iPod touch of Android erg handig. Volg onderstaande stappen en leer hoe u uw wifi kan delen via iPhone of Android.

Hoe deelt u wifi van iPhone naar iPhone?

Als het bezoek een iPhone heeft en u een iPhone, iPad of iPod touch, dan kunt u in 6 stappen uw wachtwoord delen. Dit kan, afhankelijk van uw telefoonabonnement, wel tot extra kosten leiden.

Stap 1
Zorg dat u beide de nieuwste versie van iOS of iPadOS of macOS High Sierra heeft.

Stap 2
Zet op allebei de toestellen de bluetooth en hotspot uit

Stap 3
Log in bij iCloud met uw Apple ID. Kijk of het e-mailadres dat u gebruikt voor uw Apple ID hetzelfde is dat in de contacten van uw gast staat. Controleer of uw gast in uw contacten staat. Zo niet, voeg elkaar toe.

Let op: het apparaat van uw gast moet wel in de buurt van uw apparaat zijn.

Stap 4
Ontgrendel uw apparaat en zorg dat u wifi heeft.

Stap 5
Uw gast selecteert het wifi-netwerk waarmee hij of zij verbinding wilt maken.

Stap 6
U tikt op uw apparaat “Deel Wachtwoord” en dan op “Gereed”.

Van MacBook laptop naar smartphone

Wilt u liever uw wifi-wachtwoord delen via een MacBook dan is dat mogelijk via “systeeminstellingen” of via het waaiertje. Bent u niet heel handig met computers dan is de snelste en makkelijkste optie om het wifi-wachtwoord op te zoeken.

Wifi delen via een Android telefoon

Heeft u een Android telefoon en uw visite ook? Volg dan de volgende stappen. Aangezien niet iedere Android hetzelfde is, zijn er meerdere wegen naar Rome. Hieronder optie 1.

Stap 1
Open de instellingen-app op uw apparaat.

Stap 2
Tik op “Netwerk en Internet” of op “Verbinding en Delen”

Stap 3
Kies “Internet” of “snel verbinden met apparaten”

Stap 4
Tik uw wifi-netwerk aan of “Akkoord en doorgaan”

Stap 5
Kies “Delen”.

Stap 6
Uw telefoon heeft een QR-code aangemaakt. Het bezoek scant deze QR-code met zijn of haar apparaat. Nu kan hij of zij gebruikmaken van uw netwerk zonder dat de tekens van uw wachtwoord prijsgegeven zijn.

Optie 2 om uw met uw Android wifi te delen


Stap 1
Ga naar instellingen

Stap 2
Kies verbinding en Delen

Stap 3
Kies Wi-Fi

Stap 4
Klik op het tandwieltje naast de verbinding die je wil delen

Stap 5
Klik op QR-code

Stap 6
Laat het bezoek deze code scannen
Er zijn meerdere opties om wifi te delen via uw Android apparaat. Wij hebben de twee meest voorkomende opties uitgelicht.

Lukt het delen van uw wachtwoord niet?

Start, als u met deze opties geen verbinding krijgt, beide apparaten opnieuw op en probeer het nogmaals. Als dat ook niet werkt en u vindt het niet vervelend om uw persoonlijke wachtwoord te delen dan kunt u uw bezoek vragen om de inloggegevens handmatig in te voeren.

Versterk uw wifi

Merkt u dat uw verbinding begint te haperen en geeft uw visite aan dat hun tabbladen niet snel laden? Dit kan komen doordat uw verbinding overbelast is. Door wifiversterkers toe te voegen kan dit probleem voorkomen of opgelost worden. U zou er voor kunnen kiezen om een wifi mesh netwerk te maken. Als u kiest voor mesh wifi, gaat u voor de meest recente internet technologie. In een mesh netwerk werken verschillende slimme wifi punten samen om een uitstekend bereik, een stabiele verbinding en de snelst mogelijke snelheid te garanderen. Hoe sneller het internet, des te meer apparaten er tegelijkertijd, probleemloos en stabiel gebruik van kunnen maken.

Wat is uw wifi snelheid?

Voordat u zich gelijk waagt aan het bestellen van een aantal extra wifi punten voor in huis, om er zo voor te zorgen dat u visite probleemloos gebruik kan maken van uw wifi, is het verstandig om eerst een speedtest te doen. Met een speedtest kunt u er achter komen wat uw huidige wifi snelheid is en of dat voldoet aan uw wensen. 

Test uw wifi snelheid