Welke providers bieden glasvezel internet?

Welke providers bieden glasvezel internet?

Bent u ook zo geïnteresseerd in glasvezel internet maar weet u niet welke providers deze snelle internetdienst aanbieden? Dan kunnen we u meteen geruststellen: steeds meer internetproviders bieden glasvezel aan. Ze moeten wel, want onze maatschappij wordt steeds afhankelijker van internet en vooral de draadloze variant.

Welke internetprovider heeft steengoede glasvezel?

Alleen wie is nou de beste? Als u de consumentengids erop naslaat zult u zien dat Solcon in het derde kwartaal (2022) op de derde plek staat als Beste Alles-in-1 provider

en op de tweede plek als beste glasvezel provider! Daar zijn wij natuurlijk best trots op. De consumentenbond schrijft hier het volgende over:

‘Met een score van 7,7 scoort Solcon boven het gemiddelde (7,4). Daarbij is men behoorlijk tevreden over de kwaliteit van internet (8,1), telefonie (8,4) en televisie (6,9). En net als de andere oordelen, zitten de scoringspercentages rond het gemiddelde van alle providers samen.’

Postcodecheck glasvezel internet

Om glasvezel internet te ontvangen moet dit wel beschikbaar zijn voor uw huishouden. Weet u nog niet of u het heeft? Doe dan deze postcodecheck. Geen glasvezel, wel een dsl abonnement? Niet getreurd dsl is ook ontzettend goed en prettig. Met het oog op de toekomst is glasvezel internet een aanrader dus kijk op de website van uw gemeente of neem contact met ze op. Zij zijn namelijk degene die glasvezel internet aanbieders aan het werk zetten. De kans is zeker groot dat er binnenkort ook glasvezel internet bij u te krijgen is. Kijk maar eens op deze kaart, dan ziet u waar al allemaal glasvezelkabels aangelegd zijn. En dat is niet alleen in de grotere gemeenten maar ook in en om de dorpen. Denk aan de mooie landelijke buitengebieden waar glasvezelkabels onder de oprijlaan gelegd worden.

Niet betalen voor wat u niet gebruikt

Voordat u het enorme aanbod aan diensten en providers induikt denk eens na: wat heeft u écht nodig aan snelheid? Hoe rap moet de upload- en downloadsnelheid zijn? Neem dus eerst uw thuissituatie onder de loep. Werkt u bijvoorbeeld veel thuis? Zo ja, vergaderd en presenteert u regelmatig via Zoom, Google Meets of Teams? Tikt u vooral verslagen of werkt u in Excel bestanden? Heeft u een gamende tiener of nog een ukkie in de luiers? Onderzoek hier welke snelheid en welk type internet er het beste bij uw situatie past.

Speedtest

We raden ook aan om de snelheid van uw huidige netwerk te testen door de speedtest te doen. Bent u namelijk tevreden op dit moment met deze huidige snelheid alleen is het via dsl? Dan kunt u ervoor kiezen een soortgelijk abonnement af te sluiten, alleen dan over het glasvezelnetwerk. U wilt natuurlijk niet gaan betalen voor een snelheid die u helemaal niet nodig heeft.

Aanbieders glasvezel internet

Zoals net beschreven neemt het aantal internetaanbieders dat glasvezel aanbied toe. Steeds meer providers gaan één of meerdere samenwerkingen aan met aanbieders van het glasvezelnetwerk. De meeste providers rollen niet zelf deze kabels uit. Dit is namelijk een heel specialistisch werkje en daarom huren ze andere partijen in. Wij, Solcon werken bijvoorbeeld samen met:

Deltafiber

● CAI Harderwijk

● Kabelnoord

● KT Waalre

Glaspoort

● Fiberflevo

● Glasdraad

Kleine portemonnee

Dus heeft u een glasvezel internet kastje in uw meterkast hangen maar nog geen provider? Dan is de keuze reuze. Indien u een kleinere portemonnee heeft maar wel een glasvezel internet abonnement wenst. Kies dan voor een minder snelle variant, 200 mbit/s is echt ook goed voor een gezin van 4 personen.

Gratis antimalware

Bent u daarnaast graag gratis veilig online? Dan kunnen we u een passend glasvezel abonnement aanbieden.

Vragen over ons glasvezel internet?

Ons team staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Neem dus contact op en u wordt vriendelijk te woord gestaan. Bel gerust met: 088 003 2222. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij één van onze servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een servicepunt bij u in de buurt zit!