Welk glasvezel abonnement past er bij u?

Welk glasvezel abonnement past er bij u?

Keuzes maken kunnen zowel leuk als lastig zijn. Of het nu gaat om welke pindakaas u uit het schap pakt (met of zonder nootjes), wat voor broek u koopt (spijker of stretch) of wat voor bankstel er bij uw gezinssituatie past. Dat zijn allemaal tastbare zaken. Maar hoe kiest u iets uit dat onder de grond ligt en in de vorm van wifi onzichtbaar om u heen is? We hebben het over glasvezel internet en de draadloze verbinding. Waarom is glasvezel zo populair, welke abonnementen zijn er en hoe maakt u de juiste keuze?

Waarom glasvezel?

Bij een glasvezel abonnement kunt u rekenen op snelheid en betrouwbaarheid. Deze snelheid ontstaat doordat er dunne kabeltjes licht door deze glasvezels razen. U kunt deze manier van data verzenden het beste vergelijken met morse-code maar dan met knipperende lichtjes. Glasvezel internet wordt dus eigenlijk door het licht gestuurd. En dat is de reden dat deze snelheid dichtbij de snelheid van het licht komt.

Glasvezel versus DSL

Toen het internet eind jaren 90 onze woonkamers instroomde ging dit over een koperen kabel, oftewel de telefoonlijn. Heeft u een DSL abonnement dan gebruikt u de vertrouwde kabel nog steeds. In sommige gebieden in Nederland ligt op dit moment nog geen glasvezel. U kunt in dat geval nog geen gebruik maken van glasvezel.

Glasvezel van huis tot de bron

Mocht u interesse hebben in een glasvezel abonnement dan zal dit wel bij u in de buurt of direct onder uw stoep aangelegd moeten zijn. Kijk dus eerst voor de zekerheid welk internet u op uw adres kunt ontvangen. Is de uitkomst dat u geen glasvezel abonnement kunt afsluiten? Dan is dit geen probleem voor veilig en betrouwbaar internet. Een DSL verbinding heeft namelijk weer andere voordelen. Daarnaast gaat Solcon altijd op zoek naar de snelste variant voor uw situatie.

Wat voor een gebruiker bent u?

Als u weet wat er bij u thuis nodig is om de online activiteiten draaiende te houden, dan weet u ook welk glasvezelabonnement u het beste kunt afsluiten. Lees in deze blog de verschillen tussen een kleine, een grote of een supergrote gebruiker en kom erachter wat u en uw huisgenoten nodig hebben voor een snelle en betrouwbare verbinding.

Kleine snelle gebruiker

Stel dat uw (klein) kind op de tablet lekker een filmpje op YouTube Kids aan het kijken is. Terwijl de tiener van het gezin op de bank hangt en druk heen en weer chat met haar vriendinnen op Instagramof Snapchat. Als zij daarmee bezig zijn, is er ook voor u nog genoeg snelheid beschikbaar om alvast de boodschappen voor het weekend te bestellen. Als deze situatie vergelijkbaar is met uw thuissituatie dan is een glasvezel abonnement van 100 mbs per seconde ons advies.

Grote snelle gebruiker

Als het hele gezin tegelijkertijd streamt, thuiswerkt, gamed en de benjamin van het stel op de bank een film in 4k ligt te kijken, dan is een glasvezel abonnement met een snelheid van 500 mbs een goede keuze. Wilt u daarnaast nog eens foto’s uploaden voor de leuke kaarten of een nieuw fotoalbum? Geen probleem voor deze snelheid.

Supergrote snelle gebruiker

Moet u regelmatig zware bestanden uploaden of downloaden? En heeft u huisgenoten die dol zijn op gamen, die online thuiswerken, streamen en andere online activiteiten tegelijkertijd uitvoeren? Dan is 1000mbs een aanrader. Traag internet is verleden tijd.

Allemaal snel genoeg

Of u een kleine, grote of hele grote gebruiker bent. Afhankelijk van uw gebruik maakt u een keuze. Nu wilt u vast weten of er bij u al glasvezel onder de stoep ligt? Vindt het uit en doe hier de postcode check. En meet met een speedtest de snelheid in uw woning.

Veilig en betrouwbaar internet

Als u overweegt om een glasvezel abonnement af te sluiten of als u overweegt om over te stappen, dan kunnen wij dat voor u uit handen nemen. Zodat u geen dag zonder internet zit en u altijd zorgeloos online kunt zijn. Bij Solcon streven we naar het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ga voor vragen naar onze website.