Wifi van Solcon

Wifi van Solcon

We kunnen niet meer zonder goede wifi. Juist nu we steeds meer apparaten bedienen met behulp van wifi is het belangrijk dat dit thuis altijd goed werkt. Met wifi van Solcon krijgt u veilig, betrouwbaar en stabiel internet door het hele huis. En werkt het een keer niet goed? Dan helpen we u persoonlijk met de beste service om het maximale uit uw wifi te halen.

Haal alles uit uw wifi

Controleer zelf gemakkelijk of u het maximale uit uw wifi-verbinding haalt. Ontdek of de wifi-repeaters op de juiste plek staan en optimaliseer uw kanalen.

Download de FRITZ!App WLAN

Nog geen internet van Solcon?

Met onze gratis overstapservice regelen we alles voor u. Ontdek het aanbod op uw adres & ontdek de nieuwste actie.

Doe de postcodecheck

Speedtest

Benieuwd naar de internetsnelheid bij u thuis?

Start de speedtest

Tips wifi verbeteren

Verbeter uw wifi-verbinding in slechts 5 stappen.

Ga naar het stappenplan

Wifi instellen

Eenvoudig zelf uw wifi instellen met de online handleiding.

Hulp bij instellen

Verbeter uw bereik met Mesh

Is het wifi-signaal bij u in huis niet overal even sterk? Daar is gelukkig een oplossing voor: Mesh wifi. Dé nieuwste technologie van dit moment. Bij een Mesh-netwerk werken meerdere slimme wifi-punten naadloos samen om te zorgen voor een supergoed bereik en de hoogst mogelijke snelheid. Zo geniet u van snel internet in welke ruimte in huis u zelf wilt.

Met de wifi Mesh-set creëert u heel eenvoudig een eigen Mesh-netwerk bij u thuis. U sluit de repeaters draadloos aan, alleen even in het stopcontact steken.

Mesh wifi-versterkers bestellen

Lees meer over Mesh wifi

Gratis FRITZ!Box bij Solcon

Bij uw internet abonnement van Solcon krijgt u gratis een FRITZ!Box in bruikleen. U betaalt voor deze premium hardware dus niks extra’s. Zo profiteert u kosteloos van alle uitgebreide opties die het modem biedt.

Stel zelf ouderlijk toezicht in, manage slimme apparaten en profiteer van optimale snelheid. Daarnaast kunt u rekenen op een veilige modem, continue ontwikkeling en updates.

Ontdek alle voordelen van de FRITZ!Box

Veilig online op uw apparaten

Met Solcon Veilig Online beveiligt u eenvoudig en gratis uw apparaten. Met dit pakket is uw telefoon, tablet, laptop of computer goed beveiligd.

Lees meer over gratis beveiliging

Heeft u verder nog vragen?

 • Uit welke pakketten met wifi kan ik kiezen?

  Bij Solcon bieden we verschillende pakketten waar u uit kunt kiezen met internet. Zo hebben we Alles-in-1 pakketten, Internet en TV of Internet Only. U kiest zelf de gewenste snelheid.

 • Hoe verbind ik draadloze apparaten met wifi?

  Apparaten zoals printers, een slimme camerabeveiliging of verlichting, tablet en smartphone verbindt u eenvoudig met uw wifi-netwerk. Kies op het apparaat de netwerknaam van uw wifi-netwerk. Voer het wachtwoord in en klaar! Uw wachtwoord vergeten of wijzigen? Dat doet u hier.

 • Moet ik zelf een router kopen voor wifi van Solcon?

  Nee, bij uw internet abonnement van Solcon krijgt u een FRITZ!Box in bruikleen. Dus helemaal gratis zolang u klant bij ons blijft.

 • Uit welke internetsnelheid kan ik kiezen bij Solcon?

  U kunt kiezen uit snelheden van 100 Mbit/s tot 1000 Mbit/s (op sommige plekken in Nederland). Doe de postcodecheck en ontdek welke snelheid er leverbaar is op uw adres.

  Benieuwd hoeveel internet u eigenlijk nodig heeft in uw situatie? Ontdek het met onze internet keuzehulp.

 • Is het gebruik van een openbaar wifi-netwerk veilig?

  Het is niet verstandig om met elk willekeurig netwerk in een hotel, restaurant of vakantiehuisje verbinding te maken. Helemaal niet wanneer u met persoonlijke gegevens aan de slag gaat, bijvoorbeeld met internetbankieren. Een openbaar wifi-netwerk is namelijk erg gemakkelijk voor inbrekers om vertrouwelijke informatie via te achterhalen.