Ontdek de voordelen en volg het stappenplan

Hoe kan ik glasvezel krijgen op mijn adres?

Glasvezel is de oplossing als je op zoek bent naar een internetverbinding die niet alleen betrouwbaar is, maar ook ultrasnel. Met glasvezel kan iedereen in huis het internet gebruiken zoals ze dat graag willen; veilig en zonder eindeloos te hoeven wachten. Of het nu gaat om online gamen, streamen van je favoriete films en series, of het uitvoeren van belangrijke taken voor werk of school: glasvezel biedt de betrouwbaarheid en snelheid die je nodig hebt. Gelukkig is het verkrijgen van glasvezel tegenwoordig veel eenvoudiger dan je misschien denkt. Door een eenvoudige postcodecheck uit te voeren, kun je snel achterhalen of glasvezel beschikbaar is op jouw adres. Alles wat je moet weten over het krijgen en gebruiken van glasvezel internet lees je hier. 

Wat is glasvezel precies en wat is het verschil met ‘regulier’ internet?

Glasvezel is een innovatieve technologie die gebruikmaakt van flinterdunne vezels van speciaal glas om gegevens met de snelheid van het licht te verzenden. In tegenstelling tot traditionele kabel- of DSL-verbindingen, waarbij data wordt getransporteerd via koperen kabels, maakt glasvezel gebruik van deze vezels, waardoor het ongeëvenaarde snelheden en betrouwbaarheid biedt.

Het glasvezelnetwerk strekt zich uit over grote delen van Nederland en maakt vertakkingen naar individuele adressen, waaronder mogelijk het jouwe. Door de glasvezeldraad raast een laserlicht heen en weer dat razendsnel aan en uit knippert. Deze knipperfrequentie bepaalt de snelheid van jouw internetverbinding, waardoor je altijd kunt vertrouwen op snel en betrouwbaar internet. Glasvezel Internet is dus ideaal voor zowel gezinnen als kleinere huishoudens. Iedereen kan tegelijkertijd genieten van verschillende online activiteiten.

Het grootste verschil tussen glasvezel en traditionele internetverbindingen, zoals DSL, ligt in de betrouwbaarheid en veiligheid. Onderzoek toont namelijk aan dat glasvezel het minst gevoelig is voor storingen, terwijl de dataoverdracht via een veilige kabel plaatsvindt. In tegenstelling tot DSL-internet, waarbij de signaalsterkte afneemt naarmate je verder weg bent van de wijkcentrale, blijft de snelheid van glasvezel internet constant, ongeacht je locatie.

Hoe wordt glasvezel aangelegd?

Netwerkbeheerders zoals KPN en Delta leggen glasvezelnetwerken aan en zorgen ervoor dat ze goed functioneren. Samen met gemeenten bepalen ze waar dit het meest nodig is. Het proces van het aanleggen van glasvezel verloopt als volgt:

Plaatsing van de wijkcentrale

 Als eerste stap wordt altijd een wijkcentrale geplaatst, die het hart vormt van het glasvezelnetwerk. Dit zorgt ervoor dat het signaal naar de omliggende gebieden kan worden verspreid.

Aanleg in de straat

Na de plaatsing van de wijkcentrale wordt gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in de straten. Soms zijn hier tijdelijke werkzaamheden voor nodig, zoals graafwerkzaamheden of het leggen van kabels. Hierbij wordt altijd geprobeerd om eventuele overlast tot een minimum te beperken.

Uitbreiding tot aan jouw huis

Vervolgens wordt het netwerk uitgebreid tot aan jouw woning. Als daarbij werkzaamheden in de tuin nodig zijn, wordt hierover altijd eerst contact met je opgenomen om toestemming te vragen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als er een graafmachine nodig is om de kabels te leggen.

Installatie van de glasvezelkabel en -kastje

Na het bereiken van jouw huis wordt een afspraak gemaakt voor de installatie van de glasvezelkabel en het glasvezelkastje, ook wel bekend als de Fiber Termination Unit (FTU). Dit kastje zorgt voor de verbinding tussen het glasvezelnetwerk en jouw woning.

Aansluiting op glasvezel

En dan is het moment daar: jouw huis is aangesloten op glasvezel! Je kunt nu via een internetprovider zoals Solcon genieten van snel en betrouwbaar internet! 

Een groot deel van Nederland heeft al toegang tot glasvezelverbindingen, en het netwerk blijft zich snel uitbreiden. Met behulp van de handige glasvezel check kun je zien of glasvezel beschikbaar is op jouw adres.

Wat zijn de voordelen van glasvezel internet en waarom zou ik overwegen om over te stappen?

Wil je je internetervaring verbeteren? Glasvezel internet biedt dus supersnelle downloadsnelheden, een betrouwbare verbinding en gelijke uploadsnelheden. Maar wist je dat er nog veel meer voordelen zijn? Met glasvezel geniet je van snelheid, betrouwbaarheid, symmetrische uploads, toekomstbestendigheid, een stabiele verbinding in huis en ondersteuning voor meerdere gebruikers. Dit zijn de belangrijkste voordelen: 

Supersnelle snelheid

Glasvezel internet biedt ongeëvenaarde snelheden tot wel 1 Gbps, waardoor je moeiteloos video’s kunt streamen, online kunt gamen en grote bestanden kunt downloaden zonder vertraging.

Betrouwbare verbinding

Glasvezelkabels zijn veel betrouwbaarder dan traditionele DSL-verbindingen, waardoor je altijd kunt rekenen op een stabiele internetverbinding, zelfs tijdens drukke piekuren.

Symmetrische snelheid

 Met glasvezel internet zijn de uploadsnelheden gelijk aan de downloadsnelheden, wat handig is als je regelmatig grote bestanden moet uploaden of video’s wilt delen.

Stabiele verbinding in huis

Je ervaart een consistente en betrouwbare verbinding door je hele huis, waardoor je zonder onderbrekingen kunt genieten van online activiteiten zoals het streamen van video’s en gamen.

Toekomstbestendigheid 

Glasvezel is een toekomstbestendige technologie die klaar is voor de groeiende vraag naar sneller internet en nieuwe technologische ontwikkelingen.

Eenvoudige overstap 

Bij Solcon bieden we je een makkelijke overstapservice aan, waardoor je eenvoudig en zorgeloos kunt overstappen naar glasvezel internet.

Hoe kan ik controleren of glasvezel beschikbaar is op mijn adres en wat zijn de stappen om het te verkrijgen?

Ben je benieuwd of glasvezel beschikbaar is op jouw adres en wil je weten hoe je het kunt aanvragen? Volg dan deze eenvoudige stappen:

Ga naar de postcodecheck op de website van de glasvezelaanbieder en vul je gegevens in

Hiermee krijg je direct te zien welke internetopties beschikbaar zijn op jouw adres.

Kies de snelheid die bij jouw situatie past

Nu je hebt gecontroleerd dat glasvezel beschikbaar is op jouw adres, is het tijd om de snelheid te kiezen die het beste bij jouw behoeften past. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare snelheden:

Start – Met deze optie krijg je snel internet met een download- en uploadsnelheid van 150 Mbit/s. Ideaal voor individuen of stellen met een beperkt internetverbruik. Hiermee kun je e-mailen, op social media kijken, internetbankieren, tv-kijken en op één apparaat een serie of film streamen.

Compleet – Kies voor supersnel internet met een download- en uploadsnelheid van 200 Mbit/s. Deze optie is perfect voor gezinnen met pubers die veel online zijn voor gamen, in 4K tv-kijken en Netflixen. Iedereen kan tegelijkertijd online zijn zonder problemen.

Gigabit – Wil je het allerhoogste niveau van snelheid en prestaties? Ga dan voor gigasnel internet met een download- en uploadsnelheid van 1000 Mbit/s. Hiermee kun je met het hele gezin tegelijk online zijn, films en series kijken, gamen, grote bestanden downloaden en uploaden, en slimme apparaten in huis bedienen.

Wil je ook televisie kijken via glasvezel?

Je kunt ervoor kiezen om ook televisie af te sluiten bij je glasvezelabonnement. Ontdek de verschillende tv-pakketten en kies degene die het beste bij jou past.

Heb je behoefte aan een vaste telefoonlijn?

Ook dit is mogelijk bij een glasvezelabonnement. Voeg een vaste telefoonlijn toe aan je pakket als je hier gebruik van wilt maken. Klanten kunnen profiteren van gratis onderling bellen en vaste lage kosten voor andere telefoongesprekken. Onze service is goed te combineren met alarminstallaties, en met onze handige telefoonfilter kunnen ongewenste oproepen eenvoudig worden geblokkeerd. 

Kies voor extra internetopties om zorgeloos online te zijn

Standaard wordt jouw internet uitgerust met Solcon Veilig Online voor 2 apparaten, gratis Solcon mail en de FRITZ! Box Wifi 6 modem in bruikleen. Daarnaast bieden wij extra internetopties aan, zodat je altijd kunt genieten van een optimale internetervaring.

Met glasvezel internet geniet je niet alleen van ultrasnelle verbindingen en betrouwbaarheid, maar ook van symmetrische uploadsnelheden en toekomstbestendige technologie. Door eenvoudig de glasvezel check te gebruiken, kun je snel zien of glasvezel beschikbaar is op jouw adres en de juiste stappen nemen om ervan te profiteren. Of je nu een individu bent met beperkt internetgebruik of een gezin dat graag online gamet en streamt, glasvezel biedt voor iedereen een passende oplossing. Check vandaag nog voor glasvezel en ervaar de voordelen van snel en betrouwbaar internet in jouw huishouden.

Doe de glasvezel check