Ligt er al glasvezel op mijn adres? Check het hier!

Check hier of er al glasvezel op uw adres ligt

Als u nog geen glasvezel internet op uw adres heeft, kunt u verschillende problemen ervaren. Dat is uiteraard afhankelijk van uw gezinssamenstelling en internetgebruik. De voordelen zijn in ieder geval groot en daarom hebben we deze voor u onder elkaar gezet. We vertellen ook hoe u de glasvezelcheck uitvoert om te achterhalen of u glasvezel internet heeft. Verderop leggen we uit wat u kunt verwachten als er glasvezel aangelegd wordt. 

Want één ding is zeker: glasvezel internet ligt al bijna overal in Nederland en is ook (bijna) bij u te ontvangen. 

Check de voordelen van glasvezel internet

Er zitten heel veel voordelen aan glasvezel internet ten opzichte van traditionele internetverbindingen, zoals DSL. 

Snelheid

Glasvezel Internet biedt namelijk een hogere snelheid dan traditionele internetverbindingen, met downloadsnelheden tot 1 Gbps en uploadsnelheden tot 500 Mbps. Dit betekent dat gebruikers grote bestanden veel sneller kunnen downloaden en uploaden en dat er minder vertragingen en haperingen zijn tijdens het streamen of gamen.

Betrouwbaarheid 

Glasvezel Internet is ook betrouwbaar. Dat komt omdat het minder gevoelig is voor storingen en uitval. Deze glasvezelkabels zijn minder gevoelig voor interferentie- en elektromagnetische storingen. Daarnaast hebben glasvezel netwerken meerdere “routes” om het internetverkeer te leiden in het geval van een storing of uitval.

Toekomstbestendig

Glasvezelnetwerken zijn toekomstbestendig. Ze zijn in staat om veel hogere snelheden te halen dan traditionele internetverbindingen. Dit betekent dat glasvezel internet de toekomstige toepassingen en diensten aankan. Denk aan 8K video, virtual reality, augmented reality en meer.

Symmetrische snelheid

Glasvezel Internet biedt ook symmetrische snelheden. Dat betekent dat de downloadsnelheid en uploadsnelheid dicht bij elkaar liggen. Dat is vooral belangrijk voor gebruikers die veel content uploaden, bijvoorbeeld bij het delen van grote bestanden of het maken van video’s. Nieuwsgierig hoe snel uw uploadsnelheid en downloadsnelheid zijn? Voer dan hier de speedtest uit.

Energie besparend

Glasvezelnetwerken zijn bovendien energiezuiniger dan traditionele internetverbindingen. Dit komt doordat glasvezelkabels minder energie verbruiken dan de koperen kabels, waardoor glasvezel internet een milieuvriendelijke keuze is.

Check of u glasvezel op uw adres kunt ontvangen

Om te controleren of er glasvezel internet van Solcon beschikbaar is op uw adres volgt u de onderstaande stappen:

  1. Ga naar deze pagina 
  2. Voer uw postcode en huisnummer in op de “beschikbaarheidscheck” en klik op “doorgaan”
  3. De website geeft nu aan of Solcon glasvezel internet beschikbaar is op uw adres.

De website geeft dan ook aan welke snelheden en welke pakketten er beschikbaar zijn.

Nog geen glasvezel? Het komt eraan!

Als er nog geen glasvezel internet van Solcon beschikbaar is, kijk dan naar deze pakketten.

In de toekomst zal er wel glasvezel internet beschikbaar zijn. Het is de moeite waard om af en toe te controleren of er updates zijn over de beschikbaarheid van glasvezel internet in uw gebied. U ontvangt altijd eerst een brief voordat deze kabels onder uw straat aangelegd worden. Deze aanleg geschiedt in 4 stappen.

Waarom is glasvezel internet de toekomst?

Kortom, Glasvezel internet is snel, betrouwbaar, toekomstbestendig en energiezuinig in vergelijking met traditionele internetverbindingen.

Doe de glasvezelcheck