Wanneer komt er glasvezel op mijn adres?

Wanneer komt er glasvezel op mijn adres?

Heeft u ook graag een razendsnelle en stabiele internet verbinding? Dan bent u niet de enige. Glasvezel internet is dé manier om met meerdere personen tegelijkertijd online te zijn zonder vertraging en haperingen. Daarom is het ook zo populair in het bedrijfsleven waar tientallen mensen allemaal tegelijkertijd online werkzaamheden verrichten. En nu in deze tijd waar (deels) thuiswerken voor heel veel mensen de norm is geworden is deze snelle Jelle geen overbodige luxe. Helemaal niet als u een meerdere huisgenoten heeft die graag gamen, streamen en online bellen. Nu is uw vraag natuurlijk: wanneer ben ik aan de beurt voor deze snelle manier van internetten?

Het duurt niet lang meer

Voor Nederlanders zonder glasvezel internet: dikke kans dat het eraan komt. Want de vraag is groot en het aanbod ook. Er zijn dus veel bedrijven die glasvezel internet uitrollen in zowel de steden als in de buitengebieden. De internet providers en de glasvezelnetwerk beheerders maken afspraken wie er van welk netwerk gebruik mag maken. Solcon werkt bijvoorbeeld samen met meerdere glasvezelkabel aanbieders denk aan Glaspoort, KPN-Netwerk, Delta Fiber en meer. Op die manier kan Solcon heel veel Nederlanders bedienen.

Kan ik zelf glasvezel internet neerleggen?

Als u niet kunt wachten is zelf glasvezel uitrollen geen optie, hoe handig u ook bent. Nu kunt u er wel voor kiezen om een organisatie de opdracht geven om dit doen, dit is alleen wel erg prijzig. Daarom adviseren wij om af te wachten want meestal neemt uw gemeente het voortouw en kost het u helemaal niets. De gemeente geeft bijvoorbeeld opdracht aan Glaspoort of een andere aanbieder om het glasvezel internet gefaseerd uit te rollen in de wijken. Bent u benieuwd of er al glasvezel in uw gemeente ligt? Kijk op deze glaskaart. Indien uw huishouden nog niet aangesloten is maar in andere delen van uw gemeente is dit wel het geval. Dan kan het niet lang meer duren voordat u aan de beurt bent. Hou uw brievenbus in de gaten.

U wordt vanzelf geïnformeerd

Ook als u een brief ontvangt waar ‘voor de bewoners van fictiestraat 23’ op staat. In veel gevallen is dit reclame en kan het zo de papier- of kattenbak in. Maar het kan ook van een glasvezelleverancier zijn. Maak de brief dus open en laat u informeren. Het is namelijk een aankondiging van glasvezel internet in uw gemeente, dorp of wijk. U wordt automatisch op de hoogte gehouden door middel van vervolg post en hoeft dus niets te doen. Bij de meesten kunt u zich inschrijven voor een digitale nieuwsbrief, waardoor u bij iedere nieuwe ontwikkeling op de hoogte gehouden wordt. Het is zelfs zo goed geregeld dat sommige glasvezelkabel bedrijven bij u aan de deur komen om u persoonlijk te woord te staan.

Wilt u niet afwachten?

Doe de postcodecheck, wie weet ligt er al glasvezel internet. Of neem contact op met uw gemeente of uw internetprovider. Indien u ziet dat u bijna aan de beurt bent kan de voorpret beginnen: kijk alvast naar welk glasvezelabonnement het beste bij uw situatie past

Vragen over ons glasvezel internet?

Komt u er niet helemaal uit? Geen probleem. Ons team staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Neem dus contact op en u wordt vriendelijk te woord gestaan. Bel gerust met: 088 003 2222. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij één van onze servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een servicepunt bij u in de buurt zit!