Kom meer te weten over glasvezel

Ontdek de kosten van een glasvezelaansluiting

Glasvezel Internet heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen, en dat is niet zonder reden. Steeds meer mensen hebben behoefte aan een snelle en betrouwbare internetverbinding en glasvezel biedt precies dat. Maar wat houdt glasvezel precies in en waarom zou u ervoor moeten kiezen? In deze blog nemen we u mee in de wereld van glasvezel en vertellen we welke kosten eraan verbonden zijn.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een geavanceerde technologie die gebruikmaakt van flinterdunne glasdraden om gegevens met de snelheid van het licht te verzenden. In tegenstelling tot traditionele koperen kabels (DSL) biedt glasvezel ultrasnelle en betrouwbare internetverbindingen, ongeacht uw locatie. Een van de belangrijkste voordelen van glasvezel is de ongeëvenaarde snelheid en betrouwbaarheid die het biedt. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over langzame downloads, haperende verbindingen of buffering tijdens het streamen van uw favoriete films of series. 

De voordelen van glasvezel

Er zitten nog meer voordelen aan glasvezel internet. We hebben de voordelen voor u op een rij gezet.

  1. Supersnelle verbinding: Glasvezel Internet biedt aanzienlijk hogere snelheden dan traditionele DSL-internetverbindingen. Met glasvezel kan u genieten van snelheden tot wel 1000 Mbit/s, waardoor u moeiteloos video’s kunt streamen, online kunt gamen en grote bestanden kunt downloaden.
  2. Betrouwbaarheid: Glasvezel Internet is buitengewoon betrouwbaar in vergelijking met andere verbindingstypes. De glasvezelkabels zijn minder gevoelig voor storingen en onderbrekingen, waardoor u kunt rekenen op een stabiele en ononderbroken internetverbinding. Bovendien blijft de snelheid constant, zelfs tijdens piekuren.
  3. Snelle uploadsnelheid: Met glasvezel internet profiteert u niet alleen van hoge downloadsnelheden, maar ook van een goede uploadsnelheid. Dit is vooral handig als u regelmatig grote bestanden moet uploaden of veel video’s online plaatst.
  4. Stabiele verbinding in het hele huis: Glasvezel Internet zorgt voor een stabiele verbinding in uw hele huis. Dit betekent dat u geen last zult hebben van buffering tijdens het streamen van video’s of haperingen tijdens het online gamen.
  5. Toekomstbestendigheid: Glasvezel is een toekomstbestendige technologie die geschikt is voor alle ontwikkelingen die plaatsvinden op het gebied van internet en technologie. Het biedt de mogelijkheid om te profiteren van nieuwe toepassingen en diensten die in de toekomst beschikbaar zullen zijn.
  6. Gemakkelijke overstap: Bij Solcon bieden we een eenvoudige overstapservice aan, waardoor u moeiteloos kunt overstappen op onze diensten zonder gedoe of zorgen.

Wie legt glasvezel aan?

Gemeenten regelen dat er glasvezel bij u onder de stoep komt te liggen. Dit is waarom u contact dient op te nemen met uw gemeente om dit aan te vragen. Hoewel de specifieke partij waarmee zij samenwerken kan variëren, zal de aanvraag altijd worden ingediend bij een erkend glasvezelnetwerkbeheerder. Er zijn verschillende beheerders beschikbaar, zoals KPN-Netwerk en Glaspoort, maar er zijn er nog meer. Solcon werkt samen met diverse netwerkbeheerders, waaronder CAI Harderwijk, Delta Fiber, Fiberflevo, Kabelnoord, KT Waalre en Glasdraad.

Het kan echter voorkomen dat u, afhankelijk van de gekozen netwerkbeheerder, moet overstappen naar een andere internetprovider. Dit komt doordat uw huidige provider mogelijk geen overeenkomst heeft met de netwerkaanbieder die verantwoordelijk is voor het glasvezelnetwerk in uw gebied. In dit geval zou u geen glasvezel internet kunnen ontvangen via uw huidige provider.

Om er zeker van te zijn of glasvezel beschikbaar is in uw regio kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Wat kost het mij om glasvezel aan te leggen?

Het aanleggen van glasvezel internet is kosteloos. Ja, u leest het goed. De gemeenten hebben baat bij deze ondergrondse aanpassing. Gemeenten willen glasvezel onder de straten hebben om te zorgen voor toekomstbestendige en snelle internetverbindingen, economische groei te stimuleren, de levenskwaliteit van de inwoners te verbeteren, publieke diensten te optimaliseren en een sterke concurrentiepositie te behouden.

Hoeveel kost het om glasvezel aan te sluiten via Solon?

Nu u weet dat het aanleggen van glasvezel gratis is, is het wel belangrijk dat u weet dat er abonnementskosten verbonden zijn aan het gebruik van glasvezel internet. Het hangt van uw behoefte af welk glasvezel pakket het beste aansluit bij uw wensen. Bekijk welk glasvezel pakket het beste past bij u! 

Glasvezel pakketten