Niet de gewenste wifi-snelheid op zolder? Lees hier waarom u een wifi-versterker kan gebruiken.

Niet de gewenste wifi-snelheid op zolder? Lees hier waarom u een wifi-versterker kan gebruiken.

Krachtige wifi in iedere kamer is niet altijd het geval. Deze vertraging komt meestal doordat deuren, betonnen muren en vaak zelfs betonnen vloeren het signaal verzwakken. Uiteraard kunt u uw werkzaamheden naar beneden (vlakbij de router) verplaatsen. Maar bent u gehecht aan uw werkruimte? Dan is een wifi-versterker, ook wel repeater of wifi-booster genoemd, geen overbodige luxe.

Wat is een wifi-versterker?

Een draadloze wifi-versterker is een apparaat dat een bestaand signaal van een draadloze router of draadloos toegangspunt opneemt en dit opnieuw uitzendt om een tweede netwerk te creëren. Wanneer u merkt dat uw wifi niet overal in huis optimaal is, kunt u ervoor kiezen om versterkers in uw huis te plaatsen. Hiermee voorkomt u dat u tijdens een zoom-meeting ineens naar een andere kamer moet verhuizen. Daarnaast kunt u met 2 wifi-versterkers een mesh-netwerk bij u thuis creëren. Bij een mesh-netwerk werken meerdere slimme wifi punten samen om te zorgen voor een supergoed bereik en de hoogst mogelijke snelheid. Zo geniet u van internet in welke ruimte in huis u zelf wilt.

Heb ik een wifi-versterker nodig?

Om erachter te komen of u een wifi-versterker nodig heeft, kunt u antwoord geven op de volgende vragen: 1: woont u in een modern huis met veel beton en staal? 2: woont u met meer dan 3 personen die online actief zijn? 3: werkt u vooral thuis op zolder of in een tuinhuis? 4: merkt u dat u boven op zolder regelmatig minder goede wifi heeft? 5: is er beneden aan de keukentafel geweldige wifi? Ja? Als u op 1 of meer van deze 5 vragen ‘Ja” geantwoord heeft, dan kunt uw wifi wel een ‘boost’ gebruiken. Makkelijker gezegd dan gedaan: voer ‘wifi-versterker’ in in uw zoekmachine en u wordt gebombardeerd met advertenties. Wat voorop staat is dat uw wifi het ‘gewoon’ doet. En dat het u weinig tijd kost om de versterker te installeren en dat u er verder geen omkijken naar heeft.

Tip 1: speedtest

Voordat u gaat shoppen kijk eerst eens hoe snel uw wifi oorspronkelijk hoort te zijn, door een speedtest uit te voeren. Doe deze wel door een LAN-kabel in de router te steken en de andere kant in uw laptop of pc. Door dit te doen ziet u hoe snel het internet kan zijn. Doe nu dezelfde speedtest in uw tuinhuis, zolder of andere werkruimte. Is het internet nu aanzienlijk trager dan via de kabel? Dan kunt u ervoor kiezen om een Access point aan te leggen. Als u geen netwerkkabel naar een extra wif-punt aan kunt of wilt leggen, dan kunt u een wifi-versterker ofwel een repeater installeren.

Tip 2: houdt maximaal 5 tot 8 meter afstand

U creëert met een wifi-versterker een extra wifi-punt. Als u de repeater op een plek zet waar het signaal nog sterk is zal het signaal goed zijn. Als u dat niet wilt dan raden we de access point aan. Waarom is de juiste plek zo belangrijk? Nou, omdat de wifi die het wifi-punt ontvangt draadloos is. Dus staat de versterker of de router in een kast of heeft u dikke deuren en/of muren? Dan zal het wifi-signaal dat uiteindelijk bij uw laptop terecht komt, lager zijn dan dat u naast de router zit te werken. Wifi-versterkers doen namelijk iets simpels: het versterken van het wifi-signaal dat ze oppikken. We hebben veel goede tips waar de wifi-versterker het beste kan staan. Maar de belangrijkste is dat de afstand tussen de router en de versterker bij een nieuwbouwhuis maximaal 5 meter mag zijn en tot 8 meter bij een oudere woning. Met de FRITZ!Wlan app controleert u eenvoudig of de wifi-versterkers op de juiste plek hangen.

Tip 3: Voor de hoogste snelheid (ook op zolder)

U kunt het kopen en instellen van een wifi-versterker zo ingewikkeld maken als u zelf wilt. Maar gelukkig kan dit ook met Mesh wifi (Multi Room Wifi). Dit is een alles-in-één pakket die snel en gemakkelijk te installeren is. Daarna heeft u in meerdere kamers een super goed bereik, dit is niet alleen thuis handig maar ook voor op kantoor. Met Mesh wifi multiroom kunt u kiezen uit 2 opties: 1: extra wifi punt als access point 2: de draadloze repeater installeren

Veilig internet

Heeft u vragen? Bel gerust met: 088 003 2222. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij een van onze Servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een Servicepunt bij u in de buurt zit!