Speedtest: check uw internetsnelheid

Hoe gaat de online speedtest in zijn werk?

Controleer of u het maximale uit uw (glasvezel) internetverbinding haalt. Uw snelheid verhogen? Bekijk de oplossingen voor sneller internet.

1. U klikt eerst op de knop “Start de speedtest”.

2. Vervolgens meet de speedtest uw internet verbinding  en download- en upload snelheid met factoren ,zoals ping en Jitter. U kunt hier meer te weten komen over Jitter en ping.

3. Als uw speedtest afgerond is, krijgt u de resultaten te zien. Deze resultaten laten zien wat uw download- en upload snelheid is in Mpbs en andere relevante data over uw internet verbinding.

4. Als kunt u vergelijken of de resultaten passen bij uw behoeften via onze blog: Wat is een normale uitkomst bij een speedtest en waar kunt u op letten?

Start de speedtest

*Let op: we verwijzen u door naar een externe website. Wij willen u erop wijzen dat daar anders met uw cookie- en IP-adresgegevens wordt omgegaan.

Tips om uw internet snelheid te verbeteren

Bent u al klant van Solcon? Verhoog dan uw internetsnelheid via Serviceweb of lees onze tips om uw wifi te verbeteren.

1. Ga bij Abonnementsbeheer naar Pakketwijziging

2. Kies de snelheid die u wenst

3. Plaats uw bestelling

Nog geen klant van Solcon? Bestel dan internet van Solcon.

Internetsnelheid verhogen

Neem Mesh wifi

Op sommige plekken in huis minder goede wifi? Neem dan Mesh wifi. Zo heeft u supergoed bereik.

Bestel Mesh wifi

Waarom kiezen voor Solcon?

Wij zijn een internetprovider dat internet, televisie en telefoondiensten levert aan u thuis en zakelijke gebruikers via glasvezel. Wij zijn sinds onze oprichting in 1996 actief in heel Nederland en levert glasvezelinternet over nagenoeg alle glasvezelnetwerken waaronder KPN en Delta Fiber. Daarnaast beheren wij eigen glasvezelinfrastructuur. Al onze diensten zijn volledig ISO27001-gecertificeerd en sinds 2017 zij wij onderdeel van KPN.

Wij worden al jarenlang met regelmaat in de Providermonitor van de Consumentenbond erkend, als een van de best gewaardeerde providers op glasvezel en DSL. Daar zijn we trots op. Het zegt iets over de degelijkheid, de betrouwbaarheid en de uitstekende kwaliteit van onze diensten. Daar kunt u als klant altijd op rekenen. Maar Internet moet boven alles ook veilig zijn, daar zetten wij al onze kennis en kunde op in.

Missie Solcon

Wij streven ernaar dat iedereen optimaal kan profiteren van de voordelen van de digitale wereld zonder gehinderd te worden door de nadelen. We bieden geavanceerde filters en veilige dataopslag (ISO27001-gecertificeerd) om klanten te beschermen tegen internetcriminaliteit, zoals malware, phishing en ransomware. Wij richten ons op extra veiligheid tegen identiteitsfraude en bieden klanten de mogelijkheid om hun persoonsgegevens sterker te beveiligen met een wachtwoordkluis.

Visie Solcon

Wij staan altijd klaar voor klanten en medewerkers, en we hechten waarde aan persoonlijk contact. We geloven in de kracht van persoonlijke interactie en bieden klantgerichte service zonder gehaaste keuzemenu’s of strikte gespreksprotocollen. Onze tevredenheid is afhankelijk van de tevredenheid van onze klanten.

Lees hier meer over Solcon.

Doe de postcodecheck

Om te zien wat het aanbod en de beschikbare internetsnelheden zijn op uw adres.


Waarom is het belangrijk om uw internet snelheid te meten?

De snelheid van uw internet is in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Niemand vindt het leuk om na elke klik te wachten tot een internetpagina geladen is, maar zeker met de opkomst van het thuiswerken is dit nog belangrijker geworden. Als u thuiswerkt verwacht u dat het internet minimaal zo snel is als op kantoor. Met een internet speedtest van Solcon komt u er direct achter hoe snel uw internet echt is. Indien de resultaten niet naar tevredenheid zijn, kunt u direct aan de slag om te kijken welke opties er zijn om uw internet te versnellen.

De snelheid van uw internet is van groot belang. Mensen kiezen er steeds vaker voor om thuis te werken. Niets is vervelender dan dat u de hele tijd zit te wachten op het laden van uw internet. Met een internet speedtest kunt u op een snelle manier nauwkeurig meten hoe snel uw internet is. Een goede internetsnelheid is van groot belang in de huidige maatschappij. Doe daarom de internet speedtest en bekijk hoe uw internetverbinding scoort.

Opkomst streaming services

In de afgelopen jaren hebben we te maken gehad met een opkomst van streaming services. Hierbij kunt u denken aan Netflix en Videoland. Veel huishoudens met een internetaansluiting hebben tegenwoordig vaak een streaming service. Het laatste wat u wilt tijdens het kijken van een film of serie, is dat u de hele tijd moet wachten tot het opnieuw geladen is. Zeker wanneer meerdere personen in het huishouden tegelijk gebruikmaken van het internet, kan traag internet nogal wat onderbrekingen opleveren. Voorkom de frustratie van traag internet met een Solcon internet speedtest en ontdek hoe snel uw internet echt is.

Heeft u verder nog vragen?

 • Wat als ik mijn afgesloten internetsnelheid niet haal?

  Het niet behalen van de te verwachten snelheid kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zo zijn dat de metingen niet conform bovenstaande tips zijn uitgevoerd of dat er bijzondere omstandigheden in de infrastructuur (bijv. door eerder opgetreden kabelbreuken of andere technische omstandigheden) aanwezig zijn. Deze oorzaken kunnen ervoor zorgen dat de te verwachten internetsnelheid niet wordt gehaald. Neem in dit geval contact op met onze Klantenservice. We onderzoeken graag wat de oorzaak is en  of wij deze kunnen verhelpen.

  Wees er eerst zeker van dat u op de hoogte bent van de laatste wetgeving rondom internetsnelheid. Lees de wetgeving rondom internetsnelheden.

 • Wat is ping als ik een speedtest doe?

  Ping is een hulpprogramma dat de tijd meet dat het kost om vanaf uw locatie een server te bereiken. Ping regelt dus dat u, in het geval van een snelle ping, online snel kunt handelen. De ping heeft betrekking tot de wachttijd voordat een webpagina opent. Daarnaast is de ping van invloed op de reactiesnelheid. Lees meer over ping.

 • Wat is mesh wifi?

  Mesh wifi betekent ook wel multi-room wifi. Het is de nieuwste internet technologie van dit moment. Bij een mesh-netwerk werken meerdere slimme wifi punten samen om te zorgen voor een supergoed bereik en de hoogst mogelijke snelheid. Zo geniet u van internet in welke ruimte in huis u zelf wilt. Lees meer en bestel mesh wifi.

 • Wat kan ik doen om mijn internetsnelheid van Solcon te verhogen?

  Als u al internet van Solcon heeft maar graag een hogere internetsnelheid wilt, past u dit eenvoudig zelf aan in Serviceweb.

  1. Ga bij Abonnementsbeheer naar Pakketwijziging
  2. Kies de snelheid die u wenst
  3. Plaats uw bestelling