Solcon speedtest

Test uw snelheid met Solcon speedtest

De snelheid (uitgedrukt in Mbit/s) van uw internetverbinding kunt u op deze pagina eenvoudig meten. Solcon maakt hiervoor gebruik van een onafhankelijke speedtest.

Om een juiste meting te doen is het belangrijk dat u:

  1. verbonden bent met vaste kabel (draadloos testen wordt beïnvloed door buitenaf)
  2. zorgt dat uw apparatuur beschikt over de laatste updates
  3. tijdens het testen geen gebruik maakt van andere diensten die data verbruiken (Interactieve TV, bellen, downloaden, browsen etc.)

Klik op de onderstaande button om direct uw internetsnelheid te meten.

Ga naar de speedtest

*Let op: U gaat naar externe website waarop deze test staat. Deze pagina is niet van Solcon. Wij willen u erop wijzen dat daar anders met uw cookie en IP-adres gegevens wordt omgegaan.

Wat als u de snelheid niet haalt?

Het niet behalen van de te verwachten snelheid kan verschillende oorzaken hebben. Die oorzaken kunnen zowel zijn dat de metingen niet conform het bovenstaande zijn gedaan, als bijzondere omstandigheden in de infrastructuur (bijv. door eerder opgetreden kabelbreuken of andere technische omstandigheden) die ervoor zorgen dat de te verwachten snelheid niet wordt gehaald. Neem in dat geval contact op met onze klantenservice. We kunnen dan onderzoeken wat de oorzaak is en of die kan worden verholpen, of dat een ander abonnement mogelijk beter past.

*Wees er eerst zeker van dat u op de hoogte bent van de laatste wetgeving rondom internetsnelheid. Om deze na te lezen klikt u hier.

Uw abonnement upgraden?

Wilt u weten of er op uw adres sneller internet mogelijk is? Dan verwijzen wij u graag door naar onze postcode check. Deze is te vinden op onze pakketten pagina. Om naar die pagina te gaan klikt u op de onderstaande button.

Bekijk de pakketten

WiFi instellingen verbeteren

Is uw snelheid met WiFi niet optimaal en wilt u deze verbeteren? Bekijk dan de 5 tips om uw WiFi te verbeteren.

Verbeter uw WiFi