Test uw snelheid met de speedtest

Test uw snelheid

Benieuwd naar de snelheid (Mbit/s) van uw internetverbinding? Doe de speedtest. 

Tip: sluit uw computer aan met een internetkabel én maak tijdens het testen geen gebruik van andere diensten die data verbruiken (Interactieve TV, bellen, downloaden of browsen) voor een betrouwbaar resultaat.

Start de speedtest

*Let op: we verwijzen u door naar een externe website. Wij willen u erop wijzen dat daar anders met uw cookie- en IP-adresgegevens wordt omgegaan.

Zo verbetert u uw internet

Verhoog uw internetsnelheid

Bent u al klant van Solcon, maar wilt u graag een hogere internetsnelheid? Lees dan onderstaande tips om uw wifi te verbeteren of verhoog uw internetsnelheid eenvoudig in Serviceweb. 

1. Ga bij Abonnementsbeheer naar Pakketwijziging

2. Kies de snelheid die u wenst

3. Plaats uw bestelling

Internetsnelheid verhogen

 

Doe de postcodecheck

Nog geen klant van Solcon? Ontdek de mogelijkheden op uw adres met de postcodecheck. Bij Solcon leveren we de volgende internetsnelheden:

– Glasvezel 50 Mbit/s
– Glasvezel 100 Mbit/s
– Glasvezel 200 Mbit/s
– Glasvezel 500 Mbit/s
– Glasvezel 1 Gbit/s

Doe de postcodecheck

Wifi instellingen verbeteren

Is uw snelheid niet optimaal en wilt u deze graag verbeteren? Bekijk dan onze 5 tips om uw wifi te verbeteren.

Verbeter uw wifi

Heeft u verder nog vragen?

  • Wat als ik mijn afgesloten internetsnelheid niet haal?

    Het niet behalen van de te verwachten snelheid kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zo zijn dat de metingen niet conform bovenstaande tips zijn uitgevoerd of dat er bijzondere omstandigheden in de infrastructuur (bijv. door eerder opgetreden kabelbreuken of andere technische omstandigheden) aanwezig zijn. Deze oorzaken kunnen ervoor zorgen dat de te verwachten internetsnelheid niet wordt gehaald. Neem in dit geval contact op met onze Klantenservice. We onderzoeken graag wat de oorzaak is en  of wij deze kunnen verhelpen.

    Wees er eerst zeker van dat u op de hoogte bent van de laatste wetgeving rondom internetsnelheid. Lees de wetgeving rondom internetsnelheden.