Test uw snelheid met de speedtest

Doe de speedtest

Benieuwd naar de snelheid (Mbit/s) van uw internetverbinding? Doe de speedtest. 

Tip: sluit uw computer aan met een internetkabel én maak tijdens het testen geen gebruik van andere diensten die data verbruiken (Interactieve TV, bellen, downloaden of browsen) voor een betrouwbaar resultaat.

Start de speedtest

*Let op: we verwijzen u door naar een externe website. Wij willen u erop wijzen dat daar anders met uw cookie- en IP-adresgegevens wordt omgegaan.

Bent u al klant van Solcon?

Heeft u al internet van Solcon, maar wilt u graag een hogere internetsnelheid? Lees dan onderstaande tips om uw wifi te verbeteren of verhoog uw internetsnelheid eenvoudig in Serviceweb. 

1. Ga bij Abonnementsbeheer naar Pakketwijziging

2. Kies de snelheid die u wenst

3. Plaats uw bestelling

Internetsnelheid verhogen

Nog geen klant van Solcon?

Veilig en betrouwbaar internet vanaf € 38,50 per maand*. Nu tijdelijk 2 wifi-versterkers cadeau t.w.v. € 139,90 bij ieder nieuw 1-jarig internetabonnement. Ontdek het aanbod op uw adres.

Bij Solcon leveren we de volgende internetsnelheden:

– 50 Mbit/s
– 100 Mbit/s
– 200 Mbit/s
– 500 Mbit/s
– 1 Gbit/s

Bekijk het aanbod

*Prijs is gebaseerd op internet only abonnement en is afhankelijk van het type netwerk en aanbod op uw adres. Doe de postcodecheck.

Tips om uw wifi te verbeteren

Is uw snelheid niet optimaal en wilt u deze graag verbeteren? Bekijk dan onze 5 tips om uw wifi te verbeteren.

Verbeter uw wifi

Heeft u verder nog vragen?

  • Wat als ik mijn afgesloten internetsnelheid niet haal?

    Het niet behalen van de te verwachten snelheid kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zo zijn dat de metingen niet conform bovenstaande tips zijn uitgevoerd of dat er bijzondere omstandigheden in de infrastructuur (bijv. door eerder opgetreden kabelbreuken of andere technische omstandigheden) aanwezig zijn. Deze oorzaken kunnen ervoor zorgen dat de te verwachten internetsnelheid niet wordt gehaald. Neem in dit geval contact op met onze Klantenservice. We onderzoeken graag wat de oorzaak is en  of wij deze kunnen verhelpen.

    Wees er eerst zeker van dat u op de hoogte bent van de laatste wetgeving rondom internetsnelheid. Lees de wetgeving rondom internetsnelheden.