Internet speedtest van Solcon

Doe de speedtest

Benieuwd naar de snelheid (Mbit/s) van uw internetverbinding? Doe de speedtest. 

Tip: sluit uw computer aan met een internetkabel én maak tijdens het testen geen gebruik van andere diensten die data verbruiken (Interactieve TV, bellen, downloaden of browsen) voor een betrouwbaar resultaat.

Start de speedtest

*Let op: we verwijzen u door naar een externe website. Wij willen u erop wijzen dat daar anders met uw cookie- en IP-adresgegevens wordt omgegaan.

Bent u al klant van Solcon?

Heeft u al internet van Solcon, maar wilt u graag een hogere internetsnelheid? Lees dan onderstaande tips om uw wifi te verbeteren of verhoog uw internetsnelheid eenvoudig in Serviceweb. 

1. Ga bij Abonnementsbeheer naar Pakketwijziging

2. Kies de snelheid die u wenst

3. Plaats uw bestelling

Internetsnelheid verhogen

Nog geen klant van Solcon?

Veilig en betrouwbaar internet vanaf € 38,50 per maand*. Nu tijdelijk 2 wifi-versterkers cadeau t.w.v. € 139,90 bij ieder nieuw 1-jarig internetabonnement. Ontdek het aanbod op uw adres.

Bij Solcon leveren we de volgende internetsnelheden:

– 50 Mbit/s
– 100 Mbit/s
– 200 Mbit/s
– 500 Mbit/s
– 1 Gbit/s

Bekijk het aanbod

*Prijs is gebaseerd op internet only abonnement en is afhankelijk van het type netwerk en aanbod op uw adres. Doe de postcodecheck.

Tips om uw wifi te verbeteren

Is uw snelheid niet optimaal en wilt u deze graag verbeteren? Bekijk dan onze 5 tips om uw wifi te verbeteren.

Verbeter uw wifi

Snel internet van groot belang

De snelheid van uw internet is in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Niemand vindt het leuk om na elke klik te wachten tot een internetpagina geladen is, maar zeker met de opkomst van het thuiswerken is dit nog belangrijker geworden. Als u thuiswerkt verwacht u dat het internet minimaal zo snel is als op kantoor. Met een internet speedtest van Solcon komt u er direct achter hoe snel uw internet echt is. Indien de resultaten niet naar tevredenheid zijn, kunt u direct aan de slag om te kijken welke opties er zijn om uw internet te versnellen.

De snelheid van uw internet is van groot belang. Mensen kiezen er steeds vaker voor om thuis te werken. Niets is vervelender dan dat u de hele tijd zit te wachten op het laden van uw internet. Met een internet speedtest kunt u op een snelle manier nauwkeurig meten hoe snel uw internet is. Een goede internetsnelheid is van groot belang in de huidige maatschappij. Doe daarom de internet speedtest en bekijk hoe uw internetverbinding scoort.

Opkomst streaming services

In de afgelopen jaren hebben we te maken gehad met een opkomst van streaming services. Hierbij kunt u denken aan Netflix en Videoland. Veel huishoudens met een internetaansluiting hebben tegenwoordig vaak een streaming service. Het laatste wat u wilt tijdens het kijken van een film of serie, is dat u de hele tijd moet wachten tot het opnieuw geladen is. Zeker wanneer meerdere personen in het huishouden tegelijk gebruikmaken van het internet, kan traag internet nogal wat onderbrekingen opleveren. Voorkom de frustratie van traag internet met een Solcon internet speedtest en ontdek hoe snel uw internet echt is.

Heeft u verder nog vragen?

  • Wat als ik mijn afgesloten internetsnelheid niet haal?

    Het niet behalen van de te verwachten snelheid kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zo zijn dat de metingen niet conform bovenstaande tips zijn uitgevoerd of dat er bijzondere omstandigheden in de infrastructuur (bijv. door eerder opgetreden kabelbreuken of andere technische omstandigheden) aanwezig zijn. Deze oorzaken kunnen ervoor zorgen dat de te verwachten internetsnelheid niet wordt gehaald. Neem in dit geval contact op met onze Klantenservice. We onderzoeken graag wat de oorzaak is en  of wij deze kunnen verhelpen.

    Wees er eerst zeker van dat u op de hoogte bent van de laatste wetgeving rondom internetsnelheid. Lees de wetgeving rondom internetsnelheden.