Dit zijn de voordelen van wifi mesh home: een wifi systeem door uw hele huis

Een wifi systeem door uw hele huis: Dit zijn de voordelen van wifi mesh home!

Als er in iedere kamer goed internet is, kan het hele gezin probleemloos online zijn. Uiteraard zonder haperingen of vertragingen. Dat wil toch iedereen? Het goede nieuws is dat dit kan dankzij de techniek van het wifi mesh home systeem. Dat klinkt misschien erg ingewikkeld, maar het tegendeel is waar. Wifi mesh netwerk is juist een lichtgewicht op het gebied van naadloos aansluitend en snel internet in iedere kamer. Aansluiten is bovendien ook een eitje: u stopt de stekkers van de apparaten in de stopcontacten en creëert binnen enkele minuten een krachtig wifi-netwerk.

Wat betekent wifi mesh home?

Wifi mesh betekent multi-room wifi. Kortom, in meerdere kamers tegelijkertijd wifi. Al uw apparaten worden dus draadloos voorzien van wifi. Dit netwerk creëert u door in iedere kamer de zogenaamde mesh wifi-repeater te plaatsen. Het systeem bestaat uit minimaal 2 wifi-repeaters en u kunt naar wens meer repeaters toevoegen. Nu heeft u misschien al eens een ander soort wifi-repeater uitgeprobeerd. U kunt dan gemerkt hebben dat het bereik van de wifi in orde was, maar dat de snelheid weleens te wensen overliet. Dat is niet vreemd. Er zit namelijk een verschil tussen de welbekende wifi-repeater en de home wifi mesh repeaters.

Verschil tussen een wifi-repeater en een home wifi mesh repeater

Het verschil tussen deze vormen van versterken is dat de normale  wifi-repeaters het wifi signaal uit uw router versterken. Dat is geen probleem als u alleen of met zijn tweetjes thuis aan het werk bent. Vertragingen ontstaan als het thuis wat drukker wordt met gamende tieners, online meetings of het up- en downloaden van zware bestanden. Het lukt de router dan niet goed om de wifi-repeaters tegelijkertijd te bedienen van snel internet. En dat veroorzaakt een instabiele verbinding.
Nu zijn de mesh wifi repeaters net anders: deze repeaters staan ook in contact met uw router. Alleen stuurt uw wifi mesh home netwerk uw online apparaat automatisch naar het wifi-punt met de beste ontvangst en snelheid. Hierdoor maakt u gebruik van een naadloze aansluiting in iedere kamer. Bent u benieuwd hoe een mesh netwerk technisch in elkaar steekt? Lees het hier.

Het mesh wifi netwerk is klaar voor de toekomst

Het mesh wifi netwerk is klaar voor de toekomst. Of u nu een lage wifi-snelheid heeft of juist gediend bent van de hoge snelheid die glasvezel internet kan bereiken. Het duurt namelijk niet lang meer voordat glasvezel internet overal in Nederland de norm is. Dat is goed nieuws, want dankzij glasvezel internet kunt u veel hogere snelheden verwachten: namelijk tot wel 1000 mbps. 

Aantal online apparaten neemt toe

Dat is gunstig want in de toekomst neemt het aantal draadloze apparaten toe. Hoe meer apparaten en gebruikers, des te hoger de snelheid dient te zijn. Welke internet snelheid u nodig heeft, leest u hier. Welke snelheid u ook kiest, deze moet wel in iedere kamer te behalen zijn. Als u niet precies weet welke snelheid u nodig heeft, kunt u gebruikmaken van deze keuzehulp.  

Hoeveel mesh wifi-repeaters heeft u nodig?

Als u weet wat uw wensen zijn is het handig om te beslissen hoeveel mesh wifi-repeaters u nodig heeft om een naadloos en snel netwerk te bereiken.

  • In een klein appartement kies je 1 of 2 stations
  • In een groot appartement kies je 2 of 3 stations
  • In een rijtjeshuis kies je 3 of 4 stations
  • In een vrijstaand huis kies je 4 of meer stations

Hoe installeert u wifi mesh home?

Een groot voordeel is dat het aansluiten van mesh wifi home heel erg simpel is. U sluit de mesh wifi-repeaters aan door de stekker in het stopcontact te doen. Geen ingewikkelde downloads en apps dus. U kunt  snel genieten van de voordelen van het mesh home thuisnetwerk.

Vliegensvlug en betrouwbaar

Wilt u ook vliegensvlug, stabiel en betrouwbaar internet in iedere kamer en bovendien klaar zijn voor de toekomst? Heeft u al een home wifi mesh systeem en behoefte aan een extra wifi versterker? Dat kan!

Bestel hier uw wifi versterker