Apparaat blokkering met jouw FRITZ!Box

Apparaat blokkering met jouw FRITZ!Box

Wat is Apparaat blokkering?

Met onze FRITZ!Box kan de klant zelf zijn netwerk veiliger maken, door bepaalde apparaten geen toegang tot het internet te geven.

De functie kan een extra bescherming bieden voor ‘slimme apparaten’. Ook kan het internet tijdelijk worden uitgeschakeld voor bepaalde apparaten.

Waar kan je het voor gebruiken?

Deze functie kan handig zijn om meer grip te krijgen op het internet gebruik in huis. Je kunt zelf bepalen of een apparaat toegang krijgt tot het internet of niet.
Bijvoorbeeld om ‘slimme apparaten’ alleen toegang te verschaffen tot je lokale netwerk. Soms gebruik je het apparaat alleen binnenhuis en wil je voorkomen dat er contact kan worden gelegd met een cloud dienst. Of wanneer de fabrikant geen software-updates meer uitbrengt, dan kan het extra bescherming bieden, om het apparaat alleen nog thuis te kunnen benaderen.

Ook kan het handig zijn om tijdelijk de WiFi toegang uit te schakelen, van de Tablet van je kind.

Hoe werkt het?

In de web-interface van de FRITZ!Box (http://fritz.box) vindt je de Menu optie Internet Filters. Met 1 muisklik kun je vervolgens Apparaatblokkering aanzetten. Het apparaat blijft wel verbonden met je eigen WiFi netwerk, maar het kan direct niet meer communiceren met het internet.

Je kunt hier ook toegangsprofielen maken, om tijdsbeperking in te stellen.
Let op: Niet alle apparaten kunnen zonder internet toegang. Soms blijft toegang benodigd tot een Cloud dienst voor een goede werking.

Weer uitschakelen gaat gemakkelijk op dezelfde manier, met de optie ‘Deblokkeren’.

Ook leverancier AVM geeft op haar website nog wat achtergrond informatie.