Het lukt niet om te bellen! Kan het een telefoonstoring zijn?

Het lukt niet om te bellen! Kan het een telefoonstoring zijn?

Probeert u iemand te bellen maar klinkt er een oorverdovende stilte? Houdt uw smartphone er halverwege een gezellig gesprek opeens mee op? Dan is er iets aan de hand. Maar wat er (waarschijnlijk) níét aan de hand is, is een telefoonstoring. Dat komt omdat uw telefoon verbinding zoekt met een zendmast. Deze torens staan wijdverspreid in Nederland waardoor u zelfs midden in het bos een normaal telefoongesprek kunt voeren. Dus mocht uw gesprek bruut verbroken worden en kunt u niet meer terug bellen of appen. Dan is er iets anders aan de hand…

Goed nieuws voor Solcon klanten

Als u het alles-in-een pakket van Solcon heeft hoeft u zich geen zorgen te maken over een telefoonstoring met uw aansluiting. Wij bieden namelijk alleen vaste telefonie aan en de kans dat dit misgaat is net zo groot als dat alle zendmasten het tegelijk begeven. Bij vaste telefonie van Solcon maakt u namelijk verbinding over uw eigen internetverbinding. Hierdoor heeft u altijd goed bereik en weinig last van storingen. Wilt u controleren of u uw wifi nog kunt verbeteren? Lees dan deze tips.

Werkt uw wifi niet naar behoren?

Als het internet nog steeds niet doet wat u gewend bent, kunt u een postcodecheck doen op uw telefoon of een ander verbonden apparaat. Wellicht vindt er onderhoud plaats aan het netwerk of is er een lokale, dan wel landelijke storing gaande.

Hoe ontstaat een telefoonverbinding?

Grote kans dat u (naast een vaste verbinding) een smartphone heeft. Dan is het misschien leuk om te weten hoe een draadloze telefoonverbinding tot stand komt. Het zit als volgt: uw smartphone zendt radiogolven uit. Deze worden opgepikt door de dichtstbijzijnde zendmast. Daar wordt de informatie verwerkt en doorgestuurd naar de telefoon van degene die u probeert te bellen. Dit toestel zoekt vervolgens ook weer naar de dichtstbijzijnde zendmast en daar worden de radiogolven in beide kanten omgezet in spraak. En daarom kunt u tegelijkertijd praten en luisteren. In de telefoontoestellen zijn namelijk twee systemen actief: de zender en de ontvanger.

Geen zendmast, pak een walkie talkie of babyfoon

Voor uw beeldvorming: een walkie talkie of babyfoon kunnen maar één ding tegelijkertijd: zenden of ontvangen. Dat gaat via de antenne. Het zijn systemen die helemaal geen zendmast nodig hebben. Dus als uw telefoon opeens een doodse stilte geeft, uw toestel niet kapot is en ook uw provider verder geen problemen ziet op het netwerk. Dan zullen alle zendmasten in de wijde omtrek het begeven hebben. Gelukkig is deze kans zeer klein. Maar mocht het gebeuren, dan kunt u dus altijd nog de WalkieTalkie of Babyfoon gebruiken om met vrienden en bekenden te communiceren.

Veilig en betrouwbaar internet

Bij Solcon streven we naar het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet, tv- kijken en bellen zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online.