Wie is Glaspoort?

Wie is glaspoort en waar leggen ze glasvezel internet aan?

Glaspoort is een netwerkbeheerder die groot is geworden door met name in landelijke gebieden, dorpen en bedrijventerreinen glasvezel internet aan te leggen. Solcon maakt ook gebruik van glasvezelkabels van Glaspoort. Glaspoort is opgericht door KPN en pensioenfonds ABP. Maar Glaspoort is geheel zelfstandig. Het is hun doel is om de komende paar jaar 1,2 miljoen huishoudens aan te sluiten. Ambitieus? Als ze doorgaan zoals ze nu bezig zijn is dat doel zeker haalbaar.

1,2 miljoen huishoudens verglazen

Wat en wie is Glaspoort? Als netwerkbeheerder zijn ze gespecialiseerd in de aanleg en het beheer van glasvezelkabels. Dat doen ze in opdracht van gemeenten en soms bedrijven. Inmiddels hebben zij al ruim 200.000 huishoudens en bedrijven aangesloten. Iedere dag staan de werklui weer ergens anders in Nederland te zwoegen om de katollen met oranje kabels uit te rollen en onder de grond te leggen. Omdat Glaspoort voornamelijk in de kleinere gemeenten en buitengebieden aanlegt, is ook Solcon gebruik gaan maken van hun glasvezelnetwerk. Dus bent u woonachtig in een buitengebied? Dan is de kans aanwezig dat u een glasvezelpakket van Solcon op het Glaspoortnetwerk af kunt sluiten.

Glaspoort groeit met de dag

Glaspoort timmert lekker aan de weg en dat is nodig want het plan is om de komende jaren in meer dan 2.000 Nederlandse plaatsen glasvezel neer te leggen. Van Limburg en Zeeland tot aan Groningen en Friesland. In alle provincies is Glaspoort de netwerkkabels aan het ‘verglazen’. Het feit dat ze zo hard groeien zegt wel iets over hun ambitie en dat het een gewilde dienst is. Nu moeten alle netwerkbeheerders aan zeer strenge eisen voldoen dus maakt u zich geen zorgen als u denkt dat de kwaliteit van Glaspoort beter is dan Delta Fiber Netwerk, Glasdraad of Kabelnoord. Dit zijn net zulke betrouwbare partijen. Alleen kan er maar één netwerkbeheerder de kabels in een straat neerleggen. Wie bij u aan de slag gaat is aan uw gemeente. Vaak kiezen zij een partij die in de buurt ook glasvezel heeft aangelegd. Maar een gemeente kan ook kiezen voor de meest betaalbare.

Glaspoort is een open deur

Glaspoort is net zoals veel andere netwerkbeheerders een open netwerk. Iedere internetprovider mag er in principe gebruik van maken. Dat is de keuze van de internetprovider. Bent u van de gemeente en wilt u graag glasvezel internet? Klik dan op deze link voor meer informatie of neem contact met ons op via het contactformulier.

Doe hier de postcodecheck of u al de mogelijkheid tot glasvezel internet van Glaspoort heeft. Wilt u meer lezen over Glaspoort? Lees het hier!

Vragen over ons glasvezel internet?

Bel gerust met: 088 003 2222. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij een van onze Servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een Servicepunt bij u in de buurt zit!