Glaspoort of Delta? Lees meer over Glaspoort glasvezel

Wie is glaspoort en waar leggen ze glasvezel internet aan?

Glaspoort is een netwerkbeheerder die groot is geworden door met name in landelijke gebieden, dorpen en bedrijventerreinen glasvezel internet aan te leggen. Solcon maakt ook gebruik van glasvezelkabels van Glaspoort. Glaspoort is opgericht door KPN en pensioenfonds ABP. Maar Glaspoort is geheel zelfstandig. Het is hun doel is om de komende paar jaar 1,2 miljoen huishoudens aan te sluiten. Ambitieus? Als ze doorgaan zoals ze nu bezig zijn is dat doel zeker haalbaar.

Wie is glaspoort?

Wat en wie is Glaspoort? Glaspoort is een bedrijf dat is opgericht in 2007. Het bedrijf is ontstaan uit de samenwerking tussen verschillende lokale glasvezelinitiatieven. Het doel van Glaspoort is om glasvezel internet beschikbaar te maken voor iedereen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanleggen van glasvezelnetwerken in gebieden waar traditionele telecomaanbieders geen interesse hebben. Door samen te werken met lokale partijen kan Glaspoort snel en efficiënt glasvezel internet aanleggen. Als netwerkbeheerder zijn ze gespecialiseerd in de aanleg en het beheer van glasvezelkabels. Dat doen ze in opdracht van gemeenten en soms bedrijven. Inmiddels hebben zij al ruim 200.000 huishoudens en bedrijven aangesloten. Iedere dag staan de werklui weer ergens anders in Nederland te zwoegen om de katollen met oranje kabels uit te rollen en onder de grond te leggen. Omdat Glaspoort voornamelijk in de kleinere gemeenten en buitengebieden aanlegt, is ook Solcon gebruik gaan maken van hun glasvezelnetwerk. Dus bent u woonachtig in een buitengebied? Dan is de kans aanwezig dat je een glasvezelpakket van Solcon op het Glaspoortnetwerk af kunt sluiten.

Waar legt Glaspoort glasvezel internet aan?

Glaspoort legt glasvezel internet aan op verschillende plekken in Nederland. Het bedrijf richt zich vooral op buitengebieden waar traditionele telecomaanbieders geen interesse hebben om glasvezel aan te leggen. Hierdoor kunnen zij bijdragen aan het verbeteren van de digitale infrastructuur in Nederland en ervoor zorgen dat ook afgelegen gebieden kunnen profiteren van snel internet.

Glaspoort of Delta

Glaspoort timmert lekker aan de weg en dat is nodig, want het plan is om de komende jaren in meer dan 2.000 Nederlandse plaatsen glasvezel neer te leggen. Van Limburg en Zeeland tot aan Groningen en Friesland. In alle provincies is Glaspoort de netwerkkabels aan het ‘verglazen’. Het feit dat ze zo hard groeien zegt wel iets over hun ambitie en dat het een gewilde dienst is. Nu moeten alle netwerkbeheerders aan zeer strenge eisen voldoen, dus maakt u zich geen zorgen als u denkt dat de kwaliteit van Glaspoort beter is dan Delta Fiber Netwerk, Glasdraad of Kabelnoord. Dit zijn net zulke betrouwbare partijen. Alleen kan er maar één netwerkbeheerder de kabels in een straat neerleggen. Wie bij jou aan de slag gaat is aan je gemeente. Vaak kiezen zij een partij die in de buurt ook glasvezel heeft aangelegd. Maar een gemeente kan ook kiezen voor de meest betaalbare.

Glaspoort glasvezel

Glaspoort heeft al op veel plekken glasvezel internet aangelegd en werkt samen met lokale partijen om nog meer gebieden te voorzien van snel internet. Als je benieuwd bent naar de mogelijkheden van glasvezel internet bij jou thuis, kan je via onderstaande knop een glasvezel check doen. Zo kom je erachter of glasvezel buitenaf en in het buitengebied mogelijk is voor jou!

Glasvezel buitenaf