Welke wifi-versterker heeft u nodig? Dit is de beste.

Welke wifi-versterker heeft u nodig? Dit is de beste.

Een wifi-versterker versterkt het wifi-signaal uit uw router. Technisch gezien moet de wifi-versterker het signaal van de router ontvangen waarna deze het signaal weer een stuk verder brengt. Resultaat? U kunt fijn in het tuinhuis of uw kantoortje op zolder internetten. Alles goed en wel, maar welke versterker is nu de beste?

Keuzes keuzes keuzes

Verschil zit in prijs en kwaliteit en u heeft keuzes zat. Als u de zoekterm wifi-versterker Googlet dan kunt u uw lol op: van een maandelijkse afbetaling, gratis bij een abonnement, versterkers van een tientje per stuk of een geheel netwerk met 3 tot 4 versterkers dat in de duizenden euro’s loopt. Wat u ook kiest, het is zoals alles, persoonlijk. Maar als u door de keuzes het bos niet meer ziet, zullen we u in deze blog verder helpen.

Wifi-versterking uitbreiden

Woont u in een kleiner huis? Dan is 1 wifi-versterker voldoende. Mits dit fijne onderkomen geen stalen deuren en metersdikke betonnen muren en plafonds heeft. Is dat wel het geval, dan zult u een ijzersterk netwerk aan moeten schaffen, want de versterker moet wel het signaal van de router (in de gangkast of woonkamer) kunnen ontvangen.

Kantoor of thuis

Een wifi-netwerk is niet alleen te vinden op kantoren, maar dus ook in grote moderne huizen met verhoudingsgewijs meer beton dan hout. Het voordeel is dat u dit netwerk ieder moment uit kan breiden indien uw bedrijf of gezin groeit: u bestelt gewoon nog een versterker van hetzelfde merk erbij.

Draadloze samenwerking

Een Mesh-netwerk bestaat uit meerdere versterkers die samenwerken om het signaal uit één router te versterken. Belangrijk is om de wifi-versterker op een plek te zetten waar u er alles uit kunt halen dat er in zit. Lees hier meer tips om u voor te bereiden alvorens u de versterker aanschaft. Zo zorgt u ervoor dat u het maximale uit het apparaat haalt.

Waar moet een goede wifi-versterker aan voldoen?

Of u nu meerdere versterkers nodig heeft of eentje. Het moet goed werken. Dus heeft u behoefte aan wat extra draadloze power? Mooi, want die zijn er. Belangrijk is dat een wifi-versterker aan de volgende specificaties voldoet wilt u er alles uit kunnen halen:

 • groot bereik en hoge gegevensoverdracht in het wifi-netwerk. Want wifi 6 komt eraan!
 • 2 wifi-radio eenheden: tot 2.400 Mbit/s (5 GHz) + 600 Mbit/s (2,4 GHz)
 • Meerdere kanalen: zodat u kunt switchen naar een andere kanaal als uw buurman op hetzelfde kanaal zit.
 • compatibel met de wifi-standaarden 802.11ax/ac/n/g/a.
 • gigabit-LAN-aansluiting.
 • geschikt zijn voor WiFi6 802.11ax (indien met kabel aangesloten).
 • veilige verbindingen met WPA2-standaard.
 • WPA3/ 2 transition mode beschikbaar.
 • eenvoudig en snel te installeren.
 • ook te gebruiken als accesspoint.
 • kleine & compacte wifi-versterker.

Klein maar krachtig

De Fritz!Repeater 1200 AX voldoet aan deze specificaties en deze kleine versterker heeft dus behoorlijk wat power. Groot voordeel is dat het hele netwerk maar één naam en wachtwoord nodig heeft. Dat komt omdat de hoofdcentrale altijd de router “De Fritzbox” is. Deze draagt al zijn wifi-instellingen over aan de versterker. Dat betekent dat u maar één verbinding hoeft te configureren op uw apparaten indien u uw netwerk uit gaat breiden. Dus welke wifi-versterker de beste is? De Fritz!Repeater 1200 AX. Nu voor een tijdelijke actieprijs speciaal voor Solcon klanten: van € 89,95 voor € 69,95 incl. btw per stuk.

Vragen over het Mesh netwerk?

Bel gerust met: 088 0032 222. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij één van onze servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een Servicepunt bij u in de buurt zit!