Internet gebruiken op uw (smart)-TV? Dat kan op verschillende manieren!

Internet gebruiken op uw (smart)-TV? Dat kan op verschillende manieren!

Kijkt u op de tablet naar Netflix of een andere streamingdienst? Maar doet u dit toch liever gewoon op uw televisie? In deze blog leggen we u uit hoe u naar streamingdiensten op uw TV kunt kijken en of het mogelijk is om via internet te surfen. Heeft u een oudere TV of een smart-TV? Als u een smart-TV heeft is er internet in het toestel gebouwd en kunt u gelijk aan de slag met internet browsers en streamingsdiensten. Heeft u nog een oudere TV, dan kunt u door middel van een mediaspeler, Chromecast, gameconsole of Apple-TV televisie kijken. Maar hoe krijgt u internet op uw (smart)-TV? Lees hier hoe u dit klaarspeelt.

Snel internet op een oudere TV?

Wilt u alleen af en toe een film kijken op groter scherm of een webpagina laten zien aan uw visite? Dan kan dit via uw laptop of PC. Is dat het geval dan verbindt u de TV met de computer door middel van een HDMI-kabel. De TV en laptop moeten dus wel een HDMI-ingang hebben. Het beeld van uw laptop of computer verschijnt dan als toverslag op uw TV. I

Internet op oudere TV met mediaplayer?

Als u besluit om regelmatig series te streamen dan kunt u een Google Chromecast of Apple-TV aanschaffen. Deze kunt u gemakkelijk in uw televisie plaatsen door de HDMI-kabel die aan het kastje vast zit. Daarna volgt u de stappen die staan beschreven in de bijgeleverde handleiding en TV kijken maar! Het is alleen niet mogelijk om op het internet te surfen met een Chromecast of Apple-TV.

Internet op uw TV via de Xbox of Playstation

Indien u een Xbox of Playstation heeft kunt u deze ook aan uw TV verbinden met een HDMI-kabel. De Xbox en Playstation hebben het u makkelijk gemaakt. U kunt de meest gebruikte streamingsdiensten als app downloaden en vervolgens genieten van uw favoriete films en series.

Surfen met Playstation

U zult er wellicht niet gelijk aan denken maar het is met de Xbox of Playstation ook mogelijk webpagina’s op het internet te bezoeken. Bij de Playstation staat er standaard een internet browser op en bij de Xbox zal u zelf een browser moeten downloaden.

Online op uw TV via de kabel

Heeft u liever uw online serie of film bedraad, dus via de kabel? Dat kan met een LAN- of UTP-kabel. Een voordeel kan de zekerheid zijn van een stabiele verbinding. Het internet komt namelijk direct uit de router uw televisie in. Als u nieuwsgierig bent naar de werking en snelheid van uw wifi doe dan eerst een speedtest.

Als u klaar bent om via de kabel uw lievelingsserie of prijswinnende film te kijken? Volg dan de onderstaande stappen:

 • sluit de netwerkkabel aan de televisie
 • ga naar het hoofdmenu of instellingen op uw afstandsbediening.
 • kies configuratie
 • selecteer netwerk
 • kies verbinding maken via netwerkkabel

Draadloos verbinding maken met uw smart-TV

Heeft u een smart-TV en wilt u via de wifi verbinding maken? Volg dan deze stappen en binnen enkele minuten kunt u genieten van uw serie.

 • ga naar het hoofdmenu op uw afstandsbediening
 • kies configuratie
 • selecteer netwerk
 • kies netwerkinstallatie
 • kies: wireless
 • voer het wachtwoord van uw wifi in

Razendsnel internet?

Wordt u ook blij van haarscherpe televisie? Doe hieronder een test om te kijken hoeveel internetsnelheid u nodig heeft. Kom erachter hoeveel internet snelheid u nodig hebt en welke factoren invloed hebben op uw internet snelheid.Bij Solcon streven we naar het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen.

Welke snelheid heb ik nodig