Internet gebruiken op uw (smart)-TV? Dat kan op verschillende manieren!

Internet gebruiken op uw (smart)-TV? Dat kan op verschillende manieren!

Kijk je op de tablet naar Netflix of een andere streamingdienst waar je internet voor nodig hebt? Maar doet u dit toch liever gewoon op uw televisie? In deze blog leggen we je uit hoe je naar streamingdiensten op je TV kunt kijken en of het mogelijk is om via internet te surfen. Heb je een oudere TV of een smart-tv? Als je een smart-tv hebt is er internet in het toestel gebouwd en kan je gelijk aan de slag met internet browsers en streamingdiensten. Heb je nog een oudere TV, dan kan je door middel van een mediaspeler, Chromecast, gameconsole of Apple TV televisie kijken. Maar hoe krijg je internet op jouw (smart)-TV? Lees hier hoe je dit klaarspeelt.

Snel internet op een oudere TV?

Wil je alleen af en toe een film kijken op groter scherm of een webpagina laten zien aan de visite? Dan kan dit via je laptop of PC. Is dat het geval dan verbind je de TV met de computer door middel van een HDMI-kabel. De TV en laptop moeten dus wel een HDMI-ingang hebben. Het beeld van je laptop of computer verschijnt dan als toverslag op jouw TV. I

Internet op oudere TV met mediaplayer?

Als je besluit om regelmatig series te streamen dan kan je een Google Chromecast of Apple-tv aanschaffen. Deze kan je gemakkelijk in je televisie plaatsen door de HDMI-kabel die aan het kastje vast zit. Daarna volg je de stappen die staan beschreven in de bijgeleverde handleiding en TV kijken maar! Het is alleen niet mogelijk om op het internet te surfen met een Chromecast of Apple-tv. Let op dat de internet en downloadsnelheid belangrijk zijn als je wilt streamen. Kijk daarvoor bij onze snelle glasvezel internet pakketten.

Internet op je TV via de Xbox of Playstation

Indien je een Xbox of Playstation heeft kan je deze ook aan uw TV verbinden met een HDMI-kabel. De Xbox en Playstation hebben het je makkelijk gemaakt. Je kan de meest gebruikte streamingdiensten als app downloaden en vervolgens genieten van je favoriete films en series.

Surfen met Playstation

Je zal er wellicht niet gelijk aan denken, maar het is met de Xbox of Playstation ook mogelijk webpagina’s op het internet te bezoeken. Bij de Playstation staat er standaard een internet browser op en bij de Xbox zal je zelf een browser moeten downloaden.

Online op uw TV via de kabel

Heb je liever je online serie of film bedraad, dus via de kabel? Dat kan met een LAN- of UTP-kabel. Een voordeel kan de zekerheid zijn van een stabiele verbinding. Het internet komt namelijk direct uit de router je televisie in. Als je nieuwsgierig bent naar de werking en snelheid van je wifi doe dan eerst een speedtest.

Als je klaar bent om via de kabel je lievelingsserie of prijswinnende film te kijken? Volg dan de onderstaande stappen:

 • sluit de netwerkkabel aan de televisie
 • ga naar het hoofdmenu of instellingen op je afstandsbediening.
 • kies configuratie
 • selecteer netwerk
 • kies verbinding maken via netwerkkabel

Draadloos verbinding maken met je smart-TV

Heb je een smart-TV en wil je via de wifi-verbinding maken? Volg dan deze stappen en binnen enkele minuten kan je genieten van je serie.

 • ga naar het hoofdmenu op je afstandsbediening
 • kies configuratie
 • selecteer netwerk
 • kies netwerkinstallatie
 • kies: wireless
 • voer het wachtwoord van je wifi in

Razendsnel internet?

Word je ook blij van haarscherpe televisie? Doe hieronder een test om te kijken hoeveel internetsnelheid je nodig hebt. Kom erachter hoeveel internet snelheid je nodig hebt en welke factoren invloed hebben op je internet snelhei. Bij Solcon streven we naar het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen.

Welke snelheid heb ik nodig