4 tips voor veilig online gamen

4 tips voor veilig online gamen

Gaming is populair. Dat kunnen we wel concluderen met een jaarlijkse omzet van meer dan 100 miljard euro. Maar niet alleen dat. Ook zijn er miljoenen accounts in gamingplatforms, forums en services. Al deze accounts bevatten waardevolle persoonlijke informatie. Denk hierbij aan e-mailadressen, factuurgegevens en creditcardgegevens.

Gaming-gerelateerde cyberaanvallen in opkomst

Gamers zijn computergebruikers met dezelfde beveiligingsproblemen en -zorgen als ieder ander. Ook zij kunnen dus slachtoffer worden van alle cyberaanvallen die er bestaan, zoals phishing en malware. Maar gamers hebben ook te maken met game-specifieke aanvallen. In feite zijn gaming-gerelateerde cyberaanvallen toegenomen tijdens Covid-19. Mensen hielden tijd over om spelletjes te spelen tijdens lockdowns en quarantaines. En de toenemende mate in hoeveelheid geld en persoonlijke gegevens maakt het voor cybercriminelen steeds aantrekkelijker.

Veilig gamen betekent niet een langzamere computer

De mythe bestaat dat cybersecurity en gaming niet goed samengaan. Omdat dit een negatieve invloed zou hebben op de snelheid. En gamers vereisen nu eenmaal veel kracht van de apparaten waarop ze gamen. Waar goede internetbeveiligingsproducten in het verleden inderdaad een impact hadden op de prestaties, is dit met moderne antivirusproducten zoals Solcon Veilig Online beveiliging, zeker niet meer het geval.

Hoe maakt u het online gamen dan veiliger?

Gaming-gerelateerde bedreigingen verschillen niet van andere online bedreigingen. Lees hieronder handige tips die u kunt volgen om uw gaming- en online leven te beveiligen:

1. Installeer Antivirus software

Het is zeer onwaarschijnlijk dat u stopt met het downloaden van games, mods etc. alleen maar omdat het gevaarlijk kan zijn. Maar vergeet niet dat elk gedownload bestand malware kan bevatten. Antivirus software voorkomt dat malware uw computer binnendringt. Zelfs als u schadelijke inhoud downloadt, bent u beschermd. Antivirus software houdt uw apparaat vrij van virussen, spyware en ransomware. Lees meer over Solcon Veilig Online.

2. Gebruik 2-staps verificatie

Vaak is het enige wat uw online en gaming-accounts en de informatie daarin beschermt, een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. Als deze informatie wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld een datalek, neemt het risico op accountovername en identiteitsdiefstal toe. Twee-factor-authenticatie voegt een tweede laag toe die alleen voor u beschikbaar is. Op deze manier is uw account wanneer een aanvaller uw inloggegevens steelt.

3. Gebruik sterke en unieke wachtwoorden

Unieke wachtwoorden beschermen uw accounts. Als een aanvaller het wachtwoord steelt dat voor één account wordt gebruikt, kan hij of zij geen toegang krijgen tot andere accounts. Combineer unieke wachtwoorden met een 2-staps verificatie en uw accounts en alle inhoud en persoonlijke gegevens zijn goed beschermd tegen accountovername. Of gebruik een wachtwoordmanager om u te helpen uw unieke wachtwoorden te onthouden en te gebruiken.

4. Wees bewust van phishing

Het is vaak moeilijk om te zeggen wat phishing is en wat niet. Maar het is goed om te onthouden dat elke link u naar een phishing-site kan brengen. Daarom is het belangrijk om op uw hoede te zijn en niet zomaar iets te openen. Open geen links die zijn verzonden door willekeurige profielen of bronnen die u niet vertrouwt. Phishing-links kunnen ook worden verzonden in e-mails van geloofwaardig ogende bronnen. Het is een goede gewoonte om twee keer na te denken voordat u iets opent – is het echt wat het zegt dat het is? Deze tips zijn ook buiten de gamewereld goed om te onthouden. Cybercriminelen zijn immers op zoek naar dezelfde dingen. Het is aan u om te beslissen of u voorbereid wilt zijn op de bedreigingen of dat u risico wilt nemen.

Solcon Veilig Online is de beste online beveiliging, ook voor gaming

Als u voor gaming een optimale internetbeveiliging wilt, dan is Solcon Veilig Online iets voor u. Het bevat een gamingmodus die de prestaties optimaliseert voor een soepele en veilige game-ervaring. Solcon Veilig Online beschermt u tegen malware, blokkeert kwaadaardige websites en beveiligt ook uw online shop- en banksessies. Met deze veiligheid en snelheid is het de perfecte keuze voor gamers. Als klant van Solcon beveiligt u gratis uw apparaten met Solcon Veilig Online.

post-facebook-tips-veilig-online-gamen