Vastrechtvergoeding

Wat is vastrechtvergoeding?

Voor het aanleggen van glasvezel betaalt u als huiseigenaar in sommige gevallen een eigen bijdrage in de vorm van een vastrechtvergoeding. De aanlegkosten voor glasvezel zijn in het buitengebied vaak hoger dan de kosten in de bebouwde kom. Hier is een vastrechtvergoeding dan ook vaak van toepassing. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van de situatie op uw adres. Ook kan het zo zijn dat de vorige huiseigenaar al een afkoop heeft gedaan. Dan hoeft u geen vastrechtvergoeding meer te betalen.

Bij Solcon bieden we internet aan via verschillende glasvezelnetwerken. De eigenaar van het glasvezelnetwerk kan aangeven of er een vastrechtvergoeding van toepassing is op uw adres.

Aan wie betaal ik de vergoeding?

De vastrechtvergoeding betaalt u rechtstreeks aan de eigenaar van het glasvezelnetwerk in uw regio. Dit staat geheel los van uw glasvezel abonnement bij Solcon.

De voorwaarden kunnen verschillen, afhankelijk waar u woont. De voorwaarden die voor uw adres gelden vindt u op de website van uw netwerkaanbieder. Bekijk onder de veelgestelde vragen de gegevens per aanbieder.

Heeft u verder nog vragen?