Waarom is glasvezel aansluiting een goede keuze? Alle voordelen op een rijtje.

Probleemloos thuis vergaderen, beamen, streamen, up- en downloaden. Dat kan heel goed met glasvezel internet. Interesse? Doe eerst deze postcodecheck. Of heeft u onlangs een brief van het glasvezelkabel bedrijf ontvangen? Dan heeft u gelezen dat u bijna glasvezel internet kunt ontvangen. Kies dan nu alvast een glasvezel internet abonnement uit en geniet van alle voordelen. Maar wat zijn die voordelen dan? Daar gaan we hieronder verder op in.


Voordeel 1:  hele gezin probleemloos online

Wist u dat een gemiddeld Nederlands huishouden van 4 personen circa 8 draadloze apparaten heeft, waar u zonder het internet vrijwel niets aan heeft? Dat is nogal wat. Waarschijnlijk bedienen deze huishoudens niet alle apparaten tegelijkertijd, maar het feit dat het kan zegt al genoeg. Helemaal nu het aantal groeit. Tieners nodigen vrienden uit om te gamen of te ‘chillen’ met hun smartphone. Er wordt gestreamd en gegamed terwijl u een online presentatie geeft. Dit is de normaalste gang van zaken. Dat betekent dat een stabiele snelheid van uw internet van belang is. De regel is: hoe sneller het internet hoe meer apparaten het tegelijkertijd kan bedienen. Zonder haperingen of vertragingen. 

Voordeel 2: snelheid van het licht

Glasvezel internet kan hoge snelheden aan. De snelheid van het licht. Dat komt omdat de data verzonden en gestuurd wordt door middel van lichtsignalen. Een andere manier om te internetten is met een DSL verbinding. Hierbij gaat de data door een koperen bedrading en koper heeft de eigenschap om onderweg naar uw modem wat in snelheid te verliezen. Daarbij schiet de data met een DSL verbinding heen en weer door middel van elektriciteit. En elektriciteit is snel maar niet zo snel als het licht.

Voordeel 3: kies zelf wat bij u past

Omdat niet ieder huishouden hetzelfde is bieden we meerdere pakketten aan. Maak gebruik van onze keuzehulp en kom erachter welke snelheid er bij u past.

Voordeel 4: klaar voor de toekomst

Waarschijnlijk maken we in 2024 gebruik van 6G. Dit is het draadloze netwerk die ervoor zorgt dat we draadloos online kunnen, denk aan internetten op uw telefoon op straat. 6G is alweer de 6e generatie wifi. 6G stelt de downloadsnelheid voorop en is 10 keer sneller dan 5G en maar liefst 300 keer sneller dan de 4G-netwerken. Daarnaast is 6G veiliger. De WPA sleutel is nog geavanceerder en dus moeilijker te hacken. Thuis zult u veel voordelen ervaren betreft de snelheid en stabiliteit. Helemaal als u glasvezel internet heeft. Deze dunne kabels zijn bij uitstek de beste geleiders voor de hoge snelheden. Laat u aansluiten zodra het kan en u bent klaar voor de toekomst.

 

Vragen over ons glasvezel internet?

Komt u er niet uit? Geen probleem. Ons team staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel met: 088 003 2222. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij één van onze servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een servicepunt bij u in de buurt zit!