Waarom is glasvezel aansluiting een goede keuze?

Waarom is glasvezel aansluiting een goede keuze? Alle voordelen op een rij.

Glasvezel internet is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Steeds meer mensen stappen over op deze vorm van internet, en dat is niet zonder reden. Hieronder leest u waarom glasvezel internet een slimme zet is voor u en welke voordelen het meebrengt? Daar gaan we hieronder verder op in.

Voordeel 1: hele gezin probleemloos online

Wist u dat een gemiddeld Nederlands huishouden van 4 personen circa 8 draadloze apparaten heeft, waar u zonder het internet vrijwel niets aan heeft? Dat is nogal wat. Waarschijnlijk bedienen deze huishoudens niet alle apparaten tegelijkertijd, maar het feit dat het kan zegt al genoeg. Helemaal nu het aantal groeit. Tieners nodigen vrienden uit om te gamen of te ‘chillen’ met hun smartphone. Er wordt gestreamd en gegamed terwijl u een online presentatie geeft. Dit is de normaalste gang van zaken. Dat betekent dat een stabiele snelheid van uw internet van belang is. De regel is: hoe sneller het internet hoe meer apparaten het tegelijkertijd kan bedienen. Zonder haperingen of vertragingen.

Voordeel 2: razendsnel internet

Glasvezel internet kan hoge snelheden aan. De snelheid van het licht. Dat komt omdat de data verzonden en gestuurd wordt door middel van lichtsignalen. Een andere manier om te internetten is met een DSL verbinding. Hierbij gaat de data door een koperen bedrading en koper heeft de eigenschap om onderweg naar uw modem wat in snelheid te verliezen. Daarbij schiet de data met een DSL verbinding heen en weer door middel van elektriciteit. En elektriciteit is snel maar niet zo snel als het licht.

Voordeel 3: betrouwbaarheid

Een ander groot voordeel van glasvezel internet is de betrouwbaarheid. Glasvezelkabels zijn namelijk minder storingsgevoelig dan koperen kabels. Hierdoor heeft u minder vaak te maken met storingen en kunt u altijd rekenen op een stabiele internetverbinding. U hoeft zich geen zorgen te maken over het wegvallen van uw internetverbinding tijdens belangrijke online vergaderingen of wanneer u thuis werkt.

Voordeel 4: klaar voor de toekomst

Waarschijnlijk maken we in 2024 gebruik van 6G. Dit is het draadloze netwerk die ervoor zorgt dat we draadloos online kunnen, denk aan internetten op uw telefoon op straat. 6G is alweer de 6e generatie wifi. 6G stelt de downloadsnelheid voorop en is 10 keer sneller dan 5G en maar liefst 300 keer sneller dan de 4G-netwerken. Daarnaast is 6G veiliger. De WPA sleutel is nog geavanceerder en dus moeilijker te hacken. Thuis zult u veel voordelen ervaren betreft de snelheid en stabiliteit. Helemaal als u glasvezel internet heeft. Deze dunne kabels zijn bij uitstek de beste geleiders voor de hoge snelheden. Laat u aansluiten zodra het kan en u bent klaar voor de toekomst.

Voordeel 5: Kostenbesparend

Op de lange termijn kan glasvezel internet kostenbesparend zijn. U betaalt weliswaar een iets hogere prijs per maand dan bij een traditionele DSL of kabelverbinding, maar u krijgt daarvoor wel een snellere en betrouwbaardere verbinding terug. Hierdoor hoeft u minder vaak uw abonnement te upgraden of te laten repareren. Dit kan na een tijd kostenbesparend zijn.

Voordelen glasvezel bij u thuis

Glasvezel internet is de toekomst. Het biedt u razendsnel internet, betrouwbaarheid en een meerwaarde voor uw woning. Op de lange termijn kan het zelfs kostenbesparend zijn. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van glasvezel internet bij u thuis? Doe dan de glasvezel check en ontdek of de voordelen ook mogelijk zijn bij u thuis.

Doe de glasvezel check