In deze 4 stappen wordt glasvezel bij u thuis aangesloten

In deze 4 stappen wordt glasvezel bij u thuis aangesloten

Met onderstaande 4 stappen doorlopen we de glasvezelaansluiting van straat tot internetten. Glasvezel is een technologie die steeds vaker wordt gebruikt voor snellere internetverbindingen. Deze kabels worden aangelegd door een gespecialiseerd bedrijf zoals Glaspoort of Deltanetwerk. Wilt u ook overstappen op glasvezel en wilt u weten hoe het aansluitproces verloopt? In dit artikel leest u hoe u in 4 stappen glasvezel bij u thuis kunt laten aansluiten. 

Stap 1: Controleer de beschikbaarheid

Voordat u glasvezel kunt laten aansluiten, moet u eerst controleren of het beschikbaar is op uw adres. U ontvangt een brief van de desbetreffende glasvezel aanbieder waarin staat hoe en wanneer u een afspraak met een monteur kunt maken om een glasvezelkastje te laten plaatsen. Indien u geen glasvezel heeft en geen brief ontvangen, kunt u de beschikbaarheid eenvoudig controleren door contact op te nemen met een glasvezelprovider of door de postcodecheck op hun website te doen.

Stap 2: Kies een glasvezelprovider

Indien er al glasvezel is aangesloten, is het glasvezelkabel kastje waarschijnlijk naast de voordeur in de meterkast gemonteerd. Het is nu aan uw provider om de glasvezel router op te sturen. Daarna wordt de verbinding geactiveerd. Indien u overstapt van dsl naar glasvezel zet de provider (op afstand) de aansluiting via het koperdraad ‘uit’ en het glasvezel internet ‘aan’. Hier hoeft u dus zelf niets voor te doen.

Stap 3: Afspraak maken voor de installatie

Als u een provider heeft gekozen, kunt u een afspraak maken voor de installatie van de glasvezelverbinding. Tijdens de installatie zal er een monteur langskomen om de verbinding aan te leggen. Het is belangrijk om aanwezig te zijn tijdens de installatie, zodat u eventuele vragen kunt stellen en de monteur uitleg kan geven over de werking van de verbinding. Bent u klant bij Solcon? Dan kunt u deze stappen volgen om uw glasvezelmodem aan te sluiten.

Stap 4: in 7 stappen internet

Bent u geen klant bij Solcon, geen probleem. Meestal zit er een boekje of handleiding bij het meegeleverde modem, als dit niet het geval is komt u een heel eind met deze 7 stappen:

• Stap 1

als het goed is zit er een UTP kabel in het pakket van de internetprovider.

• Stap 2

Deze sluit u aan op de router in de eerste poort.

• Stap 3

Het andere uiteinde verbindt u met het glasvezelmodem (in de meterkast).

• Stap 4

Zoek met uw apparaat de naam van uw modem bij het waaiertje bovenin uw scherm

• Stap 5

Tik het aan

• Stap 6

Er wordt om een wachtwoord gevraagd.

• Stap 7

Voer het wachtwoord in (dit is meegeleverd op een briefje of kaartje bij het modem).

Gelukt? Mooi!

Nog geen verbinding?

Heeft u geen verbinding controleer dan of de wifi pictogram (de 3 streepjes) rechts bovenin uw scherm helemaal vol is. Zijn de streepjes ‘leeg’ of doorzichtig? Dan heeft u geen wifi. Kijk of de kabels goed vast zitten, u moet een klik geluid gehoord hebben bij inbrengen van de kabels. Bent u klant bij Solcon en geniet u van internet van Solcon? Klik hieronder op de knop en selecteer daar de modem die u gebruikt. Hierdoor kunnen wij u beter helpen en het probleem oplossen.

Handleiding

Controleer de lichtjes

Als het niet lukt om uw wifi goed in te stellen controleer dan of de lichtjes op de modem groen, wit en/of oranje zijn. Dat is niet bij iedere modem hetzelfde. Rood of geen enkel lichtje is in ieder geval geen goed teken. Neem in dat geval contact op met uw provider. Als de lichtjes stabiel zijn en het waaiertje is helemaal zwart of wit? Dan bent u online en kunt u genieten van draadloos en snel internet.