Help een storing! Dit moet u doen als er een storing is

Help een storing! Dit moet u doen als er een storing is

Houdt uw laptop, televisie of telefoon er mee op, is het internet trager dan gisteren of hapert het apparaat? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met een storing en dat moet natuurlijk worden opgelost. Bent u klant bij Solcon? Doe eenvoudig de storingscheck en kijk of er storingen en/of gepland onderhoud is in uw regio.

Geen klant bij Solcon maar wel een storing?

Wel of geen Solcon klant. Bij een storing kunt u op de volgende plekken terecht voor eventuele antwoorden. ● Ga naar de website van uw provider en kijk onder ‘storingen’ ● Kijk op storingsoverzicht ● Kijk op alle storingen of uw buurtgenoten ook problemen hebben

Open deur?

Het is misschien een open deur maar een loszittend snoertje (veroorzaakt door een spelend huisdier of kind) kan de oorzaak zijn van de storing of instabiele wifi. Controleer dus altijd eerst het modem. Herstarten van het modem kan trouwens ook nooit kwaad. Over open deuren gesproken: uw modem is niet dol op gesloten deuren, vooral dikke deuren of eikenhouten kastdeuren. Deze zwakken het wifi signaal (dat het modem uitzendt) af en daardoor kan uw internet traag en /of instabiel worden. Wilt u het modem op een minder opzichtige plek hebben staan maar gaat dat ten koste van uw verbinding, dan kunt u denken aan de aanschaf van een wifi-versterker. U kunt ook dit blog met 3 tips lezen en wie weet verhelpt u het probleem eigenhandig!

Niet gelukt? Hulp is ‘onderweg’

Als de storing niet verholpen is, neem gerust contact op want hulp is ‘onderweg’. Stuur een appje en u wordt persoonlijk te woord gestaan! Bij Solcon streven we naar het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online.