50 Mbit/s of 1000 Mbit/s? Welk internet heeft u écht nodig en welke snelheid?

50 Mbit/s of 1000 Mbit/s? Welk internet heeft u écht nodig en welke snelheid?

Hup, nog even snel dit, even snel dat. We hebben (bijna) altijd haast, want we willen naast ons drukke werkende leven ook tijd hebben voor familie, vrienden, uitgebreid koken en andere dingen die ons leven zo prettig maken. Internet speelt een grote rol in dat leven. Kunt u zich voorstellen om naar een totaal onbekende stad te reizen zonder Google Maps? Of om op de bonnefooi naar een pretpark of openlucht museum te gaan zonder eerst het weer te checken en alvast online kaartjes te kopen? Internet heeft ons leven verrijkt, maar welke internetsnelheid heeft u ook echt nodig?

Hoeveel Mbit/s heeft u nu?

Allereerst is het handig om te weten hoe snel uw huidige internet is. Doe dus eerst de speedtest, daarbij wordt de Mbit/s gemeten. Mbit/s staat voor Mega Bits Per Second. Met deze meetwijze wordt de snelheid van de upload en download gemeten.

Wat is een ‘normale’ mbps?

Als u een gemiddeld online actief gezin heeft zorgt een snelheid tussen de 200 en 500 Mbit/s voor goed werkende up- en download. Woont u alleen of met zijn tweetjes? Dan is een snelheid van 100 megabits ook voldoende. Lees hier alle ins en outs over een speedtest en een normale uitslag.

Welk pakket is snel en veilig?

Afhankelijk van uw situatie en behoefte kiest u een pakket uit. Kies bij een groot gezin met kinderen die gamen, Instagrammen, Tik-Tokken of Netflixen terwijl u online werkt voor een glasvezel abonnement. Deze snelle digitale Jelle kan tot een snelheid van 1000 Mbit/s bereiken! Het voordeel van glasvezel is dat het snel en betrouwbaar blijft als u met meerdere mensen tegelijkertijd online bent.

Veiligheid

Uiteraard staat veiligheid voorop. Solcon doet er 24/7 alles aan om virussen buiten de deur (van uw apparaten) te houden. Wat sowieso geen kwaad kan is het volgen van deze 4 tips om malware te herkennen en te voorkomen.

Welke internetprovider past bij mij?

Nu is er goed en minder goed nieuws. Het goede nieuws is dat u zelf mag weten met welke provider u in zee gaat. Het minder goede nieuws is dat niet iedere provider overal glasvezel levert. U heeft in de stad meer en in het buitengebied minder keuze. Met name glasvezel internet is nog niet overal leverbaar. Daarom levert Solcon ‘glasvezel buitenaf’ op het platteland en in andere afgelegen gebieden.

Postcodecheck

Of u nu midden in de stad woont of aan de rand van een dorpje, u kunt uw zoektocht het best starten met de postcodecheck. Zo weet u binnen enkele seconden of Solcon bij u levert. Kunt u zowel DSL als glasvezel ontvangen dan is de tweede stap nagaan of u beter voor glasvezel of voor DSL kunt kiezen.

Snelheid

Traag internet zorgt onder andere een trage up- en download. De online reactiesnelheid tijdens het gamen komt dan in het geding en streamen is ook niet ‘je-van-het’. Daarom zijn we ook zo blij met de uitvinding van glasvezelkabels. Binnen deze vliegensvlugge verbindingen zitten gradaties. Namelijk: snel, sneller, snelst. Welke u kiest is afhankelijk van wat er bij uw situatie past en natuurlijk wat u ervoor kunt en wilt betalen. Want eerlijk is eerlijk, soms heeft u helemaal niet het allersnelste glasvezel internet nodig, maar volstaat een minder snelle glasvezelverbinding ook. En misschien is internet over de ‘ouderwetse kabel’ met een DSL pakket wel alles wat u nodig heeft.

Komt u er niet uit?

Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering, bel ons op 088 003 2222. Vindt u het fijner om een winkel binnen te lopen om hulp en advies te krijgen? Wees dan welkom bij een van onze Servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een Servicepunt bij u in de buurt zit! Wij gaan in ieder geval voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online.

post-facebook-50-of-1000-mbits-nodig