Welk internet heeft u écht nodig en welke snelheid? 50 Mbit/s of 1000 Mbit/s?

Welk internet heeft u écht nodig en welke snelheid? 50 Mbit/s of 1000 Mbit/s?

Hup, nog even snel dit, even snel dat. We hebben (bijna) altijd haast, want we willen naast ons drukke werkende leven ook tijd hebben voor familie, vrienden, uitgebreid koken en andere dingen die ons leven zo prettig maken. Internet speelt een grote rol in dat leven. Kunt u zich voorstellen om naar een totaal onbekende stad te reizen zonder Google Maps? Of om op de bonnefooi naar een pretpark of openlucht museum te gaan zonder eerst het weer te checken en alvast online kaartjes te kopen? Internet heeft ons leven verrijkt, maar welke internetsnelheid heeft u ook echt nodig?

Hoeveel Mbit/s heb ik nu?

Allereerst is het handig om te weten hoe snel uw huidige internet is. Doe dus eerst de speedtest, daarbij wordt de Mbit/s gemeten. Mbit/s staat voor Mega Bits Per Second. Met deze meetwijze wordt de snelheid van de upload en download gemeten.

Wat is een ‘normale’ mbps?

Als u een gemiddeld online actief gezin heeft zorgt een snelheid tussen de 200 en 500 Mbit/s voor goed werkende up- en download. Woont u alleen of met zijn tweetjes? Dan is een snelheid van 100 megabits ook voldoende. Lees hier alle ins en outs over een speedtest en een normale uitslag.

Welke internet snelheid heb ik nodig?

De meest ideale internetsnelheid die u nodig heeft, hangt af van verschillende factoren. Traag internet zorgt onder andere voor trage up- en download snelheid. De online reactiesnelheid komt dan in het geding en stream is ook niet met perfecte kwaliteit. Factoren die invloed kunnen uitoefenen op uw internet snelheid zijn het aantal apparaten dat tegelijkertijd verbonden is, online activiteiten die je wilt doen en de vereisten van die online activiteiten. Hieronder staan adviezen voor de internet snelheid die je nodig hebt voor bepaalde activiteiten:

– Surfen op het web en e-mailen: minimaal 1-5 Mbps

– Video streamen op hoge kwaliteit: minimaal 5-8 Mbps

– Online gamen: minimaal 3-6 Mbps

Bovenstaande adviezen is een schatting. Het kan zijn dat u meer internet snelheid nodig heeft, afhankelijk van het aantal personen dat gebruik maakt van het internet. Met glasvezel van Solcon haalt u het meeste uit uw internet snelheid.

Welk internet pakket is snel en veilig?

Afhankelijk van uw situatie en behoefte kiest u een pakket uit. Kies bij een groot gezin met kinderen die gamen, Instagrammen, Tik-Tokken of Netflixen terwijl u online werkt voor een glasvezel abonnement. Deze snelle digitale Jelle kan tot een snelheid van 1000 Mbit/s bereiken! Het voordeel van glasvezel is dat het snel en betrouwbaar blijft als u met meerdere mensen tegelijkertijd online bent.

Veiligheid

Uiteraard staat veiligheid voorop. Solcon doet er 24/7 alles aan om virussen buiten de deur (van uw apparaten) te houden. Wat sowieso geen kwaad kan is het volgen van deze 4 tips om malware te herkennen en te voorkomen.

Welke internetprovider past bij mij?

Nu is er goed en minder goed nieuws. Het goede nieuws is dat u zelf mag weten met welke provider u in zee gaat. Het minder goede nieuws is dat niet iedere provider overal glasvezel levert. U heeft in de stad meer en in het buitengebied minder keuze. Met name glasvezel internet is nog niet overal leverbaar. Daarom levert Solcon ‘glasvezel buitenaf’ op het platteland en in andere afgelegen gebieden.

Postcodecheck

Of u nu midden in de stad woont of aan de rand van een dorpje, u kunt uw zoektocht het best starten met de postcodecheck. Zo weet u binnen enkele seconden of Solcon bij u levert. Kunt u zowel DSL als glasvezel ontvangen dan is de tweede stap nagaan of u beter voor glasvezel of voor DSL kunt kiezen.

Komt u er niet uit?

Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering, bel ons op 088 003 2222. Vindt u het fijner om een winkel binnen te lopen om hulp en advies te krijgen? Wees dan welkom bij een van onze Servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een Servicepunt bij u in de buurt zit! Wij gaan in ieder geval voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online.

post-facebook-50-of-1000-mbits-nodig