Is er glasvezel beschikbaar voor mij? Doe de postcodecheck

Is er glasvezel beschikbaar voor mij? Doe de glasvezel check

Glasvezel, wie wil het niet? Het is snel en betrouwbaar. Een ander voordeel is dat u met meerdere apparaten tegelijkertijd online kan zijn zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid. Wilt u weten of er glasvezel op uw adres beschikbaar is? Doe hier de glasvezel check.

Gemeente legt glasvezel aan

Heeft u geen glasvezel, maar wilt u dit wel? Neem dan even contact op met uw gemeente. Meestal zijn zij de opdrachtgever om de kabels onder de stoep en straat te laten leggen door een netwerkleverancier. Denk aan Glaspoort of Deltafiber. Indien u middenin de stad woont kan het iets langer duren voordat de kabels er liggen. Dat komt omdat de straten en wegen veel voller en drukker zijn. Een weg of straat tijdelijk afsluiten heeft in de stad daarom grotere gevolgen dan in een buitengebied. Aan de andere kant stimuleren grote steden zoals Rotterdam en Amsterdam de aanleg van glasvezel wel. Dat komt dus omdat er met glasvezelkabels meerdere apparaten tegelijkertijd goed werken. En dat bevordert de bedrijvigheid en dat is alleen maar gunstig.

Mesh wifi

Bent u op zoek naar de snelste wifi waar meerdere apparaten tegelijkertijd goed op functioneren? Met mesh wifi haalt u dé nieuwste internet technologie van dit moment in huis. Bij een mesh-netwerk werken meerdere slimme wifi punten samen om te zorgen voor een supergoed bereik en de hoogst mogelijke snelheid. Met de wifi Mesh-set van Solcon creëert u gemakkelijk een eigen mesh-netwerk bij u thuis. U sluit de wifi-repeaters draadloos aan bij een ruimte bij u in huis, bijvoorbeeld op zolder of in de schuur.

Binnenkort komt het nieuwste van het nieuwste: de wifi 6 router. Nu zult u nog even moeten wachten op wifi 6 maar lang zal het niet meer duren. In de loop van 2023 zullen wij de 7530 AX router bij een Solcon abonnement introduceren.

Doe de glasvezel check en ontdek of u glasvezel nodig hebt?

Met het oog op de toekomst is glasvezel dus zeker een aanrader. Maakt u nog geen gebruik van glasvezel dan is dat natuurlijk geen punt. Glasvezel is de snelste manier om aan internet te komen en biedt een constante en stabiele verbinding. Dit is vooral handig als u veel online werkt of gebruikmaakt van streamingdiensten. Bovendien is glasvezel duurzaam en wordt deze verbinding steeds populairder. Doe de glasvezel check en ontdek welk abonnement het beste past bij u!

Gelukkig kunt u met een DSL-internetverbinding ook prima internetten. Alleen als u een gezin met tieners heeft of indien u een grootgebruiker van data bent, zult u met DSL eerder vertraging waarnemen dan wanneer u glasvezel internet afneemt.

Hoe groot is uw huishouden?

Twijfelt u of u wilt overstappen naar glasvezel? Laat de keuze afhangen van de grootte en het internetgebruik van uw huishouden. Woont u bijvoorbeeld alleen, met zijn tweeën of zit u volop in de tropenjaren en maakt internet geen groot deel uit van uw leven? Dan is een DSL-abonnement perfect. Uw ukkepuk zit (nog) niet te gamen en u heeft (waarschijnlijk) amper tijd om online werkzaamheden te verrichten, laat staan tegelijkertijd met uw partner. Maar bent u een grootgebruiker van data en vindt u snelheid van belang? Denk dan na om over te stappen.

Trage wifi? Wissel van kanaal!

Over vertragingen gesproken. Mocht u aan het einde van uw thuiswerkdag een vertraging opmerken dan zijn waarschijnlijk de buren en uw huisgenoten ook online. In dat geval kunt u gebruikmaken van een ander wifi-kanaal. Het komt erop neer dat meerdere routers uit de buurt gebruik maken van hetzelfde wifi-kanaal. En dat merkt u. Lees hier hoe u een ander wifi-kanaal instelt.

Vragen over een veilige internet aansluiting?

Bel dan gerust met: 088 003 2222. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij een van onze Servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode.