Welk internet kan er op mijn adres? Doe de postcodecheck!

Welk internet kan er op mijn adres? Doe de postcodecheck!

Vraagt u zich af of u DSL of glasvezel op uw adres kunt ontvangen? Dan doet u er goed aan om de postcodecheck uit te voeren. U krijgt dan meteen de uitslag waarin staat hoe snel het DSL- of glasvezel internet op uw adres zal zijn. Maar wat kunt u met de uitkomst en wat is nu eigenlijk het verschil tussen DSL en glasvezel? Lees het hieronder!

Adres en wensen

Wat wel en niet kan is afhankelijk van de mogelijkheden op uw adres. Glasvezel is dé snelste verbinding om mee te internetten.

Veilig internet op nummer één

Op de eerste plaats telt een veilige betrouwbare verbinding, helemaal als u veel met Google Meets of in Teams werkt, terwijl uw kinderen lekker naar filmpjes op YouTube Kids kijken. Goed nieuws, zowel DSL als glasvezel zijn veilig en betrouwbaar met Solcon Veilig Online.

Wat betekent DSL op uw adres?

Even een stukje geschiedenis: met DSL (Digital Subscriber Line) begon het internet bij ons thuis. Het is de grootvader van glasvezel. Door de DSL kabel stroomde het internet van de hoofdcentrale, naar de wijkcentrale (zo’n grijs metalen kastje of klein stenen gebouw) onze toen nog dikke beige computers in.

Woont u in een dorp?

Dat is nu wel anders, de computers zijn plat en draagbaar. De DSL-verbinding ligt nog wel onder uw stoep maar inmiddels is dit ook ver doorontwikkeld. Met de nieuwe technologie is het tegenwoordig op sommige plekken al mogelijk om DSL met een snelheid van 200/30 te kunnen leveren. Staat uw huis kilometers van de wijkcentrale af of woont u in een buitengebied? Dan kan deze verbinding leiden tot trager internet ten opzichte van de snelheid in een drukker woongebied. Gelukkig zijn wij dé provider in het leveren van glasvezel internet in het buitengebied dus ook voor de dorpen en boerderijen op het platteland.

Steeds meer glasvezel beschikbaar

De komende jaren worden er glasvezelkabels onder vrijwel alle Nederlandse stoepen en straten gelegd. Woont u in de stad? Grote kans dat er al glasvezel internet op uw adres beschikbaar is.

Grootste verschil DSL en glasvezel

DSL is oorspronkelijk de telefoonlijn, internet kwam er pas later bij. Glasvezel is ontworpen voor het snelste internet van nu en de toekomst. Daarnaast blijft glasvezel zich ontwikkelen. Wij bieden nu in bepaalde gebieden al snelheden van 1 Gigabit aan. Het voordeel van DSL is dat u al u een internet abonnement kunt afsluiten vanaf € 39,99 per maand.

Wat is het beste voor u?

Doe de postcodecheck op onze website en ontdek het beschikbare aanbod op uw adres.

Veilig en betrouwbaar internet

Als u overweegt om over te stappen en als u gaat verhuizen dan bieden wij een service aan. Zodat u altijd zorgeloos online kunt zijn. Bij Solcon streven we naar het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ga voor vragen naar onze website.