DSL internet pakketten - betrouwbaar en snel internet met hoge snelheden.

NU MET
GRATIS
4K TV

Waarom kiezen voor Solcon DSL internet?

Solcon DSL internet biedt u een betrouwbare en veilige internetverbinding met hoge snelheden. Onze internetdiensten worden geleverd via ons eigen netwerk, waardoor we de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid kunnen garanderen. We bieden verschillende pakketten aan, zodat u kunt kiezen wat het beste bij uw internetbehoeften past. Onze pakketten beginnen bij 30 Mbps en lopen op tot 200 Mbps.

Met een DSL internet pakket van Solcon krijgt u voordelig en snel internet. Vanaf € 39,99 per maand kunt u zoveel internetten als u wilt. Wilt u ook graag televisie kijken en/of vast bellen? Stel uw abonnement geheel naar wens samen. Zo weet u zeker dat u nooit te veel betaalt.

Wat zijn de voordelen van Solcon DSL internet?

Met Solcon DSL internet kunt u genieten van een betrouwbare en veilige internetverbinding met hoge snelheden. Onze internetdiensten zijn betaalbaar en flexibel, zodat u kunt kiezen wat het beste bij uw internet behoeften past. Bovendien bieden we uitstekende klantenservice en technische ondersteuning, zodat u altijd de hulp krijgt die u nodig hebt.

Benieuwd naar het aanbod op uw adres? Doe de postcodecheck hieronder en ontdek welke internetverbinding in uw woning beschikbaar is.

Hulp nodig?

Laat uw gegevens achter op ons terugbelformulier. We helpen u dan bij het afsluiten van een internet pakket.

Solcon Veilig Online

Beveilig gratis 2 apparaten met Solcon Veilig Online.

→ Ga naar Solcon Veilig Online

ESPN kanaal 14 Gratis

Als klant van Solcon kijkt u gratis naar ESPN op kanaal 14.

→ Ga naar ESPN

Voordelen cadeau

Met Solcon Compleet Extra’s ontvangt u elke maand voordelen.

→ Ga naar Solcon Compleet Extra’s

Overstapservice

Met de gratis overstapservice helpen wij u probleemloos overstappen.

→ Ga naar Overstappen

Beschikbare pakketten

Bent u al klant, ga dan naar Serviceweb om uw pakket te wijzigen
Ik ben al klant


Kies een type verbinding

Start

 

per maand incl. btw

bij een looptijd van 12 maanden

Check beschikbaarheid

Ik ben al klant
Internet

50/10 Mbit/s


Gratis Solcon Veilig Online voor 2 apparaten en wachtwoordkluis


Gratis Solcon Mail


FRITZ!Box WiFi 6 modem in bruikleen


De internetsnelheid wordt geleverd via DSL.

Televisie
Telefonie

Compleet

 

per maand incl. btw

bij een looptijd van 12 maanden

Check beschikbaarheid

Ik ben al klant
Internet

100/30 Mbit/s


Gratis Solcon Veilig Online voor 2 apparaten en wachtwoordkluis


Gratis Solcon Mail


FRITZ!Box WiFi 6 modem in bruikleen


De internetsnelheid wordt geleverd via DSL.

Televisie
Telefonie

Premium

 

per maand incl. btw

bij een looptijd van 12 maanden

Check beschikbaarheid

Ik ben al klant
Internet

200/30 Mbit/s


Gratis Solcon Veilig Online voor 2 apparaten en wachtwoordkluis


Gratis Solcon Mail


FRITZ!Box WiFi 6 modem in bruikleen


De internetsnelheid wordt geleverd via DSL.

Televisie
Telefonie

Let op: Betaling is mogelijk per maand, kwartaal of per jaar (4% korting). De eerste factuur ontvangt u in de tweede week van de maand. De levertijd is afhankelijk van uw gekozen diensten. U heeft 14 dagen bedenktijd na het afsluiten. Apparatuur is in bruikleen. De internetsnelheid kan afwijken o.b.v. dekking en drukte op het netwerk. Binnen de looptijd van 12 maanden kunt u niet kosteloos opzeggen, wijzigen kan wel. Na 12 maanden zetten we uw abonnement om in een abonnement voor onbepaalde tijd en is deze per maand opzegbaar. Op de kortingsactie zijn actievoorwaarden van toepassing.

DSL en glasvezel

Ontdek meer over de verschillen tussen DSL en glasvezel.

Wat is DSL?

DSL internet staat voor Digital Subscriber Line en maakt gebruik van koperen telefoonlijnen om gegevens te verzenden. DSL gebruikt hogere frequenties op de telefoonlijnen, waardoor gegevensverzending de telefoongesprekken niet beïnvloedt. Bij glasvezel wordt er via laserlicht data verstuurd. Dit gaat door een flinterdunne kabel van glas heen.

Is DSL internet sneller dan glasvezel?

Glasvezel heeft de snelste verbinding op dit moment. Het voordeel van glasvezel is dan ook dat er internetsnelheden tot wel 1000 Mbit/s gehaald kunnen worden. Ook is de up- en downloadsnelheid gelijk. Met DSL internet kunt u een maximale snelheid van 200 Mbit/s behalen. Bij DSL gaat het downloaden sneller dan het uploaden. Ontdek of u in aanmerking komt voor glasvezel internet.

Type aansluiting

Bij glasvezel heeft iedere woning een eigen aansluiting. De afstand tussen de woning en de wijkcentrale heeft dan ook geen invloed op de snelheid van het internet. Bij DSL internet deelt u de DSL kabel met de buurt. De afstand tussen de woning en wijkcentrale en de drukte op het netwerk hebben invloed op de internetkwaliteit.

Heeft u verder nog vragen?

 • Wat is de maximale snelheid van DSL?

  Met een DSL-verbinding kunt u een maximale downloadsnelheid behalen van 200 Mbit/s. De snelheid is verder afhankelijk van de afstand van uw woning tot de wijkcentrale en de kwaliteit van de koperbekabeling. Met een postcodecheck wordt de maximale snelheid op uw adres getoond. De internetsnelheid wordt verder bepaald door de keuze van het abonnement: 50, 100 of 200 Mbit/s downloadsnelheid.

 • Wat is een DSL-kabel?

  Ook wel DSL-modemkabel genoemd, dat lijkt op een gewone telefoonkabel. Dit is een type kabel dat wordt gebruikt om een modem aan te sluiten op een telefoonlijn. DSL staat voor Digital Subscriber Line, een technologie die wordt gebruikt voor breedbandinternetverbindingen over een telefoonlijn. De DSL-kabel verbindt het DSL-modem van Solcon met de telefoonlijn die in huis of kantoor binnenkomt, waardoor de gebruiker toegang krijgt tot internet via een DSL-verbinding.

  TIP. Probeer de DSL-kabel zo kort mogelijk te houden voor een optimale verbinding.

 • Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

  Dit is afhankelijk van uw bestelling. Neem voor de actuele status contact op met onze Klantenservice via via 088 – 003 22 22.

 • Betaal ik activatiekosten?

  U betaalt bij Solcon geen activatiekosten.

 • Wat als ik nu voor DSL kies en er straks glasvezel op mijn adres mogelijk is?

  Wanneer er in de toekomst glasvezel op uw adres beschikbaar is, kunnen we u kosteloos overzetten op het glasvezelnetwerk.

 • Waarvoor staan de letters DSL?

  DSL staat voor Digital Subscriber Line. Dit houdt in een digitale technologie die voor een snelle datacommunicatie zorgt over een telefoon van koperdraad.

 • Hoe kan ik een DSL internet abonnement bestellen?

  U bestelt een DSL internet abonnement eenvoudig online via onze website. Doe de postcodecheck en bestel uw gewenste pakket. Ook kunt u contact opnemen met onze Klantenservice voor het afsluiten van een abonnement. Zij zijn bereikbaar op 088 – 003 22 22.

 • Is zelf installeren mogelijk?

  U ontvangt een installatiepakket inclusief handleiding. Hiermee kunt u de installatie zelf uitvoeren. Toch liever uitbesteden aan een monteur? Selecteer tijdens het bestelproces de keuze Solcon opleverservice. De monteur verzorgt dan uw installatie.

 • Zeggen jullie mijn huidige abonnement op?

  Nee, u dient zelf uw abonnement bij uw huidige provider op te zeggen. Neemt u op dit moment vast bellen af bij een andere provider en kiest u straks voor bellen van Solcon? Dan regelen wij de overname van uw telefoonnummer. Zo kunt u uw huidige telefoonnummer gewoon blijven gebruiken. Wel zo prettig. Let op! Overname van uw telefoonnummer is niet gelijk aan een opzegging. Wij regelen enkel de overname, niet de stopzegging. Het is dan ook belangrijk om uw huidige abonnement bij uw provider op te zeggen om dubbele kosten te voorkomen.

 • Waarom is er glasvezel gekomen als er al DSL internet bestaat?

  Glasvezel is ontwikkeld als alternatief voor DSL internet vanwege de hogere internetsnelheden (tot 1 Gbps of meer), minder gevoeligheid voor afstand en storingen, en betrouwbaardere verbinding. Dit heeft ervoor gezorgd dat Solcon glasvezel heeft geïmplementeerd als de nieuwe standaard voor breedbandinternet.