DSL internet pakket

Een DSL internet pakket: voordelig én snel

Met DSL internet van Solcon krijgt u voordelig en snel internet. Vanaf € 38,50 per maand kunt u zoveel internetten als u wilt. Wilt u ook graag televisie kijken en/of vast bellen? Stel uw abonnement geheel naar wens samen. Zo weet u zeker dat u nooit te veel betaalt.

Aanbod op uw adres

Is er glasvezel internet op uw adres? Dan kunt u alleen kiezen voor een glasvezelpakket en niet voor DSL. Wij leveren namelijk altijd de meest betrouwbare en stabiele verbinding die er mogelijk is. Zo is de kans op storingen het kleinst en heeft u altijd razendsnel internet. Is er nog geen glasvezel op uw adres? Met DSL haalt u voordelig en snel internet in huis.

Benieuwd naar het aanbod op uw adres? Doe de postcodecheck hieronder en ontdek welke internetverbinding in uw woning beschikbaar is.

Hulp nodig?

Laat uw gegevens achter op ons terugbelformulier. We helpen u dan bij het afsluiten van een internetpakket.

 

Solcon Compleet Extra’s: gratis voordelen

Heeft of neemt u mobiel van KPN? Dan profiteert u met Solcon Compleet Extra’s elke maand weer van vele gratis voordelen. Helemaal cadeau. Van KPN & Solcon voor u.

Ontdek meer over Solcon Compleet Extra’s

Beschikbare pakketten

Check de beschikbaarheid van onze diensten op uw adres en kies het gewenste pakket.

Prijzen en beschikbaarheid zijn van toepassing op dit adres:

Klik hier en vul uw postcode en huisnummer in.


Kies een type verbinding

Start

 

per maand incl. btw

bij een looptijd van 12 maanden

Check beschikbaarheid

Ik ben al klant
Internet

50/10 Mbit/s


Gratis Solcon Veilig Online voor 2 apparaten


Gratis Solcon Webmail


FRITZ!Box modem in bruikleen


De internetsnelheid wordt geleverd via DSL.

Televisie
Telefonie

Compleet

 

per maand incl. btw

bij een looptijd van 12 maanden

Check beschikbaarheid

Ik ben al klant
Internet

100/30 Mbit/s


Gratis Solcon Veilig Online voor 2 apparaten


Gratis Solcon Webmail


FRITZ!Box modem in bruikleen


De internetsnelheid wordt geleverd via DSL.

Televisie
Telefonie

Premium

 

per maand incl. btw

bij een looptijd van 12 maanden

Check beschikbaarheid

Ik ben al klant
Internet

200/30 Mbit/s


Gratis Solcon Veilig Online voor 2 apparaten


Gratis Solcon Webmail


FRITZ!Box modem in bruikleen


De internetsnelheid wordt geleverd via DSL.

Televisie
Telefonie

Let op: Betaling is mogelijk per maand, kwartaal of per jaar (4% korting). De eerste factuur ontvangt u in de tweede week van de maand. De levertijd is afhankelijk van uw gekozen diensten. U heeft 14 dagen bedenktijd na het afsluiten. Apparatuur is in bruikleen. De internetsnelheid kan afwijken o.b.v. dekking en drukte op het netwerk. Binnen de looptijd van 12 maanden kunt u niet kosteloos opzeggen, wijzigen kan wel. Na 12 maanden zetten we uw abonnement om in een abonnement voor onbepaalde tijd en is deze per maand opzegbaar. Op de kortingsactie zijn actievoorwaarden van toepassing.

DSL en glasvezel

Ontdek meer over de verschillen tussen DSL en glasvezel.

Wat is het precies?

Bij glasvezel wordt er via laserlicht data verstuurd. Dit gaat door een flinterdunne kabel van glas heen. Bij DSL internet wordt de data daarentegen via stroomimpulsen door koperen kabels in de grond verstuurd.

Verschil in snelheid

Glasvezel is de snelste verbinding van dit moment. Het voordeel van glasvezel is dan ook dat er internetsnelheden tot wel 1000 Mbit/s gehaald kunnen worden. Ook is de up- en downloadsnelheid gelijk. Met DSL internet kunt u een maximale snelheid van 200 Mbit/s behalen. Bij DSL gaat het downloaden sneller dan het uploaden.

Type aansluiting

Bij glasvezel heeft iedere woning een eigen aansluiting. De afstand tussen de woning en de wijkcentrale heeft dan ook geen invloed op de snelheid van het internet. Bij DSL deelt u de kabel met de buurt. De afstand tussen de woning en wijkcentrale en de drukte op het netwerk hebben invloed op de internetkwaliteit. 

Heeft u verder nog vragen?

 • Wat is de maximale snelheid van DSL?

  Met een DSL-verbinding kunt u een maximale downloadsnelheid behalen van 200 Mbit/s. De snelheid is verder afhankelijk van de afstand van uw woning tot de wijkcentrale en de kwaliteit van de koperbekabeling. Met een postcodecheck wordt de maximale snelheid op uw adres getoond. De internetsnelheid wordt verder bepaald door de keuze van het abonnement: 50, 100 of 200 Mbit/s downloadsnelheid.

 • Wat is een DSL-kabel?

  Een DSL-kabel lijkt op een gewone telefoonkabel. U sluit de kabel in de meeste gevallen aan in uw meterkast. Het advies is om de kabel zo kort mogelijk te houden om ruis en snelheidsverlies tegen te gaan.

 • Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

  Dit is afhankelijk van uw bestelling. Neem voor de actuele status contact op met onze Klantenservice via via 088 – 003 22 22.

 • Betaal ik activatiekosten?

  U betaalt bij Solcon geen activatiekosten.

 • Wat als ik nu voor DSL kies en er straks glasvezel op mijn adres mogelijk is?

  Wanneer er in de toekomst glasvezel op uw adres beschikbaar is, kunnen we u kosteloos overzetten op het glasvezelnetwerk.

 • Waarvoor staan de letters DSL?

  DSL staat voor Digital Subscriber Line. Dit houdt in een digitale technologie die voor een snelle datacommunicatie zorgt over een telefoon van koperdraad.

 • Hoe kan ik een DSL internet abonnement bestellen?

  U bestelt een DSL internet abonnement eenvoudig online via onze website. Doe de postcodecheck en bestel uw gewenste pakket. Ook kunt u contact opnemen met onze Klantenservice voor het afsluiten van een abonnement. Zij zijn bereikbaar op 088 – 003 22 22.

 • Is zelf installeren mogelijk?

  U ontvangt een installatiepakket inclusief handleiding. Hiermee kunt u de installatie zelf uitvoeren. Toch liever uitbesteden aan een monteur? Selecteer tijdens het bestelproces de keuze Solcon opleverservice. De monteur verzorgt dan uw installatie.

 • Zeggen jullie mijn huidige abonnement op?

  Nee, u dient zelf uw abonnement bij uw huidige provider op te zeggen. Neemt u op dit moment vast bellen af bij een andere provider en kiest u straks voor bellen van Solcon? Dan regelen wij de overname van uw telefoonnummer. Zo kunt u uw huidige telefoonnummer gewoon blijven gebruiken. Wel zo prettig. Let op! Overname van uw telefoonnummer is niet gelijk aan een opzegging. Wij regelen enkel de overname, niet de stopzegging. Het is dan ook belangrijk om uw huidige abonnement bij uw provider op te zeggen om dubbele kosten te voorkomen.

 • Waarom is er glasvezel gekomen als er al DSL internet bestaat?

  Met glasvezel internet kunt u nog hogere internetsnelheden behalen. Daarnaast is de up- en downloadsnelheid gelijk. Wanneer een zeer snelle internetverbinding voor u belangrijk is, dan is glasvezel een goede keuze. Het nadeel van glasvezel is dat het nog niet op elk adres mogelijk is.