Welk glasvezelnetwerk is beschikbaar in uw straat?

Welk glasvezelnetwerk is beschikbaar in uw straat?

Met het gehele gezin probleemloos online, haarscherpe televisie en online vergaderen. We hebben het over glasvezel internet. De beste en snelste manier van probleemloos internetten. Is het glasvezelnetwerk al voor u beschikbaar? En zo niet, wat kunt u eraan doen?

Geen haperingen, bevriezing of uitval

We bezitten anno 2023 veel online apparaten. In een gemiddeld huishouden van 4 personen zijn dat er 8. Deze moeten tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Als u bijvoorbeeld online vergadert is het niet wenselijk dat het beeld bevriest of hapert, omdat uw kind met een vriendje aan het gamen is en uw partner toevallig ook een online vergadering heeft. Daarom is een glasvezelnetwerk dé uitkomst, helemaal in combinatie met wifi-versterkers, zodat u in alle kamers de beste verbinding heeft.

Welk glasvezelnetwerk is beschikbaar?

Welk glasvezelnetwerk is in uw straat beschikbaar? Daar komt u achter door de postcodecheck te doen. Indien er uit komt dat u glasvezel internet kunt ontvangen van Solcon, kunt u gebruik maken van onze overstapservice.

Wat doet u als er geen glasvezel beschikbaar is?

Indien u nog geen gebruik kunt maken van dit snelle netwerk, geen probleem. Het komt eraan. Op dit moment zijn netwerkaanbieders overal in Nederland glasvezelkabels aan het uitrollen. Dat gaat snel want over 2 jaar zou 84% van Nederlands voorzien moeten zijn van glasvezel internet. In 2030 is dat heel Nederland! Het enige dat u kunt doen is afwachten totdat er een brief van een netwerkaanbieder op uw deurmat valt. Hierin staat wanneer ze aan de slag gaan met de uitrol en wat u verder kunt verwachten. Vervolgens kunt u tot glasvezel beschikbaar is op uw adres gebruik maken van een DSL internetverbinding.

Woont u in de stad of in een buitengebied?

Indien u midden in de stad, drie-hoog achter woont, is de kans groter dat u langer moet wachten dan als u in een dunner bevolkt gebied of in een buitengebied woont. Dat komt omdat de volgebouwde steden ook een volle en drukke infrastructuur hebben. Om de kabels onder de grond te leggen worden bepaalde straten en wegen (deels) afgezet. Daarom gaat de netwerkaanbieder samen met de gemeente eerst aan de slag met een goede planning en communicatie. Dit doen ze, zodat de omwonenden en winkeliers geïnformeerd zijn en minimale hinder ervaren. Denk hierbij ook aan omleidingen die her en der uitgezet dienen te worden. En dat kost tijd.

De gemeente kiest de aanbieder

Welke aanbieder uiteindelijk in uw straat glasvezel aanlegt kiest uw gemeente. Dat maakt voor uw glasvezelnetwerk niets uit, want alle kabels en de wijze waarop deze aangelegd worden voldoen aan strikte regels. U kunt wel kiezen bij welke provider u de glasvezel internetdienst afneemt. Vaak kunt u kiezen uit 2 of meer providers. 

Welk glasvezel internet

Als u toegang heeft tot glasvezel internet zijn er meerdere pakketten mogelijk.  Dat kan ook een pakket zijn die een snelheid tot wel 1000 M/bits kan bereiken.  Dat klinkt heel aantrekkelijk maar wellicht heeft u voldoende aan 100 M/bits. Welke snelheid u nodig heeft is afhankelijk van uw situatie. Als u samenwoont, weinig thuis werkt en kinderloos bent, heeft u waarschijnlijk aan 100 M/bits genoeg. Heeft u kantoor aan huis, veel online meetings en bovendien gamende tieners? Dan komt u eerder richting 1000M/bits. 

Vragen over glasvezel internet en beschikbaarheid?

Bent u erover uit welke internet snelheid u nodig heeft? Dan kunt u aan de slag met beslissen welk abonnement u wilt. Er zijn verschillende pakketten en u kunt zelf kiezen of u ook uw televisie- en een telefonie abonnement eraan toe wil voegen. Met glasvezel internet van Solcon kunt u rekenen op supersnel, stabiel en betrouwbaar internet (en tv) en dat met hoge kwaliteit. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Klik verder!

 

Bekijk de abonnementen