Glasvezel aansluiten in 5 stappen

Snel glasvezel aansluiten in 5 stappen?

Bent u klaar voor de toekomst van razendsnel internet? In deze blog laten we u stap voor stap zien hoe glasvezel wordt aangesloten, zodat u kunt genieten van een vlekkeloze online ervaring. Laat u meenemen in de wereld van ultrasnelle verbindingen en ontdek of u zelf glasvezel in uw huis kunt installeren.

De 5 stappen om glasvezel aan te sluiten

  1. Check met de postcodecheck of glasvezel al bij u beschikbaar is
  2. Controleer uw huidige contract
  3. Bestel bij Solcon
  4. Realiseer en installeer uw glasvezelaansluiting
  5. Zeg uw huidige abonnement wanneer nodig op 

Nu u weet welke stappen u dient te ondernemen gaan we ze 1 voor 1 nog even uitgebreid bij langs. 

De beschikbaarheid van glasvezel checken

Om te weten of u al gebruik kan maken van deze supersnelle internetvariant, is het belangrijk om te weten of de glasvezelkabels al wel bij u onder de stoep liggen. Door een postcodecheck uit te voeren ziet u in een aantal seconden wat uw mogelijkheden zijn.

Controleer uw huidige contract

Controleer uw huidige contract zorgvuldig om dubbele abonnementskosten en boetes te voorkomen bij het beëindigen ervan. Let op de contractduur, opzegtermijn en eventuele afkoopsommen. Bij vragen, neem contact op met uw huidige provider. Als u uw telefoonnummer wilt behouden, zeg dan het contract pas op nadat Solcon het nummer heeft overgenomen. Houd er rekening mee dat het tot 10 werkdagen kan duren voordat u volledig bereikbaar bent na de internetverbinding. Bij analoge of ISDN-telefonie van KPN vervalt het abonnement als het nummer wordt overgenomen door Solcon; geef eventuele opzegtermijn of contracttermijn door aan de klantenservice. Opzegkosten en dubbele abonnementskosten worden niet vergoed door Solcon.

Bestel bij Solcon

U kunt eenvoudig een glasvezel abonnement aanvragen bij Solcon via het abonnementsoverzicht op onze website of door te bellen met onze klantenservice op 088 – 003 22 22. Het is aan te raden om dit minimaal 6 weken voor de einddatum van uw huidige contract te doen om te voorkomen dat u straks voor lange tijd zonder internet, telefonie of tv komt te zitten. Houd er echter rekening mee dat we op dat moment nog geen exacte datum kunnen geven wanneer u precies gebruik kunt maken van de diensten van Solcon.

U ontvangt zowel per post als via e-mail een bevestiging van uw bestelling. Zorg ervoor dat u al uw gegevens nauwkeurig controleert in de bevestiging. Mocht er iets niet kloppen, neem dan binnen zeven werkdagen contact op met onze klantenservice om uw gegevens te corrigeren of om de bestelling te annuleren.

Realisatie en installatie van uw glasvezelaansluiting

Heeft u nu al internet via glasvezel of een glasvezelaansluiting? Het kan tot 25 werkdagen duren voordat u de diensten van Solcon, zoals bellen, internetten of tv kijken, kunt gebruiken. Dit komt doordat bij het technisch afsluiten en weer aansluiten van glasvezel meerdere partijen betrokken zijn, die allemaal tijd nodig hebben om de vereiste werkzaamheden uit te voeren. Ook als u al een glasvezelaansluiting heeft, maar deze nog nooit heeft gebruikt, moet u rekening houden met een gemiddelde levertijd van 25 werkdagen.

Meest gestelde vragen

Kan ik zelf glasvezel aansluiten?

Als u zich afvraagt of u zelf glasvezel kunt aansluiten, is het belangrijk om te weten dat dit meestal niet mogelijk is voor particuliere gebruikers. Het installeren van glasvezel vereist gespecialiseerde kennis, geavanceerde apparatuur en technische expertise. Over het algemeen wordt glasvezel internet geïnstalleerd en onderhouden door professionele netwerkbeheerders en de betreffende internetprovider. Daarom is het raadzaam om contact op te nemen met uw gemeente om de mogelijkheden en beschikbaarheid te bespreken. 

Wat heeft u nodig om glasvezel aan te sluiten?

Om glasvezel aan te sluiten, heeft u enkele essentiële dingen nodig. 

  • Allereerst moet u toegang hebben tot een glasvezelnetwerk in uw omgeving. Dit betekent dat de infrastructuur en de glasvezelkabels beschikbaar moeten zijn in uw buurt. 
  • Vervolgens heeft u een glasvezel modem nodig, dat het signaal van glasvezel omzet in een bruikbaar internetsignaal voor uw apparaten. 
  • Daarnaast zijn glasvezelkabels en connectoren nodig om de verbinding van het glasvezelmodem naar uw apparaten tot stand te brengen. 

Heeft glasvezelaansluiting stroom nodig?

Ja, glasvezel heeft stroom nodig om te functioneren. Glasvezel zelf gebruikt geen elektriciteit voor gegevensoverdracht. Daarentegen heeft het glasvezelmodem dat in uw huis wordt geïnstalleerd wel stroom nodig om de lichtsignalen te kunnen versturen. Zorg er daarom voor dat het glasvezelmodem altijd op een stopcontact is aangesloten en van stroom wordt voorzien, zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw glasvezel internetverbinding.

Klaar om glasvezel aan te laten sluiten? Kijk dan alvast eens naar onze pakketten en zie welke aansluit bij uw wensen.

Glasvezel pakketten