Nieuwe apparaten online beschermen

Hoe nieuwe apparaten online beschermen?

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en u heeft wellicht al nieuwe apparaten voor uw kinderen gekocht. Een nieuwe smartphone, tablet of laptop kan geweldig zijn, maar niet altijd zonder risico’s. In veel gevallen biedt de standaardleveringsstatus van het nieuwe apparaat weinig op het gebied van cyberbeveiliging.

Dat betekent wanneer u het nieuwe product direct uit de verpakking op het internet aansluit, zonder veiligheidsmaatregelen te nemen, u kwetsbaar bent voor hacking, cyberaanvallen en malware – allemaal zaken die uw apparaten, gegevens en privacy in gevaar kunnen brengen. Lees hieronder een paar eenvoudige stappen om nieuwe apparaten online goed te beschermen.

Gebruik een sterk wachtwoord of een code

Het spreekt voor zich om voor een wachtwoord of een code te kiezen waarmee u uw apparaat vergrendeld en die niet geraden kan worden. Zelfs niet door iemand die u kent. Gebruik niet een geboortedatum of jaar, een postcode of 1234. Beter nog, gebruik een wachtwoord of een passphrase. Zorg ervoor dat het er een is die u nergens anders gebruikt. Maar die uw kind uiteraard wel kan onthouden.

Gebruik altijd een uniek wachtwoord voor alle belangrijke accounts

Nogmaals een herhaling, omdat het zo belangrijk is: gebruik altijd een uniek en sterk wachtwoord voor elk account. Het moet uniek zijn om te beschermen, in het geval dat een bepaalde volledige dienst gehackt wordt. Het moet zo’n sterk wachtwoord zijn dat u niet persoonlijk gehackt wordt. Dit advies klinkt eenvoudig, maar gezien de vele belangrijke accounts die de meesten van ons hebben, kan het lastig zijn. Overweeg het gebruik van een wachtwoordmanager om uw kind te helpen alles te onthouden.

Noteer de IMEI (International Mobile Station Equipment Identity) van de nieuwe telefoon

Als een smartphone ooit gestolen wordt en u vraagt de politie om te helpen zoeken, zullen zij waarschijnlijk om het IMEI vragen. Het is uniek voor elke telefoon (en mobiele tablets). Deze code vindt u op de doos van de telefoon, op de batterij of bij de instellingen.

Stel foto’s en video’s zo in dat er automatisch een back-up gemaakt wordt

Gebruik de service die het mobiele platform aanbiedt (of die van een derde partij), zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het verlies van de inhoud. Met een Online back-up lost u dit probleem ook eenvoudig op.

Regelmatig software-updates toepassen

Fabrikanten en ontwikkelaars updaten hun code om zwakke plekken in de beveiliging te verhelpen en versturen berichten over de updates. Vink automatisch updates installeren aan om deze toe te passen op uw computer, tablet of smartphone. Zo wordt ervoor gezorgd dat de vastgestelde zwakke punten in het besturingssysteem of de toepassingen verholpen worden.

Gebruik waar mogelijk officiële apps en verwijder apps waar geen gebruik van gemaakt wordt

In plaats van de browser te gebruiken om toegang te krijgen tot Facebook of Twitter, is het beter de apps voor deze sites gebruiken. Deze beschikken namelijk over ingebouwde encryptietechnologie. Blijf bij de officiële winkels van het mobiele platform en controleer gebruikersbeoordelingen om er zeker van te zijn dat de apps die u of uw kind downloadt veilig zijn.

Zet beveiligingssoftware op alle nieuwe apparaten

Up-to-date beveiligingssoftware is een must voor alle apparaten. Solcon veilig Online beschermt smartphones, tablets en computers en bevat functies zoals: Browsing en Banking Protection, die voorkomt dat u of uw kind op valse banksites terechtkomt die ontworpen zijn om privégegevens te stelen. Solcon Veilig Online biedt ook gezinsbescherming zodat u uw kinderen dezelfde digitale grenzen kunt stellen zoals in de echte wereld.

Bent u klant van Solcon? Dan beveiligt u gratis 2 apparaten met Solcon Veilig Online.

post-facebook-nieuwe-apparaten-online-beschermen