Wat is Glaspoort? Lees er hier alles over!

Wat is Glaspoort? Lees er hier alles over!

U ziet ze weleens uit de voegen tussen stoeptegels steken, meestal op de erfgrens van een woonhuis: van die stugge oranje draadjes. Dit is een puntje van een glasvezelkabel die op het moment dat u er voorbij wandelt nog niet aangesloten is. Maar het voorwerk is wél al gedaan. De glasvezelkabel ligt al onder de stoep aangelegd door een netwerkbedrijf en tevens beheerd. Afhankelijk van de wensen van uw provider wordt er met een netwerkbedrijf een contract afgesloten, waarna deze kabels gebruikt mogen worden. Er zijn behoorlijk veel van dit soort aanbieders en Glaspoort is er daar één van. U denkt nu misschien: Glaspoort, dat klinkt bekend. Maar wat is Glaspoort eigenlijk? Dat gaan we u in deze blog uitleggen.

Glaspoort en kleinere gemeenten

De naam Glaspoort komt van een ‘Poort van Glas’ (een poort naar de online wereld via kabels van glasvezel). Glaspoort is een netwerkbedrijf opgericht in samenwerking met KPN telecom en pensioenfonds ABP. Alle internet en telecom aanbieders kunnen gebruikmaken van dit netwerk. Glaspoort heeft als doel om de komende 5 jaar 1,2 miljoen aansluitingen gerealiseerd te hebben. Solcon werkt samen met Glaspoort binnen de gebieden waar de kabels van Glaspoort liggen. Dat zijn met name buitengebieden. Dus woont u bijvoorbeeld in kleine dorpjes zoals Borger-Odoorn, De Fryske Marren of Nissewaard, dan is Glaspoort uw partij. Natuurlijk is deze lijst nog een stuk langer. Solcon én Glaspoort vinden namelijk dat ook daar het snelste internet mogelijk moet zijn. Inmiddels zijn er circa 100.000 aansluitingen geraliseerd.

Hoe legt Glaspoort een kabel aan?

Buitengebied, dorp of randstad u heeft misschien interesse in glasvezel van Solcon, maar deze vezels liggen nog niet onder uw straat. Dan vraagt u zich wellicht af hoe dat aanleggen in zijn werk gaat. Waar wij regelmatig vragen over krijgen, is de angst voor graafwerkzaamheden in de keurig aangelegde, knusse voortuin. Want u zit natuurlijk niet te wachten op een kapot gegraven gazon of opgewipte tegels. Laten wij u dan gerust stellen: voor het aanleggen van glasvezel van Glaspoort hoeft 9 van de 10 keer niet gegraven te worden. De kabel wordt namelijk via een holle boor, vanaf uw erfgrens onder de grond gebracht. U hoeft hiervoor niet eens thuis te zijn. Pas als de kabel onder uw stoep en/of voortuin ligt maakt u een afspraak met een monteur van Solcon. Het uiteinde van de kabel wordt door een monteur van Solcon verbonden met uw internetaansluiting.

Gemeenten werken samen met Glaspoort

Heeft u interesse in glasvezel internet? Kijk hier of glasvezel al onder uw stoep ligt. U kunt ook voor al uw vragen het terugbelformulier invullen. Mocht er nog geen glasvezel onder uw stoep liggen? Controleer de status op www.glaspoort.nl/mijn-status.

De glaspoort staat open

Glaspoort is een open netwerk, dus niet exclusief van Solcon. Iedere provider kan een contract met hen afsluiten. Daarnaast is het laten aanleggen van glasvezel internet kosteloos voor u. Dus dat is mooi meegenomen.

Vragen over uw glasvezelaansluiting?

Als u vragen heeft, bel dan gerust met: 088 003 22 22. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij één van onze Servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een Servicepunt bij u in de buurt zit!

facebook-wat-is-glaspoort