1e glasvezelaansluiting buitenaf Boxtel gerealiseerd

Realisatie glasvezelaansluiting Boxtel

Dronten 8 juni – De 1e glasvezelaansluiting in buitengebied Boxtel is een feit. Dit gebeurde thuis bij Harry en Margreet Van Dongen, woonachtig in Liempde. Wethouder Herman Van Wanrooij van gemeente Boxtel, Pieter van Grunsven (directeur Mabib) en Peter van der Vlies (directeur Solcon) drukten gezamenlijk op de rode knop en zetten daarmee het netwerk symbolisch aan.

,,Volledig onzichtbaar.”
Zo omschrijft Harry van Dongen de werkzaamheden die rond zijn woning plaatsvonden. ,,Je kunt niet zien waar de kabels liggen, terwijl medewerkers kabels om de hele woning moesten leggen om het glasvezelnetwerk aan te sluiten. Er is netjes gewerkt.” Hij is blij met de aansluiting. ,,We hadden een redelijke internetverbinding, maar nu is de snelheid behoorlijk toegenomen. Toen we hierover hoorden, hebben we meteen besloten mee te doen.”

65 procent van de huishoudens in het buitengebied heeft zich aangemeld voor het glasvezelnetwerk buitenaf Boxtel. Mocht nog eens vijf procent van de huishoudens (ongeveer 35 huishoudens) in het buitengebied overstag gaan, dan krijgen deelnemers € 250,- retour. ,,Dat is de volgende mijlpaal waarvoor we ons inzetten”, aldus Jan van Kemenade uit Liempde, die zich al jarenlang hard maakt voor de komst van glasvezel in Boxtel en als ambassadeur bij Mabib is aangesloten. Hij is ervan overtuigd dat de zeventig procent behaald wordt. ,,Daar gaan we voor.”

Directeur Van der Vlies schat in, dat er vanaf nu wekelijks zo’n vijftig tot zestig huishoudens worden aangesloten op glasvezel in buitengebied Boxtel. ,,Na de aftrap is er een hele keten op gang gekomen: van het moment dat een inwoner besluit deel te nemen tot het moment dat de aansluiting een feit is. Het loopt op rolletjes.”

Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld, krijgen nog tot en met eind juni de tijd. Inwoners die in aanmerking komen en zich alsnog willen aanmelden of meer informatie willen, kunnen kijken op solcon.nl/mabib.