Welke internetproviders hebben glasvezel internet?

Er zijn veel internetproviders, maar wie heeft glasvezel internet?

Glasvezel internet is je-van-het. Het is de snelle Jelle van de moderne wereld, heeft een boeiende geschiedenis en blijft iedere dag geschiedenis schrijven. Hoe? Door iedere dag 1% beter te willen worden. Nu wilt u hier natuurlijk van meegenieten. Daarom is uw vraag: bij welke providers kunt u dit afnemen?

Ligt er glasvezel internet voor u klaar?

Nu is het wel noodzakelijk dat er een glasvezel internet pakket specifiek voor uw huishouden te ontvangen is. Kortom: deze kabels moeten wel onder uw stoep of straat liggen om er gebruik van te kunnen maken. Daarnaast zal de door u uitgekozen provider een glasvezel internet contract moeten hebben met de netwerkbeheerder. Dit is de partij die de glasvezelkabels neerlegt. Weet u nog niet of er wel glasvezel bij u ligt? Doe dan de postcodecheck.

Hoe werkt dat?

Als eerst doet u dus de postcodecheck. Solcon weet waar er glasvezelkabels liggen en of er binnenkort glasvezel aangelegd gaat worden, dat geldt ook als u in een buitengebied woont. Indien u nog geen glasvezel internet heeft neem dan contact op met uw gemeente of u kunt het kenbaar maken aan een partij die glasvezelkabels uitrollen. Denk aan Glaspoort, KPN Netwerk of Deltafiber Netwerk. Meestal kunt u dan uw gegevens achterlaten om teruggebeld te worden, dit kan bijvoorbeeld door hier uw gegevens in te vullen bij Glaspoort. En als uw gemeente van plan is om glasvezel internet onder uw straat aan te laten leggen, ontvangt u altijd een brief.

Voordelen van glasvezel

Glasvezel internet is klaar voor de toekomst want zonder internet kunnen we niet meer. Steeds meer apparaten zijn draadloos en u kunt een heel huishouden bedienen door middel van een app. Daar is glasvezel kabelinternet voor nodig omdat het supersnel is. Wat maakt glasvezel internet zo snel dan?

Het zit als volgt: de data die u verstuurt en ontvangt bereiken met lichtsignalen uw computer. Dat is de snelheid van het licht. In tegenstelling tot DSL waar elektriciteit door de koperen kabels gaat. Licht is sneller dan elektriciteit. Maar misschien is een DSL pakket voor uw huishouden voldoende. Mocht u een druk online huishouden bestieren dan is glasvezel wel een uitkomst. Deze vorm van internet kan namelijk meer dan vier apparaten tegelijkertijd bedienen, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid. Dit is wel afhankelijk van welk glasvezelpakket u afneemt. Maar als u bijvoorbeeld voor 500 megabits per second gaat dan kunnen u en uw huisgenoten tegelijkertijd online vergaderen, gamen, Netflixen en Instagrammen zonder verlies van snelheid.

Heeft u ook nog een ‘slimme’ centrale verwarming? Dat is ook geen enkel probleem. Een kleuter die lekker even een filmpje op de tablet kijkt is ook geen enkel punt. Peppa Big zal niet opeens haperen of stilstaan.

Vragen over glasvezel internet of nieuwsgierig?

Benieuwd welk glasvezelpakket bij u past? Lees hier onze tips! Nieuwsgierig naar een abonnement of andere vragen? Bel gerust met: 088 003 2222. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij een van onze Servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een Servicepunt bij u in de buurt zit!

facebook-waar-glasvezel-internet-afnemen