Viaplay

Viaplay bij Solcon

Formula 1®, Premier League, darten en andere spannende sporten kijken op Viaplay met Solcon

Geniet u ook zo van autoraces, voetbal en andere sporten? Dan is Viaplay een goede toevoeging op uw zenderpakket.

Hulp nodig bij het aanzetten? Bel gerust onze Klantenservice via 088 – 003 22 22. We helpen graag!

Voordelen van Viaplay: Geen reclame, onbeperkt kijken

Volg de F1® seizoenen

Duidelijke afspraken en prijzen

Solcon als vast aanspreekpunt

In enkele stappen aangevraagd

Maandelijks opzegbaar

Al uw zenders overzichtelijk in één online omgeving

Alles op één factuur

Wat is Viaplay?

Formula 1®

Geniet van alle races vanaf de eerste minuut. Met Viaplay volgt u alle races, van het circuit van Monaco tot het circuit in Zandvoort. U ervaart het alsof u er zelf bij bent.

 • Verslagen door experts
 • Live vanaf alle circuits
 • Alle races, kwalificaties en trainingen

Viaplay-masterchef

Nog meer sport!

Van voetbal tot MMA, Viaplay zendt een groot scala aan sporten uit. Zo volgt u alle wedstrijden uit de Premier League, de Serie A en de Bundesliga. Daarnaast kunt u kijken naar het PDC wereldkampioenschap darten of motorsporten. Elke sportfanaat zit goed bij Viaplay.

 • Bundesliga
 • Premier League
 • Serie A vrouwen
 • PDC wereldkampioenschap darten
 • KSW mixed martial arts
 • Snooker en Pool
 • Hoofdklasse hockey in Nederland

TV-viaplay

Viaplay Films & Series

Ook liefhebbers van films en series zitten goed. U kunt kiezen uit een arsenaal van binge-waardige series of grote Hollywood films. Voor iedereen is er wel wat te vinden.

Viaplay-premier-league

Hoe kijkt u Viaplay?

Viaplay kunt u kijken door de app te downloaden op uw mobiel of tablet. Vervolgens kunt u er voor kiezen om Viaplay te streamen naar uw tv.

Voor klanten van Solcon die een tv-abonnement hebben is het ook mogelijk om de raceweekenden op Viaplay Xtra te kijken op zender 225.

Heeft u al Viaplay?

Wilt u een Viaplay abonnement via Solcon, maar heeft u al een Viaplay abonnement? Hiernaast staat wat u kunt doen.

Heeft u een abonnement via een andere provider?

Wanneer u overstapt naar Solcon kunt u gewoon Viaplay bestellen.

Heeft u een abonnement bij Viaplay.nl?

Geen zorgen! U kunt uw account blijven houden en deze koppelen aan uw Solcon abonnement. Bestel daarom Viaplay bij Solcon.

Wel klant bij Solcon? Via het Serviceweb kunt u Viaplay direct activeren bij Solcon. Het enige dat u hoeft te doen is uw huidige wachtwoord invoeren als u de activatiemail ontvangt en uw oude abonnement opzeggen.

Heeft u nog geen Viaplay abonnement?

Nog geen klant bij Solcon? Dan kunt u er voor kiezen om klant te worden bij Solcon. Bij het afnemen van één van onze glasvezel, DSL en TV-abonnementen kunt u Viaplay afsluiten.

Heeft u verder nog vragen?

 • Wat is Viaplay?

  Viaplay is dé videostreamingdienst in Nederland voor sportwedstrijden en internationaal bekroonde series en films. Viaplay staat vooral bekend als sportzender: Formule 1®, Duits voetbal (Bundesliga), Engels voetbal (Premier League), darts en MMA (Mixed Martial Arts). Geniet van meer entertainment met het hele gezin. Stream en bekijk Viaplay Films, Viaplay Series, Hollywood films en series en kinderprogramma’s.

 • Hoe activeer ik Viaplay?

  Vraag eerst een Viaplay abonnement bij Solcon aan. Daarna kunt u uw abonnement activeren. Dat doet u via de unieke link in de e-mail die wij u sturen. Maak dan alleen nog even een Viaplay- account aan en download de app. Kijkt u ook tv bij Solcon? Dan is ook de Viaplay Xtra tv-zender actief.

 • Ik ben mijn Viaplay inloggegevens vergeten, wat nu?

  Geen nood! U vindt alles over uw Viaplay-account (waarmee u inlogt of via de Viaplay-app) op de website van Viaplay. Hier stelt u eenvoudig opnieuw uw wachtwoord in.

 • Formule 1 kijken tijdens de raceweekenden, hoe doe ik dat?

  Viaplay kijkt en streamt u waar en wanneer u maar wilt.

  – Via de Viaplay-app op uw smartphone, tablet en laptop.

  – Op uw televisie. Heeft u naast Viaplay ook een tv-abonnement bij Solcon? Dan kijkt u via kanaal 225 in de raceweekenden (zaterdag en zondag) van de Formule 1® worden kwalificaties, wedstrijden en studio programmering live uitgezonden op dit kanaal.

 • Kan ik Viaplay op meerdere apparaten tegelijk kijken?

  Met een Viaplay-abonnement kun je met de app 2 verschillende streams tegelijk bekijken op hetzelfde account. U kunt dus bijvoorbeeld Formule 1® kijken, terwijl iemand anders een film of serie kijkt. Hoeveel apparaten kan ik koppelen? U kunt maximaal 5 apparaten koppelen aan één Viaplay account.

 • Ik wil Viaplay opzeggen bij Solcon, hoe doe ik dat?

  Wij vinden het natuurlijk jammer dat u opzegt. U regelt dit via het Serviceweb van Solcon. Goed om te weten: uw abonnement loopt – na beëindiging – nog door tot het einde van de lopende factuurperiode.

 • Wat moet ik doen als ik een maandabonnement heb bij Viaplay.nl?

  Wanneer u een maandcontract heeft bij Viaplay dient u deze zelf op te zeggen via de Viaplay website. Hiervoor heeft u geen opzegtermijn. Omdat u Viaplay vooruit betaalt stopt uw abonnement een maand na uw laatste betaling.
  Bij Solcon start uw Viaplay abonnement zodra u uw activatiemail ontvangt. Bij nieuwe abonnementen is dit pas na oplevering van uw Solcon diensten.

 • Zie ik Viaplay Xtra (TV kanaal 225) automatisch als ik gebruik maak van mijn persoonlijke lijst?

  Nee, je moet Viaplay Xtra handmatig toevoegen aan je persoonlijke lijst om dit te kunnen bekijken. Dit kan via het menu van de TV ontvanger.

 • Hoe bestel ik Viaplay?

  Bent u al klant bij Solcon? Dan bestelt u Viaplay heel eenvoudig via het serviceweb. Bent u nog geen klant van Solcon? Bij het afsluiten van een abonnement bij Solcon kunt u er tijdens de bestelling voor kiezen om Viaplay toe te voegen aan uw bestelling.

 • Waarom krijg ik geen activatiemail?

  Heeft u al in uw spamfolder gekeken? Grote kans dat onze mail daar is beland.

 • Ik heb al een Viaplay-abonnement, maar ik wil deze graag bij Solcon afnemen

  Dat kan natuurlijk. U bestelt Viaplay in het Serviceweb van Solcon. Het overzetten van uw huidige account is heel eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen is uw huidige wachtwoord invoeren als u de activatiemail ontvangt. Let op: vergeet niet uw oude abonnement op te zeggen! Anders betaalt u dubbel.

 • Hoe kijk ik Viaplay bij Solcon?

  U kijkt Viaplay precies zoals u dat wilt. Thuis én onderweg! Waar u ook bent op dat moment. Met een Chromecast, Apple TV of met de Viaplay app op uw smart-tv. Kijk dit seizoen live Formule 1® op Viaplay Xtra op kanaal 225 (zaterdag en zondag), gewoon op uw tv-ontvanger.

 • Viaplay streamen met Chromecast of Airplay?

  Dat kan zeker! Stream Viaplay in 4 simpele stappen met Google Chromecast, Apple TV of ander streamingapparaat.

  1. Verbind uw smartphone of tablet met hetzelfde wifi-netwerk als uw Chromecast of Apple TV

  2. Druk op Source/AV/Input op de afstandsbediening (dit verschilt per type afstandsbediening)

  3. Open de Viaplay app op uw smartphone of tablet

  4. Druk daarna op het Chromecast of AirPlay icoon om het beeld naar de tv te streamen

  Het Chromecast- icoon staat rechtsboven op de menubalk: https://origin.ziggo.nl/content/dam/ziggo/klantenservice/algemene-beelden/iconen/chromecast-icon-resized.png

  Het AirPlay-icoon staat rechtsonder op de menubalk: https://origin.ziggo.nl/content/dam/ziggo/klantenservice/algemene-beelden/iconen/airplay-icon-resized.png

 • Hoe weet ik of mijn smart-tv geschikt is voor de app van Viaplay?

  Is uw televisie gemaakt vóór 2017? Dan is de kans groot dat deze niet geschikt is voor de app van Viaplay. Om het zeker te weten: kijk even in de app-store van uw tv. Staat de app er niet tussen? Probeer dan een Chromecast of Airplay.

 • Wat moet ik doen al ik een jaarabonnement heb bij Viaplay.nl?

  Wanneer u een jaarcontract heeft bij Viaplay dient u deze zelf op te zeggen via de Viaplay website. Uw abonnement stopt een jaar na de aanschafdatum bij Viaplay.nl.
  Bij Solcon start uw Viaplay abonnement zodra u uw activatiemail ontvangt. Bij nieuwe abonnementen is dit pas na oplevering van uw Solcon diensten.