Nieuw huis, nieuw internet, is een glasvezelaansluiting verplicht?

Nieuw huis, nieuw internet, is een glasvezelaansluiting verplicht?

Staat uw nieuwe huis nog in de steigers of glanst de nieuwe keuken u al tegemoet? In beide gevallen is het verstandig om vast te beginnen met het regelen van internet. Dit zorgt ervoor dat u straks niet zonder internet komt te zitten. Maar welk internet kunt u ontvangen in uw gloednieuwe woning en van welke provider? Hier komt u eenvoudig achter met de postcodecheck. Er zijn twee uitkomsten: Glasvezel of DSL. Lees er meer over.

Verschil DSL en glasvezel internet

Het grootste verschil is dat glasvezel sneller is en dus meer apparaten tegelijkertijd kan bedienen. De DSL-verbinding is gedeeltelijk van koperdraad gemaakt. En een eigenschap van dat materiaal is dat deze de snelheid van data onderweg naar uw modem/router verliest. De beste eigenschap van glasvezel is dat de data wordt verstuurd en ontvangen door middel van lichtsignalen. Misschien is het voor u een open deur maar dat betekent met de snelheid van het licht. Bij koper geschiedt het verzenden en versturen van data door middel van elektriciteitsignalen die door het koperdraad pulseren. Het nadeel van koper is dat dit materiaal onderweg snelheid verliest, daarnaast is elektriciteit snel, maar niet zo snel als het licht.

Is er glasvezel beschikbaar op uw adres?

Laat de postcodecheck zien dat er Solcon glasvezel internet op uw adres beschikbaar is? Dat is goed nieuws. Het enige wat u nu nog hoeft te doen is een glasvezelpakket uit te kiezen. Gaat u verhuizen? Maak dan gebruik van de verhuisservice. Solcon regelt dan alles.

Nog geen glasvezel beschikbaar?

Mocht er uit de postcodecheck naar voren komen dat u alleen DSL kunt ontvangen, dan is dat geen enkel probleem. Want ook met DSL internet kunt u hartstikke goed internetten. Het enige moment waarop u dus een vertraging kunt merken is het online piekmoment binnen uw huishouden. Kies een DSL-pakket uit dat past bij uw wensen.

Heeft u nu DSL, maar is er sinds kort ook glasvezel beschikbaar?

Dat geeft u de mogelijkheid om over te stappen naar glasvezel internet. Met glasvezel internet bent u klaar voor de toekomst. Dat komt omdat steeds meer apparaten in een huishouden digitaal geregeld worden en de meeste mensen meerdere digitale apparaten in zijn/haar bezit hebben. Dat is mooi maar hierbij geldt ook: hoe meer apparaten er online zijn hoe groter het risico op trager internet. Glasvezel kan bij 100 Mbit/s per seconde ongeveer 6 apparaten aan en bij een gezin van 4 personen zit u daar al snel aan.

Welke snelheid past bij u?

Uiteraard is het belangrijk om te weten wat bij uw situatie past, oftewel hoeveel Mbit/s (Megabits per seconds) heeft u nodig? Bent u alleenstaand, samenwonend, heeft u een jong gezin, of een huis vol opstandige pubers? Wij hebben voor elk huishouden het juiste pakket.

Vragen over uw internetaansluiting en uw verhuizing?

Nu spreken wij uit ervaring dat bij een verhuizing veel zaken geregeld moeten worden. Daarom maken wij het u graag zo makkelijk mogelijk met onze verhuisservice. Kijk rustig en als u nog vragen heeft bel dan gerust met onze Klantenservice via 088 003 2222. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij een van onze Servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een Servicepunt bij u in de buurt zit!