Nieuw huis, nieuw internet, is een glasvezelaansluiting verplicht?

Nieuw huis, nieuw internet, is een glasvezelaansluiting verplicht?

Als u een nieuw huis hebt, is het begrijpelijk dat u zich afvraagt welke internetverbinding het meest geschikt is voor uw situatie. Steeds vaker wordt er in nieuwbouwwoningen gebruik gemaakt van glasvezelinternet. Maar is een glasvezelaansluiting verplicht?

Hieronder gaan we dieper in op de vraag of een glasvezelaansluiting verplicht is bij een nieuwe woning. We zullen uitleggen wat de voordelen zijn van glasvezelinternet en waar u op moet letten bij het kiezen van een internetverbinding voor uw nieuwe huis.

Is een glasvezelaansluiting verplicht?

In Nederland is het niet verplicht om een glasvezelaansluiting te hebben in uw nieuwe woning. Er zijn echter wel steeds meer nieuwe woningen die standaard worden voorzien van een glasvezelaansluiting. Dit heeft te maken met de toenemende vraag naar snel internet en de voordelen die glasvezel biedt ten opzichte van andere soorten internetverbindingen.

De voordelen van glasvezelinternet

Glasvezelinternet biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten internetverbindingen, zoals DSL en kabel, lees hier meer over de voor- en nadelen van glasvezel. Zo is glasvezel veel sneller en betrouwbaarder dan DSL en kabel. Dit komt doordat de signalen over glasvezel worden verzonden, wat zorgt voor een stabielere verbinding. Bovendien is glasvezel minder gevoelig voor storingen door bijvoorbeeld blikseminslag. Ten slotte is glasvezel klaar voor de toekomst. Door de hoge snelheden en betrouwbaarheid is glasvezel geschikt voor alle toekomstige internettoepassingen.

Verschil DSL en glasvezel internet

Het grootste verschil is dat glasvezel sneller is en dus meer apparaten tegelijkertijd kan bedienen. De DSL-verbinding is gedeeltelijk van koperdraad gemaakt. En een eigenschap van dat materiaal is dat deze de snelheid van data onderweg naar uw modem/router verliest. De beste eigenschap van glasvezel is dat de data wordt verstuurd en ontvangen door middel van lichtsignalen. Misschien is het voor u een open deur maar dat betekent met de snelheid van het licht. Bij koper geschiedt het verzenden en versturen van data door middel van elektriciteit signalen die door het koperdraad pulseren. Het nadeel van koper is dat dit materiaal onderweg snelheid verliest, daarnaast is elektriciteit snel, maar niet zo snel als het licht.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een internetverbinding?

Als u een nieuwe woning hebt, is het belangrijk om goed te kijken naar de mogelijkheden voor internet op uw adres. Zoals eerder genoemd, is glasvezelinternet de beste keuze als u op zoek bent naar de snelste en meest betrouwbare verbinding. Als glasvezel echter niet beschikbaar is op uw adres, zijn DSL en kabel ook goede opties. Het is belangrijk om te kijken naar de beschikbaarheid en de kosten van de verschillende soorten internetverbindingen voordat u een keuze maakt. Klik hieronder op de knop en ontdek of glasvezel mogelijk is op uw adres!

Doe de glasvezel check

Vragen over uw internetaansluiting en uw verhuizing?

Nu spreken wij uit ervaring dat bij een verhuizing veel zaken geregeld moeten worden. Daarom maken wij het u graag zo makkelijk mogelijk met onze verhuisservice. Kijk rustig en als u nog vragen heeft bel dan gerust met onze Klantenservice via 088 003 2222. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen.