Wanneer glasvezel internet geschikt is voor u

Zijn uw huisgenoten tegelijkertijd online? Lees hier wanneer glasvezel internet geschikter is voor u.

Laten we er geen doekjes om winden. In de titel staat het al: als iedereen thuis tegelijkertijd online is past glasvezel internet dan bij u? Het antwoord is een volmondige: ja. Maar welke snelheid heeft u nodig? En nog belangrijker: heeft u al toegang tot dit snelle netwerk? Kijk meteen hier en doe de postcodecheck. En lees hieronder verder om antwoord te krijgen op de vraag wanneer glasvezel internet bij u past.

Waarom glasvezel internet bij meerdere gebruikers

Wij hebben al veel over glasvezel internet geschreven en dat is niet voor niets. Er is namelijk veel over te vertellen. Want waarom is glasvezel internet ideaal bij meerdere gebruikers onder één dak? En wat zijn de voor- en nadelen?

Snelheid van het licht

Glasvezel internet kan de snelheid van het licht bereiken. In tegenstelling tot DSL dat over koperdraad uw pc of router instroomt. Nu is DSL internet niet langzaam, helemaal niet. Het zijn de eigenschappen van het materiaal die wat vertraging kunnen veroorzaken. Glasvezel stuurt de data over en weer door middel van lichtsignalen en DSL doet dit door middel van elektriciteit. Daarnaast is glasvezel stabieler dan koper. Koper heeft als eigenschap onderweg snelheid te verliezen en glasvezel niet.

DSL wordt opgevolgd door glasvezel internet

DSL is perfect als u nog geen toegang tot het glasvezelnetwerk heeft. Maar zodra u glasvezel internet kunt ontvangen is het wel zinvol een glasvezel abonnement af te sluiten. Los van het aantal gebruikers zult u merken dat internetten en digitaal televisie kijken nog leuker wordt.

Wanneer is glasvezel internet een oplossing?

Waarom is glasvezel internet beter als u met meerdere gebruikers binnen één huishouden online bent? Dat zit als volgt: als internet snel en stabiel is kan het meerdere gebruikers tegelijkertijd bedienen. Hoe sneller de up- en download, hoe meer gebruikers hiervan kunnen genieten. Als een verbinding bijvoorbeeld trager wordt als al uw huisgenoten online zijn kan dat ook met uw abonnement te maken hebben.

Abonnement van 100 of 1000 Mbit/s?

Een abonnement van bijvoorbeeld 100 Mbit/s is perfect voor een tweepersoonshuishouden. Indien u een groter huishouden bestierd en er wordt volop gestreamd, gegamed, geüpload en gedownload dan is 1000 Mbit/s een goede keuze. Wilt u weten welke snelheid er bij uw situatie past? Want bij zowel een DSL als een glasvezel abonnement kunt u kiezen. Maak gebruik van deze keuzehulp

TIP: vertraging heeft niet altijd te maken met de verbinding of de hoeveelheid gebruikers. Soms is er een storing gaande. 

Wanneer krijgt u glasvezel internet?

Glasvezel internet ligt nog niet overal. Wél zijn meerdere glasvezelbedrijven hiermee bezig. Dus mocht er uit de postcodecheck komen dat u nog geen glasvezel internet heeft, geen zorgen. Het komt vanzelf uw kant op. Indien u nieuwsgierig bent wanneer dit gebeurd, kijk op de glaskaart en neem contact op met uw gemeente. De gemeente is namelijk vaak de opdrachtgever om in woongebieden glasvezel internet uit te rollen. Het goede nieuws is: het is in de meeste gevallen gratis. U ontvangt een brief en het glasvezel internet kastje wordt door een gespecialiseerde monteur geplaatst. Als het kastje geplaatst is kiest u de provider die internet over dit netwerk stuurt.

Tweede plaats gewonnen

Levert Solcon glasvezel internet bij u? Dan zijn wij een goede keuze. Want we zijn als tweede beste glasvezelnetwerk uit de testen van de Consumentenbond gekomen. Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op. Bovendien hebben we een keurmerk gekregen en een 8,1 gescoord!

Vragen over ons glasvezel internet?

Komt u er niet helemaal uit? Geen probleem. Ons team staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel met: 088 003 2222. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij één van onze servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een servicepunt bij u in de buurt zit!