Is Glaspoort betrouwbaar? Lees het hier!

Is Glaspoort betrouwbaar? Lees het hier!

Er zijn tientallen betrouwbare netwerkbedrijven die glasvezelkabels uitrollen onder ons mooie Nederlandse landschap. Glaspoort is er daar één van. Glaspoort heeft contracten met diverse providers. En zo ook met Solcon. Wat Glaspoort uniek maakt is dat deze zich in de basis richt op buitengebieden. Ook bedrijventerreinen worden door hen aangesloten. Dat is mooi want deze afgelegen gebieden moesten het lang doen zonder glasvezel internet. Gelukkig is dat bijna verleden tijd, in het eerste kwartaal van 2022 heeft Glaspoort namelijk de eerste bedrijventerreinen aangesloten en vele zullen volgen. Niet zo vreemd gezien de glasheldere missie van Glaspoort: glasvezel voor iedereen.

Waarom is Glaspoort betrouwbaar?

Glaspoort is een samenwerkingsverband met Pensioenfonds ABP en KPN. Samen hebben ze geïnvesteerd en daarom zijn duizenden dorpen en kleine woonkernen jaren eerder dan gepland aangesloten op het glasvezelnetwerk. Dit gaat over 700.000 aansluitingen in bijvoorbeeld Grou, Ankeveen en Zuidoostbeemster. Om van ambitie met een hoofdletter A te spreken gaat Glaspoort vóór 2026 de koperen telecomverbinding van 200.000 adressen en 1.400 bedrijven vervangen door glasvezelkabels. Dankzij de investeringen van 1 miljard euro door KPN en ABP (pensioenfonds) kunnen deze adressen en bedrijven jaren eerder aangesloten worden. Wilt u weten wat Glaspoort precies is, lees het in deze blog.

Hoe kan ik voor Glaspoort kiezen?

Glaspoort beheert een open netwerk. Iedere provider is dus welkom om hier gebruik van te maken. Meestal geeft de gemeente opdracht aan een netwerkbedrijf. De gemeente beslist dus ook in welke straten de kabels neergelegd worden. Om een voorbeeld te geven heeft Glaspoort Borger-Odoorn, De Fryske Marren en Nissewaard aangesloten. Wilt u weten of uw buurt, dorp of gemeente binnenkort aan de beurt is? Klik hier en doe de postcodecheck van Glaspoort. Nu kunt u niet altijd uw huidige provider behouden indien u glasvezel internet wilt. Simpelweg omdat deze provider geen contract heeft afgesloten met het netwerkbedrijf dat de kabels onder uw straat beheerd. Mocht Solcon de provider zijn die glasvezel aan uw adres levert, dan kunt u overstappen.

Voordelen netwerk Glaspoort

Het netwerk van Glaspoort is een Passief Optisch Netwerk (PON). Dit betekent dat:

  • de veiligheidsstandaard hoog is;
  • er een hoge symmetrische breedband snelheid beschikbaar is;
  • en als klap op de vuurpijl: lage energiekosten.

Voor u als particulier betekent dit concreet dat internet via een Glaspoort verbinding de snelheid van 100 Mbit/s tot 1 GB kan bereiken. 1 GB betekent dat Glaspoort klaar is voor de toekomst. Op dit moment is deze snelheid van 1 GB nog niet in heel Nederland beschikbaar. Dit staat wel te gebeuren. Deze snelheid is wenselijk omdat we in ons huishouden steeds meer wifi afhankelijke apparaten hebben. Wat ook een belangrijk gegeven is, is dat internet steeds vaker tegelijkertijd op meerdere apparaten gebruikt wordt. Denk aan een gezin met tieners die op hetzelfde moment Netflixen, YouTuben, Instagrammen, chatten, gamen en videobellen. Dat kan ten koste gaan van de snelheid. 1 GB is dan geen overbodige luxe.

Hoeveel aansluitingen?

Op dit moment heeft Glaspoort 1,2 miljoen aansluitingen op zijn naam staan. Dit aantal groeit iedere dag. Heeft u al grote houten haspels met kabels aan de kant van de straat zien staan? Dikke kans dat dit glasvezelkabels zijn. Als u wilt weten of Glaspoort op het punt staat te beginnen of onlangs begonnen is in uw gemeente, lees dan hier het laatste nieuws.

Vragen over uw glasvezelaansluiting?

Heeft u vragen over de aanleg van glasvezel, bel dan gerust met onze Klantenservice via 088 003 22 22. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij een van onze servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een Servicepunt bij u in de buurt zit!