3 tips hoe u de wifi op een makkelijke manier kunt versterken

3 tips hoe u de wifi op een makkelijke manier kunt versterken

Goed bereik en snelle wifi is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Daarom is het vervelend als u merkt dat uw wifi soms hapert of dat het signaal verzwakt. Gelukkig is daar in veel gevallen iets aan te doen. Wij hebben drie tips voor u over hoe u uw wifi verbinding kunt versterken.

1. Router op een centrale plek

Een bekend verschijnsel is het wegwerken van de router, achterin een kast, onder een tafel of achter een mooi familieportret. Logisch, een router is immers niet per se een gezellig en mooi ding in uw huis. Maar voor zorgeloos internet moet de router op een centrale plek gezet worden. Een router zendt namelijk een elektromagnetische straling uit. Oftewel: die fijne wifi. Deze straling is te vergelijken met de rimpeling in het water nadat u er een steentje in heeft gegooid. U kunt zich dan vast wel voorstellen dat als u de router ergens achter een vaas bloemen zet, dat deze straling afgeremd wordt. De ideale plek voor een router is daarom precies middenin het huis. Maar praktisch is dat natuurlijk niet. Zet de router daarom op de meest centraal gelegen kast, of een ander hoog punt. Dat alleen al versterkt uw wifi.

Doorloop ons handige stappenplan om de beste plek voor uw router te bepalen.

2. Wifi versterken door minder afstand

Een router heeft een gemiddeld bereik van 5-8 meter. Bent u klein behuisd maar heeft u een kamer waar toch slecht bereik is? Dan kunt u denken aan een simpele wifi-versterker. Deze mag niet te ver af staan van de router. Want zoals de naam het al zegt: de versterker versterkt het signaal van de bestaande router.

3. Opschonen van voor sterkere wifi

Bekijk of er bestanden op uw computer staan die veel ruimte in beslag nemen. Denk aan video’s die u via WeTransfer ontvangen heeft en opgeslagen heeft op uw harde schijf. Dit soort bestanden kunnen uw wifi vertragen. Heeft u al van alles verwijderd? Doet u dan de speedtest. Dan kunt u achterhalen of het aan uw computer ligt of uw wifi. Als dat allemaal niet werkt, kunt u controleren of er een virus aan het werk is door een virusscanner te installeren.

Veilig en betrouwbaar internet

Bij Solcon streven we naar het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ga voor vragen naar onze website.

wifi-versterken-afbeelding