Alles dat u moet weten over glasvezel aansluiten

Alles wat u moet weten over de glasvezel aansluiting in de meterkast

Glasvezel is de nieuwste vorm van internetverbinding. Hierbij wordt data verzonden via dunne, flexibele glasdraden in plaats van traditionele koperen kabels. Deze technologie biedt bliksemsnelle internetverbindingen en vormt de ruggengraat van de digitale revolutie. We horen u denken: dit wil ik ook. Lees verder en kom erachter hoe glasvezel ook bij u in de meterkast kan worden aangesloten en wat dit kost.

Hoe wordt glasvezel aangesloten bij mij in huis?

Voordat er glasvezel bij u kan worden aangesloten in huis is het belangrijk om te checken of glasvezel al beschikbaar is bij u in de buurt. Is dit nog niet het geval en heeft u ook nog geen brief ontvangen over wanneer dit wordt gerealiseerd? Dan kunt u contact opnemen met uw gemeente.

Nadat de glasvezel is gelegd, zal een monteur bij u langskomen om een glasvezelkastje in uw meterkast te monteren.  U hoeft dus nooit zelf het glasvezelkastje te monteren in uw huis.

Waar sluit u glasvezel aan in huis?

Liggen de kabels al wel bij u onder de stoep? Dan is er al een glasvezelkastje gemonteerd in uw huis (waarschijnlijk in de meterkast). Dit glasvezelkastje fungeert als een soort brug tussen de glasvezelkabel die uw huis binnenkomt en de interne netwerk infrastructuur. Het zet de lichtsignalen van de glasvezel om naar elektrische signalen die door uw apparaten kunnen worden begrepen.

Glasvezelkastjes worden vaak in de meterkast geïnstalleerd vanwege hun strategische positie in de woning. De meterkast is een knooppunt waar elektriciteit, gas en water worden beheerd. Door het glasvezelkastje hier te plaatsen, wordt een soort verzamelpunt gecreëerd voor alle verbindingen in uw huis. Bovendien bevindt de meterkast zich vaak in de buurt van het punt waar de glasvezelkabel het huis binnenkomt, wat de efficiëntie van het aansluitproces vergroot. 

Heeft het glasvezelkastje stroom nodig?

Ja, een glasvezelkastje heeft stroom nodig om goed te functioneren. Omdat de lichtsignalen moeten worden omgezet in elektrische signalen wordt het glasvezelkastje doorgaans aangesloten op het elektriciteitsnetwerk in uw huis. Het stroomverbruik is over het algemeen relatief laag, maar het is noodzakelijk voor een betrouwbare werking en een snelle gegevensoverdracht via het glasvezelnetwerk. Dus ja, voor een soepele werking van uw glasvezelverbinding, moet het kastje van stroom worden voorzien.

Hoe sluit ik mijn wifi modem aan op glasvezel?

Een soepele overgang naar glasvezel begint met het correct aansluiten van uw wifimodem. Volg de volgende gedetailleerde stappen om ervoor te zorgen dat uw glasvezelverbinding optimaal werkt en u kunt genieten van razendsnel internet. 

  1. Voorbereiding: Neem een moment om ervoor te zorgen dat u alle benodigde apparatuur binnen handbereik hebt. Dit omvat uw wifimodem, de voedingskabel, de glasvezelkabel en eventuele bijgeleverde installatie-instructies. Heeft u internet van Solcon, dan wordt dit in een compleet pakket bij u afgeleverd.

voorbeeld wifi modem: FRITZ!Box 7530 AX

  • Aansluiting van de wifimodem: Breng uw wifimodem mee naar de meterkast en sluit deze aan op een stopcontact. Verbind deze vervolgens met de glasvezelaansluiting via een ethernetkabel.

  • Inschakeling: Zorg ervoor dat uw wifimodem stroom krijgt door deze in te schakelen. Controleer vervolgens of alle indicatielampjes op de modem correct branden.
  • Configuratie van uw wifinetwerk: Gebruik de gedetailleerde instructies die bij uw wifimodem zijn geleverd om uw wifinetwerk in te stellen. Personaliseer uw instellingen, stel een uniek wachtwoord in voor beveiliging, en voilà, uw glasvezelverbinding is klaar voor gebruik.

Door deze stappen te volgen, legt u een stevig fundament voor een vlotte overgang naar glasvezel, waardoor u kunt genieten van ongeëvenaarde internet prestaties.

Kan ik een glasvezelaansluiting weigeren?

Over het algemeen heeft u weinig controle over de aanleg van glasvezelkabels onder de stoep, omdat dit vaak wordt uitgevoerd door de gemeente in samenwerking met een internetprovider. Wanneer het aankomt op de verbinding in uw huis, heeft u de keuze om de glasvezelaansluiting niet te accepteren. Bijvoorbeeld als u de voorkeur geeft aan een andere manier van internetverbinding of als u momenteel geen internetdiensten nodig hebt. Het is wel handig om de voordelen van glasvezelverbindingen te overwegen, zoals hogere snelheden en betrouwbaarheid, voordat u een definitieve beslissing neemt.

Wat kost een aansluiting op glasvezel?

Wanneer uw gemeente heeft besloten dat er glasvezelkabels bij u in de buurt worden gelegd, kost dit u waarschijnlijk niks. Maar voordat dit gebeurt, zal u bericht ontvangen. 

Zijn de kabels gelegd en is het glasvezelkastje gemonteerd bij u in de meterkast? Dan kunt u glasvezel providers gaan vergelijken op basis van uw behoeften. Deze providers bieden meestal verschillende abonnementen aan met verschillende diensten en kosten. Zo kunt u kiezen voor alles-in-1 pakket of wilt u liever een internet only abonnement?

Wat zijn de kosten van een glasvezelabonnement bij Solcon?

Bij Solcon kunt u kiezen uit alles-in-1 pakketten, een internet en TV abonnement of internet only. Hieronder lopen we alle abonnementen en kosten even met u door.

Alles-in-1

Solcon biedt uitgebreide alles-in-1 pakketten aan, bestaande uit (glasvezel)internet, televisie en telefonie. De prijzen variëren op basis van de gekozen internet snelheid, waardoor u de flexibiliteit heeft om een pakket te selecteren dat perfect past bij uw gebruik. Het goede nieuws is dat, ongeacht de gekozen snelheid, de televisie- en telefoniediensten in alle pakketten gelijk zijn. Hierdoor bent u verzekerd van een consistente kwaliteit en diversiteit aan zenders, evenals betrouwbare telefonische verbindingen, ongeacht welk alles-in-1 pakket u kiest. 

150 Mbit/s €56,99
200 Mbit/s €61,99
1000 Mbit/s €66,99

De tabel hierboven geeft een weergave van mogelijkheden per internetsnelheid. De beschikbare internetsnelheid op uw adres kan afwijken en in sommige gevallen lager zijn dan hierboven aangegeven. Uiteraard kunt u ook in dat geval gebruik maken van veilig en betrouwbaar internet van Solcon.


Internet en TV

Heeft u elders al een telefonieabonnement afgesloten? Heeft u geen vaste telefonie meer nodig? En bent u op dit moment slechts op zoek naar een geschikte provider voor uw internet en tv? Dan bent u bij Solcon aan het juiste adres. Bij Solcon is er namelijk de mogelijkheid om te kiezen voor internet- en tv-pakketten die perfect aansluiten op uw behoeften. De prijsstelling van deze pakketten varieert op basis van de door u gekozen internetsnelheid, waardoor u de flexibiliteit heeft om een pakket te selecteren dat volledig aansluit bij uw specifieke gebruikspatronen en wensen. 

150 Mbit/s €54,99
200 Mbit/s €59,99
1000 Mbit/s €64,99
De tabel hierboven geeft een weergave van mogelijkheden per internetsnelheid. De beschikbare internetsnelheid op uw adres kan afwijken en in sommige gevallen lager zijn dan hierboven aangegeven. Uiteraard kunt u ook in dat geval gebruik maken van veilig en betrouwbaar internet van Solcon.


Internet only

Is internet het enige wat u nodig heeft? Ook geen probleem bij Solcon. We streven ernaar om niet alleen een betrouwbare service te bieden, maar ook om maatwerkoplossingen te leveren die passen bij uw individuele situatie. Bij Solcon draait het om het leveren van een complete en op maat gemaakte communicatie- en entertainmentervaring, zodat u kunt genieten van de diensten die het beste bij u passen. Ook deze prijzen variëren op basis van internetsnelheid.

150 Mbit/s €44,99
200 Mbit/s €49,99
1000 Mbit/s €54,99

 

De tabel hierboven geeft een weergave van mogelijkheden per internetsnelheid. De beschikbare internetsnelheid op uw adres kan afwijken en in sommige gevallen lager zijn dan hierboven aangegeven. Uiteraard kunt u ook in dat geval gebruik maken van veilig en betrouwbaar internet van Solcon.


Wilt u weten hoe glasvezel aangesloten kan worden bij u thuis? Klik verder.

Aansluitservice Solcon