Welke internetsnelheid heb ik nodig als het hele gezin thuis is?

Welke internetsnelheid heb ik nodig als het hele gezin thuis is?

Zijn de kinderen op bezoek of heeft u een gamend (klein)kind op de bank hangen? Spoed iemand zich naar zolder voor een online vergadering? Het Ganzenbordspel staat misschien te verstoffen, maar er zijn ook veel andere leuke dingen voor in de plaats gekomen. Zoals samen online gamen, Netflix of Ziggo Sport Totaal kijken of lekker gemakkelijk boodschappen doen. Kan uw internetverbinding deze drukte wel aan? Want hoe snel moet uw internet zijn als iedereen tegelijkertijd online is.

Een snelle upload graag!

De snelheid van uw wifi zegt iets over de gebruiksvriendelijkheid als u met z’n allen online bent. Hoe trager de snelheid, hoe langer het duurt voordat uw foto’s geüpload zijn. Daarnaast is de kans op storingen wat groter. Soms ligt de instabiele verbinding aan de drukte in uw huis en soms is het simpelweg op te lossen door bijvoorbeeld uw router te verplaatsen.

Veel mensen, trager internet

Maar merkt u dat uw internet trager is als u een huis vol heeft? Dan kan dit liggen aan de snelheid van uw wifi. Als u daar benieuwd naar bent, doe dan de speedtest. Dan weet u binnen een minuut hoe snel uw internet op dit moment is. Soms heeft dit niets te maken met uw abonnement of met de hoeveelheid internetgebruikers onder uw dak. Het kan ook liggen aan het wifi- kanaal waarvan u gebruik maakt. Of dit dan ook de reden is van uw tragere verbinding kunt u achterhalen door deze blog te lezen. Trage wifi kan ook worden veroorzaakt door verouderde apparatuur, zoals netwerkadapters.

Welke snelheden zijn er?

Simpel gezegd: hoe sneller uw verbinding is hoe sneller en beter alles online werkt. Deze snelheden variëren van 50 Mbit/s tot 1000 Mbit/s. Gigabit glasvezel van Solcon kan deze 1000 Mbit/s aan. De internetverbinding die u ontvangt is wel afhankelijk van wat op uw postcode mogelijk is. Doe de postcodecheck en bekijk uw mogelijkheden.

DSL of glasvezel

Is er al een glasvezelverbinding aanwezig in uw woning? Dan is dat goed nieuws. Glasvezel staat namelijk bekend om zijn snelheid en stabiliteit. Maar dat betekent niet direct dat DSL traag is. Met een DSL-verbinding kunt u precies hetzelfde doen als met glasvezel, alleen zal een snelheid van 1000 Mbit/s niet haalbaar zijn. Bij onze abonnementen kunt u kiezen voor snelheden van 50/10, 100 en 200 voor DSL en van 500 of zelfs 1000 Mbit/s voor glasvezel.

Welk internet en welke snelheid?

Als u een druk huishouden heeft met thuiswerken, online vergaderen, gamen en regelmatig downloaden, raden wij een glasvezel abonnement aan met minimaal 500 Mbit/s. Met DSL internet kunt u dit ook allemaal doen alleen behaalt u dan een maximale snelheid van 200 Mbit/s. Downloaden gaat dan wat trager. Als er al een glasvezelverbinding mogelijk is op uw adres profiteert u van veilig, razendsnel en stabiel internet.

Piektijden?

Is uw huishouden maar één keer per week een digitale kermis? En ondervindt u alleen dan vertragingen? Dan kunt u natuurlijk ook gewoon tegen uw (klein)kind zeggen dat ze iets meer geduld moet opbrengen. Of pak dan toch eens het Ganzenbordspel erbij. Daar is nog nooit iemand slechter van geworden, mits iemand niet zijn verlies kan.

Razendsnel internet?

Wordt u wel enthousiast van razendsnel internet gecombineerd met haarscherpe televisie? Kijk dan eens naar onze pakketten en vul het contactformulier in. Wij staan u graag te woord. Bij Solcon streven we naar het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen.

social-post-welke-internetsnelheid-nodig