Welke speedtest heb je nodig om jouw internet te testen?

Welke speedtest heb je nodig om jouw internet te testen?

In hoge kwaliteit Netflix kijken? Online fotoalbums samenstellen? Of zit u met het hele gezin thuis en wordt uw wifi-signaal verstoord door gamende tieners? Een snelle verbinding is dan belangrijk en u wilt dan ook vast weten hoe snel uw internet is. Doe een speedtest. Deze handige tool meet de upload- en downloadsnelheid van uw internet.

Welke speedtest?

Er zijn meerdere speedtesten beschikbaar. Wij adviseren om deze speedtest te gebruiken. Hieronder leggen wij uit hoe u de test het beste kunt doen en wat de metingen betekenen.

Zo begint u

Verbindt een internetkabel van uw computer naar de modem. Kom erachter hoe snel uw internet is en doe de speedtest. Verderop leest u wat de metingen betekenen.

Draadloze snelheid van uw wifi weten?

Bijna iedereen werkt draadloos, test daarom ook eens hoe snel uw draadloze verbinding is. Voer de speedtest uit op een laptop, tablet of smartphone. Bij deze apparaten zijn de stoorzenders namelijk het grootst. Denk aan muren, de afstand tot de modem of router, meubels en gezinsleden op andere online apparaten.

Betekenis metingen speedtest

Tijdens de test worden De Ping, Jitter, de upload- en downloadsnelheid nauwkeurig gemeten. Maar wat betekenen deze metingen en wat kunt u eruit opmaken?

Wat is Ping?

Ping is de wachttijd tussen het klikken op een link en het openen van het document of de website. Ping wordt gemeten in milliseconden. En hoe lager de ping, hoe beter. Tussen de 30 en 50 milliseconde is gemiddeld. Vanaf 100 milliseconde wordt het wel erg traag.

Wat is Jitter?

Jitter is een meetmethode voor de verschillen in de Ping (wachttijd) voor een bepaalde periode. Een hoge Jitter kan onderbrekingen veroorzaken. Net zoals Ping wordt ook Jitter aangegeven in milliseconden. Jitter moet onder de 20 milliseconden liggen. Ligt het boven de 30 milliseconden? Dan heeft dit invloed op de kwaliteit.

Wat betekent uploadsnelheid?

Deze snelheid is belangrijk als u zelf iets online wilt zetten. Denk aan video’s, afbeeldingen en tekst. Hoe hoger het aantal megabits per seconde, hoe sneller u kunt uploaden.

Wat betekent downloadsnelheid?

Is het omgekeerde van uploaden. Hierbij haalt u gegevens van het internet binnen op uw apparaat. Bezoekt u een website, dan downloadt u de gegevens van die website. Maar ook bij YouTube of Netflix bent u aan het downloaden. Zowel de upload als downloadsnelheid drukken we uit in Megabits per seconde.

Veilig en betrouwbaar internet

Bij Solcon streven we naar het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ga voor vragen naar onze website.

post-facebook-welke-speedtest