Razendsnel internet? Bekijk hier het overzicht waar glasvezel internet beschikbaar is

Bekijk het overzicht waar glasvezel internet beschikbaar is

Op dit moment wordt er overal in Nederland een glasvezelnetwerk uitgerold omdat snel internet steeds belangrijker wordt in de huidige maatschappij. Internetverkeer via een glasvezelkabel kan namelijk de snelheid van het licht bereiken. Hoe sneller de verbinding hoe meer apparaten er probleemloos van dit netwerk gebruik kunnen maken. In de meeste gevallen wordt dit gedaan in samenwerking met uw gemeente en/of de beheerder van bijvoorbeeld een groot bedrijventerrein, appartementencomplex of flat gebouw.

Glasvezel internet kan veel apparaten aan

Glasvezel internet is snel, heel snel en dat is ook wel nodig is ons digitale tijdperk. We nemen immers steeds meer apparaten die op de wifi aangesloten worden. Het nadeel hiervan is; hoe hoger dat aantal apparaten hoe eerder dit tot traag internet kan leiden. Gelukkig is het grootste voordeel van glasvezel internet dat het in de snelheid van het licht data kan versturen en ontvangen. Hoe sneller dit verloopt hoe minder kans u loopt op haperingen en vertragingen tijdens een online meeting. Zijn er meerdere huisgenoten tegelijkertijd aan het internetten? Dan zult u hier niets van merken tijdens bijvoorbeeld het downloaden van bestanden.

Waar ligt glasvezel internet?

Dat klinkt heerlijk, nietwaar? Maar waar is dit glasvezel internet al aangelegd? Als u geïnteresseerd bent kunt u als eerste stap de postcodecheck doen om te controleren of er überhaupt glasvezel internet voor u beschikbaar is. Is dit niet het geval? Neem dan contact op met uw gemeente om te vragen of zij plannen hebben om glasvezel internet in uw straat aan te laten leggen. Het enige dat u daarnaast kunt doen is erachter komen welke internetsnelheid er bij uw huidige situatie past.

Het gaat snel

Internetproviders zien natuurlijk al te goed dat digitalisering de standaard wordt. Vanwege de noodzaak van goed internet sturen ze bedrijven aan om het glasvezel internet in de Nederlandse steden uit te rollen. Denk aan bedrijven als Glaspoort, het KPN netwerk of Deltafiber.

Waar is glasvezel internet beschikbaar?

Om te zien waar glasvezel internet beschikbaar is kunt u dit interactieve overzicht bekijken. In de kaart van 2010 zie je meteen hoe hard de uitrol van glasvezel internet gaat! Aan de rechterzijde van de kaart ziet u uw regio staan. Klik eerst ‘unselect all’ om vervolgens uw gemeente/stad of regio aan te vinken. U kunt ook simpelweg de naam van uw gemeente intikken in het balkje onder ‘zoek in gemeentelijst’. Door de kleur die uw gemeente op de landkaart krijgt ziet u hoeveel procent van de huishoudens al aangesloten is op het netwerk.

Welke provider en snelheid past bij u?

Nu zit er verschil tussen de glasvezel abonnementen. Wat er bij u past hangt af van de hoeveelheid internetgebruikers u in huis heeft. Denk aan een familie van vier personen waar iedereen regelmatig online is. In dat geval is een snelheid van 200 megabits prima. Indien u alleen woont of met niet zulke online actieve huisgenoten dan is een snelheid tussen de 100 megabits ook goed. Meer megabits is wel beter. De hoogte van het aantal megabits zorgt namelijk ook voor stabiliteit van uw verbinding. Heeft u nu een dsl-verbinding en wilt u overstappen naar glasvezel? Doe dan eerst de speedtest en vergelijk de uitkomst met de mogelijkheden die glasvezel heeft. Want met een glasvezelabonnement kan uw internet een snelheid van 1000 mbps bereiken.

Vragen over ons glasvezel internet en uw aansluiting?

Bel gerust met: 088 003 2222. Bij Solcon staan we bekend om onze persoonlijke benadering. Wij gaan voor het beste resultaat in een veilige online omgeving. Veilig en betrouwbaar internet en thuiswerken zonder beperkingen. Meer weten? Ontdek Solcon Veilig Online. Wordt u liever persoonlijk te woord gestaan over onze diensten en services? Wees welkom bij één van onze servicepunten. Kijk dus snel op uw postcode of er een servicepunt bij u in de buurt zit!