Wie zijn wij?

Over Solcon

Welkom bij Solcon! Solcon is een internetprovider en levert Internet, Televisie en Telefoniediensten aan consumenten en (klein-)zakelijke gebruikers via glasvezel. Solcon is sinds haar oprichting in 1996 actief in heel Nederland en levert glasvezelinternet over nagenoeg alle glasvezelnetwerken waaronder KPN en Delta Fiber. Daarnaast beheert Solcon eigen glasvezelinfrastructuur. Al onze diensten zijn volledig ISO27001-gecertificeerd en sinds 2017 is Solcon onderdeel van KPN.

Solcon wordt al jarenlang met regelmaat in de Providermonitor van de Consumentenbond erkend, als een van de best gewaardeerde providers op glasvezel en DSL. Daar zijn we trots op. Het zegt iets over de degelijkheid, de betrouwbaarheid en de uitstekende kwaliteit van onze diensten. Daar kunnen onze klanten altijd op rekenen. Maar Internet moet boven alles ook veilig zijn. Met een team van 100 collega’s zetten we bij Solcon op dagelijkse basis alles op alles om internet voor onze klanten zo veilig en leuk mogelijk te maken.

Kom jij ons team versterken?

Werken bij Solcon

Waar wij voor staan

Bij Solcon vinden we dat iedereen optimaal moet kunnen genieten van de voordelen van deze digitale wereld en zo min mogelijk hinder moet ondervinden van de nadelen. Voor onze klanten hebben we de meest geavanceerde filters en veilige dataopslag (ISO27001-gecertificeeerd). We beschermen onze klanten tegen internetcriminaliteit, zoals malware, phishing en ransomware, en bieden proactieve hulp bij een virusaanval. Solcon biedt extra veiligheid tegen identiteitsfraude en bij Solcon kun je je persoonsgegevens sterker vergrendelen met onze wachtwoordkluis. En de dataopslag? Zo kunnen wij nog we even doorgaan.

Bij Solcon staan we altijd klaar voor onze klanten en voor elkaar. We denken mee en daar nemen we de tijd voor. Omdat niemand bij ons een nummer is. Onze klant niet en onze medewerkers niet. We geloven in de kracht van persoonlijk contact, onze customer care-medewerkers nemen graag de tijd voor onze klanten. Je kunt ons gewoon bellen of langskomen en bij ons geen gehaast, eindeloze keuzemenu’s of strikte gespreksprotocollen. We zijn pas tevreden als onze klanten dat ook zijn.

Privacy Statement

Vijf goede redenen om voor Solcon te kiezen


ISO27001 gecertificeerd. Solcon hecht veel waarde aan informatiebeveiliging.

Betrouwbaar internet

Solcon heeft dit jaar weer een goed testoordeel in de categorie ‘Internet’ volgens de Consumentenbond.

Bellen tegen vaste lage tarieven.

Filter ongewenste websites. Internet zorgeloos met ISA®, hét multimediafilter van Nederland.